View Single Post
Eski 21-09-2012, 10:30   #86
ruzgar50
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-09-2012
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 6
tüm foruma selamlar
geçenlerde bir arkadaşım bana köyden üzüm getirdi bende sirke yapmaya karar verdim

2 kg bir cam kaba rondada çektigim beyaz kırmızı üzüm karışımlarını posa halinde bir miktar su ile koydum, aynı kabın içine 5 adet not 15 tane bulgur çok az tuz attım, bir miktarda evde hazır üzüm sirkesi kattım

kabın azınıda külütlu çorap ile kapadım yüzey tabaka olana kadar her gün salladım ilk günler taşmalar oldu sonra duruldu tortu dibe çöktü ve sirkemin yüzeyinde 15 20 GÜN SONUNDA beyaza çalan şefaf bir tabaka oluştu

BEN BUNDAN SONRA NE YAPMALIYIM ?

Name:  sirke2.jpg
Views: 11958
Size:  36.9 KB

Name:  sirke 3.jpg
Views: 8391
Size:  30.2 KB

Name:  sirke4.JPG
Views: 9104
Size:  39.5 KB

ruzgar50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön