agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni65Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 01-03-2013, 22:48   #22
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 15
Haftada 2 defa 3 litre süt alıyorum. Bunu pişirip soğuduktan sonra üzerinde oluşan kaymağı belirlediğim yarım lt. bir kavonozda biriktirip. Buzdolabında biriktiriyorum. Kaymağın içine bir kaç kaşık yoğurt koyup dışarda bir iki saat bekletip yapınca daha güzel oluyor. İçine biraz tuz atıp bozulmasını geciktirme şansınızda olur.Birazda soğuk su yağın düşmesini hızlandırıyor. Önceden 1 lt. cam kavonozda yapıyordum. Yapımında sallamaktan kollarım yoruluyordu. Geçen günler ucuzlukçudan aldığım 5 lt. plastik turşu yapımında kullanılan bidonda denedim. Anlayıp dinleyene kadar yağ oluştu. Yayık almayı düşünüyordum artık gerek kalmadığına kanaat getirdim. Sizde deneyin çok çabuk oluyor. Bidondan yağı bir kaba koyun, kalan suyu atmayın. Tereyağı yıkadığım ilk suyuda buna ilave edip kaynatıyorum. Tereyağınızın yarısı kadar ekşimik (çökelek) çıkıyor. İşlem sonunda tereyağınızı güzelce tahta kaşık yardımıyla yıkarsanız içindeki pürüzlük yapan kaymak kalıntılarıda gidiyor. Yiyeceğiniz kadarını saklama kabıyla buzdolabına geri kalan olursa onuda buzdolabı poşetlerine koyarak ileride kullanmak için dondurucuya atın. Fırından yeni çıkmış köy ekmeği ve kırmızı pul biberle çok güzel oluyor. Çocuklarım kahvaltıda yağlı ballı istiyorum diye tutturuyorlar. Herkese afiyet olsun...

kardelen3 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025