agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni301Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 05-05-2007, 13:04   #11
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Galeri: 67
Ben turşularımı rahmetli Mehveş teyzemden öğrendiğim usüle göre yaparım hep, dipdiri ve sapsarı kalır, bir dahaki sonbahara kadar..
5 litrelik cam kavanoza 2 litre su yeterli; 1 litre su için tepeleme 2 yemek kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı tozşeker ilave ediyoruz.
Yani 5 litrelik kavanoza: 2 litre su, 4 yemek kaşığı tepeleme tuz ve 2 yemek kaşığı tozşeker.. Bu karışımı iyice karıştırıp fokurdayana kadar kaynatıp, soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan suya kuruyoruz turşuyu.. Ve kullandığımız sebze ne olursa olsun içine dilimlenmiş limon ve bütün sarımsaklar ilave ediyoruz..
Son bir kaç yıldır dilim limon yerine hazır satılan limonsuyundan katıyorum, bir avuçta nohut.. Tabii diş diş sarımsak ta..
Suyun kaynamasıyla oluşan kimyasal olayın turşu üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir mi sayın sebo17? Gözlemlediğim kadarıyla turşu konusunda bilgileriniz oldukça fazla. Teşekkür ederim..


Düzenleyen Billur Korkmaz : 05-05-2007 saat 17:21
Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025