View Single Post
Eski 21-09-2010, 08:15   #20
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 Mesajı Göster
Internette bir gece önceden eriklerin üzerine seker döküp bekletin diyen bir tarif buldum.
Sn. Malina'nın da yazısındaki gibi sertleşen meyvelere bu uygulama iyi olmuyor. Çilek, vişne gibi şeklinin bozulmasını istemediğiniz reçellerde ve tüm marmelatlarda oluyor ama ayvada denerseniz meyve çok sertleşir. Bu nedenle sert meyveler önce yumuşayıncaya kadar pişirilip sonra şeker ilave ediliyor.

Reçelinizin rengi çok güzel, elinize sağlık.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön