agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni5Beğeniler
  • 3 Gönderen pria

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 08-10-2009, 15:41   #4
Ağaç Dostu
 
samarra's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-04-2007
Şehir: sakarya
Mesajlar: 167
kırmızı biberi közleyip kabuklarını sayup ezilmiş sarımsamsak ve biraz tuzla kavanozlara doldurup saklıyor annem bende közleyip kabuklarını sayup derin dondurucuda bir kez kullanacağım kadarını poşetleyip donduruyorum

salçada ise annemin tarifi gördüğüm kadarıyla kızmızı biberler iyice yıkanıyor yeşil sapları ayıplanıyor sonra kocaman kazanlara atılıp kaynatılıyor iyice pişen biberler sudan alınıp salça makinasında çekiliyor (eskiden elekden geçirilirdi ) makineden çıkan salça salça kazanı dediğimiz kocaman yayık bakır bir kazanda tekrar ateş üstüne konuyor tuzu yağı eklenip kaynatılıyor içine közlenip makineden geçirilen bir kaç adet patlıcan ve havuçda eklenirse güzel oluyor iyice kaynayan koyulaşan mis gibi kokusunu etrafa dağıtan salça kavanozlara doldurulup kapakları sıkılıp ters çevrilip suda azcık ısıtılıyorki kapaklar hava almasın şişsin bir kaç yıl bozulmadan kalabilsin

samarra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025