![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
|
KOLAY LAHANA TURŞUSU Küçük boy beyaz lahana Sirke 1 Baş Sarmısak Beyaz lahana iri iri doğranıp tencereye konulup su ilave edilerek diri kalacak şekilde haşlanır.Suyunu süzüp soğuması beklenir. Kavanozlara doldurulurken aralarına temizlenmiş ve diri olarak doğranmış sarmısak serpiştirilir.Kavanoz silme şekilde sirke ilave edilerek sıkıca kapatılır. Turşumuz yenmeye hazırdır. Buyrun afiyet olsun ) |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-04-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 47
|
selam hepinize
Ben dün pazardan minik minik sera domatesleri aldım. Tatları çok güzel. Ayrıca bol salatalık ve minik minik , parmak kalınlığında tazecik kabaklar aldım. Eve gelince baktım ki tüketmemiz için oldukça fazla. Evde turşuyap vardı iki paket. hemen suyu kaynattım soğuttum sebzeleri yıkayıp kurulayıp kavanozlara doldurdum. Hazırladığım turşu yapa sike ilavesini yapıp kavanozlara doldurdum. Bakalım nasıl olacaklar. Herşeyin turşusu oluyorda kabağın olmaz mı? diye düşünüyorum. Kaya koruğunu geçen sene Çeşme'de bir otelde yemiştim. Tadı güzel fakat benim için fazla tuzluydu. Bir de geçen gün bıldırcın eti satışlarıyla ilgili sitelere bakarken bir sitede bıldırcın yumurtasından yapılan turşuları gördüm. Aslında yumurta sevmem ama değişik şeyleri mümkün olduğunca denemek taraftarıyım. Bu arada kapari turşusuna da fena halde takıldım. Her yemeğin yanında yer oldum. Şiddetle tavsiye ederim. Büyük marketlerde 200 gr. lık kavanozlarda satışa sunuluyor.Sizlere semizotu, salatalık, domates ve kapariden hazırladığım salatayı sunayım. Afiyet olsun. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-04-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 47
|
fotoğrafı yüklememiş tekrar denedim. |
|
|
|
![]() |
|
|