agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni601Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 27-12-2011, 22:30   #11
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-12-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2
Merhabalar
Bende her sene sirke yaparim.Bahcemde kokulu uzum var onu kullaniyorum.Oncelikle uzumleri yikayip tanelerine ayiriyorum.Bunlari buyukce bir kovaya dolduruyorum ( ust kisimdan 20cm bosluk birakarak) elimle eziyorum.Uzerine tulbent ortup bekletiyorum.Haftada bir kere karistirip 3 hafta bekletiyorum.Bu surede sirke kokusu mis gibi dagiliyor tabiiki.Sonra tulden yaptigim torbaya dokup sirkeyi kovada bir hafta daha bekletiyorum.Kovayi yuksekce bir yere koyup serum hortumunu icine daldirip bir nefes cekip akmasini saglayarak cam veya plastik siselere dolduruyorum.Rengi berrak tadi sahane sirkenin yapilisi bu kadar basit.
Kalan posayida akan suyun altinda yikiyorum cekirdekler altta kaliyor kabuklar suyla akip gidiyor.Cekirdekleri suzgece alip kurutuyorum ogutucude iyice ogutup gunde bir tatli kasigi kadarini yarim cay bardagi suyla karistirip iciyorum.

ece2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025