Sevgili ciceksever70 mürdüm eriklerinin çekirdeklerini çıkarıp, yıkayıp, yarım bardak su ilave edip, kapaklı bir çelik tencereye koyun. Kısık ateşte erikler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pişirdiğiniz erikler soğuyunca onları kevgirden geçirin ve bu kevgirden geçen erikleri bir su bardağı ile ölçün. Ölçtüğünüz erikler diyelim 3 bardak oldu, buna 3 bardağa yakın toz şeker koyun ve kısık ateşte ağzı açık kaynatın, köpük oluşursa ; köpükleri kaşıkla biraz alın, kaynadıktan 3-4 dakika sonra yarım limon suyu ilave edip, 2 dakika da onunla kaynatın ve ocaktan alın. Eğer güneşte tutma imkanınız varsa tencerenin üstünü temiz bir tülbentle örtün ve bir kaç gün güneşde tutun.
Ben tüm marmelatları bu ölçüde ve yöntemde yapıyorum. Aslında kayası, şeftali, normal eriğe hiç su ilave etmiyorum , fakat kızılcık dediğim ölçüden biraz daha su gerektiriyor, mürdüm eriği de biraz su istiyor. Umarım size yardımcı olabilmişimdir, kolay gelsin
