![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Ekşi Tarhana
Alıntı:
Yaz gününde çok uygun olmadı ama, burada Zenfree nin dikkati çektiği Antalya- Akseki yöresine özgü ekşi tarhanayı biraz anlatayım istedim. O bölgede yetişen bir yabani erikle yapılan tarhana çeşidi bu. Çocukluğumda sık sık babaannem yapardı. Biz torunları, bu çok lezzetli çorbayı, tabağında en fazla çekirdek bulma yarışına döndürür ve çok eğlenirdik.. Öğrendiğime göre, son yıllarda Akseki dağlarında eskisi kadar bol yabani erik bulunmadığı için yapımı azalmış .. Elde edilen az miktar da, özenle kavanozlarda saklanıp, " birer çorbalık " benim gibi çok özleyenlere hediye edilir hale gelmiş.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Yaz gününde tarhana çorbası içilir mi ? Dün öğleyin ben afiyetle içtim ve merak edenler için de fotoğrafladım.. Aslında daha önce geçen yılki Akseki ziyaretimde Ekşi tarhanayı fotoğraflamıştım.Yapımında kullanılan yabani eriği de. Bütünlük oluşturması açısından buraya tekrar küçülterek ekliyorum ve ardından da çorbanın tarifini yazacağım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Akseki Yöresi Ekşi Tarhana Çorbası
Çocukluğumdaki bu lezzeti tekrar tadabilmek çok hoştu. Çorbayı bana pişiren kuzenim şöyle anlattı : Parça kemikli dana eti, haşlanmış nohut, kuru börülce , salça , 1-2 çorba kaşığı tahin, yağ , ekşi tarhana , su.. Tüm malzeme bir arada pişiriliyor. Nohut geç piştiği için önceden haşlanıyor sadece. Son derece besleyici ve lezzetli bir kış çorbası. Ekşi tarhananın yapılışını öğrenebilirsem daha sonra onu da eklerim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|