![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Annemin yaptığı tarhana; Afyon yöresi. Süzme koyun yoğurdu Un Kırık pirinç yarım kilo Biber salçası 1 ölçü Domates salçası 2 ölçü Tuz Nane' den oluşan sert bir hamur yapılır. 10-15 gün boyunca, her gün yoğurulur. Ekşime tamamlanınca parçalar halinde güneşte kurutulur. Kuruyan parçalar robot ya da el ile ufalanır. Parçaların tamamının ufalanması bitince, son kalan neminin de kuruması için 3-4 gün güneşe çıkarılır. Pişirilirken arzuya göre kıymalı veya kıymasız pişirilir. Bulunduğum yerde ise tarhananın hamuruna ayva rendesi ve çemen katıyorlar. Kokusu çok güzel ve lezzetliydi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|