|  | |
|  19-09-2012, 17:32 | #1 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 25-04-2012 Şehir: içel 
					Mesajlar: 905
				 | 
				
				Patlıcan Turşusu
			 Her sene tarla bozumunda sahibinden izin isteyip. Küçük patlıcan toplarız. Mağzemeler: Küçük patlıcan Sarımsak Biber salçası Sirke  | 
|   |     | 
|  19-09-2012, 17:58 | #2 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 25-04-2012 Şehir: içel 
					Mesajlar: 905
				 | Patlıcanlar  şerit şeklinde soyulup, dilimlenecek ve tuzlu suda ıslanacak. Tuzlu suda ıslamamızın sebebi patlıcanın acısı ve kara suyunu çıkmasını sağlamak.   Tenceye yarım limon su ve az tuz patlıcanlar 5 dakika kaynıyacak.  | 
|   |     | 
|  19-09-2012, 18:10 | #3 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 25-04-2012 Şehir: içel 
					Mesajlar: 905
				 | Patlıcanlar süzülüp sini veya tepsi koyulacak. Soğumasını bekliyeceğiz.  Patlıcan turşusunun sosu yapılışı. 4-5 baş sarımsak biber, salçası, sirke. Sarımsaklar soyulup yıkandıktan sonra ezilecek, derince bir kaba ezilmiş sarımsak, biber salçası karıştırılıp üzerine azar azar sirke eklenerek sosun sıvı kıvamına gelene kadar karıştırılır.  | 
|   |     | 
|  19-09-2012, 19:49 | #4 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 25-04-2012 Şehir: içel 
					Mesajlar: 905
				 | Sos hazırlanışına devamı.    | 
|   |     | 
|  19-09-2012, 19:55 | #5 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 25-04-2012 Şehir: içel 
					Mesajlar: 905
				 | patlıcanları cam kavonoz veya 5 Litrelik yoğurt kovasına patlıcanları iki sıra diz.     | 
|   |     | 
|  19-09-2012, 19:58 | #6 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 25-04-2012 Şehir: içel 
					Mesajlar: 905
				 | Üstüne sostan gezdir.    | 
|   |     | 
|  19-09-2012, 21:15 | #7 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 25-04-2012 Şehir: içel 
					Mesajlar: 905
				 | İşlemin devamı.     | 
|   |     | 
|  19-09-2012, 21:25 | #8 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 25-04-2012 Şehir: içel 
					Mesajlar: 905
				 | İşlemin devamı.   İşlem bittikten patlıcan turşusunun üstünü örtene kadar sirke koyulacak.   | 
|   |     | 
|  19-09-2012, 21:40 | #9 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 25-04-2012 Şehir: içel 
					Mesajlar: 905
				 | Karşınızda patlıcan turşusu. Bu turşuyu ağzı iyice kapatıp buz dolabına koyulması gerekir. Turşu 10 gün sonra yenilir. Uzun süre dayanmaz. Acı olmasını istiyorsanız içine acı veya süs biberini ekliyebilirsiniz. Benim en çok sevdiğim turşudur.     | 
|   |     | 
|  19-09-2012, 21:47 | #10 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 04-03-2012 Şehir: Sakarya-Denizli 
					Mesajlar: 2,979
				 | Maviş abla ellerine sağlık canım çekti ya bende çok severim patlıcan turşusunu   | 
|   |     | 
|  20-09-2012, 00:22 | #11 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 22-04-2012 Şehir: fransa(aksaray 68) 
					Mesajlar: 131
				 | ellerinize saglik mavis cok guzel  gorunuyor deniycem tursuyu cok severim 1 kg patlicandan yapayim nasil olacak | 
|   |     | 
|  | 
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
| 
 |  |