|  21-09-2010, 09:15 | #12 | 
	| Ağaç Dostu 
				 
				Giriş Tarihi: 13-02-2008 Şehir: istanbul 
					Mesajlar: 4,640
				      | 
	Alıntı: 
	
		| 
					Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70   Internette bir gece önceden eriklerin üzerine seker döküp bekletin diyen bir tarif buldum. |  Sn. Malina'nın da yazısındaki gibi sertleşen meyvelere bu uygulama iyi olmuyor. Çilek, vişne gibi şeklinin bozulmasını istemediğiniz reçellerde ve tüm marmelatlarda oluyor ama ayvada denerseniz meyve çok sertleşir. Bu nedenle sert meyveler önce yumuşayıncaya kadar pişirilip sonra şeker ilave ediliyor.
 
Reçelinizin rengi çok güzel, elinize sağlık.
 | 
	|   |     |