View Single Post
Eski 08-10-2009, 14:41   #4
samarra
Ağaç Dostu
 
samarra's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-04-2007
Şehir: sakarya
Mesajlar: 167
kırmızı biberi közleyip kabuklarını sayup ezilmiş sarımsamsak ve biraz tuzla kavanozlara doldurup saklıyor annem bende közleyip kabuklarını sayup derin dondurucuda bir kez kullanacağım kadarını poşetleyip donduruyorum

salçada ise annemin tarifi gördüğüm kadarıyla kızmızı biberler iyice yıkanıyor yeşil sapları ayıplanıyor sonra kocaman kazanlara atılıp kaynatılıyor iyice pişen biberler sudan alınıp salça makinasında çekiliyor (eskiden elekden geçirilirdi ) makineden çıkan salça salça kazanı dediğimiz kocaman yayık bakır bir kazanda tekrar ateş üstüne konuyor tuzu yağı eklenip kaynatılıyor içine közlenip makineden geçirilen bir kaç adet patlıcan ve havuçda eklenirse güzel oluyor iyice kaynayan koyulaşan mis gibi kokusunu etrafa dağıtan salça kavanozlara doldurulup kapakları sıkılıp ters çevrilip suda azcık ısıtılıyorki kapaklar hava almasın şişsin bir kaç yıl bozulmadan kalabilsin

samarra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön