agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni301Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 09-06-2008, 17:40   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Saira sağolsun bu turşuyu hatırlattı.

Evet, yaklaşık bir ay kadar önce baktım sarımsaklar baş bağlamış ben de hemen turşusunu yapıvermiştim. Valla tam turşuya, liköre, kurutmaya, derin dondurucuyu doldurmaya kışkırtıldığımız bir mevsimdeyiz... Pazara çıkmaya gelmiyor... Neyse, ben şu sarımsak turşusunu nasıl yaptığımı kısaca bir anlatayım hele... Çünkü sıra likörlere geliyor!..

Taze sarımsakları kavanoza koyduktan sonra üzerine turşu kıvamında tuzlu su koyduktan sonra kapağı kapalı olarak üç-dört gün beklettim. Sonra bu tuzlu su dökülerek, sarımsakları kavanozdan çıkarmadan süzdükten sonra su, sirke,tuz,limon tuzu,toz şeker karıştırılıp kavanoza doldurdum. Şıklık olsun diye üzerine gebere otu da koydum. (şart değildir)… 15-20 gün sonra turşum hazır oldu.

Ha bunu nerelerde kullanılacaksınız!.. Çoban salatasının, roka, tere, maydanozun üzerine ince ince kıyarak; bilumum sarımsak gerektiren mezelerde veya kabuğunu soyup tek tek… Ama abartmaya gerek yok… Kararında…

Uyarı: Kapağı açtığınız anda sarımsak kokusu saldırıya geçiyor haberiniz olsun
Fotoğrafını da sizin için koydum...

Malzemeleri toparlarsak: Taze sarımsak, su, sirke, limon tuzu, turşu tuzu, toz şeker

Eklenen Resimler
 
hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025