agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni601Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 18-08-2012, 23:17   #11
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
Annemin Ve Benim Sirkem İkinci Aşama Süzme Ve Sıkma Kısmı

Üzüm Sirkesi: mayalanmış harcı bakır veya krom süzekten geçir. Sonra sirke karışımı ince tel süzgeçten süzülür.

Elma sirkesi:Ben ve annem tülbentle yapıyorduk. Ama çok zorlanıyorduk sıkma işlemini sakın yapmayın. İlk önce temiz bir kova üstüne krom veya bakır süzekten sirke harcınızı geçirin. Leğen veya çukurca bir cap içine temiz, delik olmayan beyaz un çuvalın içine süzekten geçirdiğiniz bulamaç kıvamındaki sirke hacını dökün hafiften çuvalın ağızını kıvırın (sakın sıkmayın sıkarsanız birden bulamaç kıvamı dışarı çıkar.) Sirke harcın suyu yavaş yavaş sızmaya başlıyacaktır. Sızan sirke küçük bir tasla temiz beyaz bidon veya kavanoza koyarsınız. Eylül, ekim gibi sirke harcını annem ve ben sıkarız.
Name:  IMG_8338.jpg
Views: 7064
Size:  32.7 KB

Name:  IMG_8344.jpg
Views: 7035
Size:  35.5 KB


Düzenleyen Maviş : 29-12-2012 saat 18:13
Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025