agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni14Beğeniler
  • 2 Gönderen Maviş
  • 2 Gönderen Maviş
  • 1 Gönderen Maviş
  • 1 Gönderen Maviş
  • 1 Gönderen Maviş
  • 2 Gönderen Maviş
  • 3 Gönderen Maviş
  • 1 Gönderen bay tömürcek
  • 1 Gönderen melissa77

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-09-2012, 16:32   #1
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
Patlıcan Turşusu

Her sene tarla bozumunda sahibinden izin isteyip. Küçük patlıcan toplarız.
Mağzemeler:
Küçük patlıcan
Sarımsak
Biber salçası
Sirke
Name:  IMG_7350.jpg
Views: 3864
Size:  59.1 KB

Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2012, 16:58   #2
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
Patlıcanlar şerit şeklinde soyulup, dilimlenecek ve tuzlu suda ıslanacak. Tuzlu suda ıslamamızın sebebi patlıcanın acısı ve kara suyunu çıkmasını sağlamak.
Name:  IMG_7345.jpg
Views: 3388
Size:  41.6 KB
Name:  IMG_7346.jpg
Views: 3397
Size:  39.5 KB
Tenceye yarım limon su ve az tuz patlıcanlar 5 dakika kaynıyacak.
Name:  IMG_7343.jpg
Views: 3296
Size:  31.0 KB

Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2012, 17:10   #3
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
Patlıcanlar süzülüp sini veya tepsi koyulacak. Soğumasını bekliyeceğiz.
Name:  IMG_7311.jpg
Views: 23084
Size:  63.7 KB
Patlıcan turşusunun sosu yapılışı. 4-5 baş sarımsak biber, salçası, sirke. Sarımsaklar soyulup yıkandıktan sonra ezilecek, derince bir kaba ezilmiş sarımsak, biber salçası karıştırılıp üzerine azar azar sirke eklenerek sosun sıvı kıvamına gelene kadar karıştırılır.
Name:  IMG_7313.jpg
Views: 4630
Size:  57.0 KB

Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2012, 18:49   #4
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
Sos hazırlanışına devamı.
Name:  IMG_7309.jpg
Views: 3231
Size:  52.3 KB

Name:  IMG_7310.jpg
Views: 3309
Size:  49.7 KB

Name:  IMG_7315.jpg
Views: 3265
Size:  57.3 KB

nılgun_dogan beğendi.
Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2012, 18:55   #5
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
patlıcanları cam kavonoz veya 5 Litrelik yoğurt kovasına patlıcanları iki sıra diz.
Name:  IMG_7316.jpg
Views: 3343
Size:  43.5 KB

Name:  IMG_7318.jpg
Views: 3276
Size:  42.3 KB

Name:  IMG_7320.jpg
Views: 3405
Size:  43.4 KB

Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2012, 18:58   #6
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
Üstüne sostan gezdir.
Name:  IMG_7321.jpg
Views: 3214
Size:  47.1 KB

Name:  IMG_7322.jpg
Views: 3170
Size:  44.7 KB

Name:  IMG_7324.jpg
Views: 3208
Size:  38.1 KB

nılgun_dogan beğendi.
Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2012, 20:15   #7
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
İşlemin devamı.
Name:  IMG_7327.jpg
Views: 3226
Size:  51.0 KB

Name:  IMG_7328.jpg
Views: 3221
Size:  44.7 KB

Name:  IMG_7329.jpg
Views: 3142
Size:  45.0 KB

Name:  IMG_7331.jpg
Views: 3233
Size:  57.8 KB

mrduran beğendi.
Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2012, 20:25   #8
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
İşlemin devamı.
Name:  IMG_7334.jpg
Views: 3272
Size:  49.3 KB

Name:  IMG_7338.jpg
Views: 3244
Size:  45.9 KB
İşlem bittikten patlıcan turşusunun üstünü örtene kadar sirke koyulacak.
Name:  IMG_7340.jpg
Views: 3250
Size:  48.7 KB

Name:  IMG_7342.jpg
Views: 3259
Size:  50.9 KB

Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2012, 20:40   #9
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
Karşınızda patlıcan turşusu.
Bu turşuyu ağzı iyice kapatıp buz dolabına koyulması gerekir. Turşu 10 gün sonra yenilir. Uzun süre dayanmaz. Acı olmasını istiyorsanız içine acı veya süs biberini ekliyebilirsiniz. Benim en çok sevdiğim turşudur.
Name:  IMG_7349.jpg
Views: 6320
Size:  57.6 KB

Name:  IMG_7347.jpg
Views: 5200
Size:  52.9 KB

Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2012, 20:47   #10
Ağaç Dostu
 
bay tömürcek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2012
Şehir: Sakarya-Denizli
Mesajlar: 2,979
Maviş abla ellerine sağlık canım çekti ya bende çok severim patlıcan turşusunu

Maviş beğendi.
bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2012, 23:22   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-04-2012
Şehir: fransa(aksaray 68)
Mesajlar: 131
ellerinize saglik mavis cok guzel gorunuyor deniycem
tursuyu cok severim 1 kg patlicandan yapayim nasil olacak

Maviş beğendi.
melissa77 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025