agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)

Beğeni Düzeni1446Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 13-03-2012, 09:36   #11
Ağaç Dostu

rhepsag67's Avatar

Giriş Tarihi: 20-02-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı Mesajı Göster
Kadikoy cevresinde, kilogram fiati 19.00 / 20.00 TL arasinda satilmaya baslandi. ( 2 haftadir sergilerde )
Merhabalar Sayın Sındırgılı,
Kurusunun satıldığına gerçekten çok sevindim, belki buralarda da vardır, hemen Ereğli'deki bütün aktarcıları ve kuruyemişçileri tek tek kontrol etmem gerek. Kurumuşu çok güzel bir meyve gerçekten. Bu sene ilk defa, eski bir komşumun tavsiyesi üzerine kalorifer üzerinde (yağlı kağıt sererek) dış kabuklarını tamamen soyarak kuruttum. Kurumaları kaloriferin sıcaklık derecesine göre 5-10 gün sürdü. Çok kısa sürede kurudular. Daha kurumadan aile fertleri tarafından tüketilmesi beni hem çok mutlu etti, hem de üzdü. Bir türlü, sonradan yiyebileceğimiz kadar kurutmam mümkün olmadı. Köylü pazarında bu sene çok oldu maşaallah. Ben de boş durmadım bol bol aldım. Bu kadar güzel meyve olamaz gerçekten. Adana'da yetişen hurmalar da çok güzel oluyor, hem de tazeyken, sertken tatlı tatlı yenebiliyor fakat genelde hurma zamanı orada olamıyoruz Ama bu sene kuru Trabzon hurmasını bol bol tükettik diyebilirim. Çocuklarda işlenmiş abur cubur yerine kurumuş faydalı meyve yemiş oldular Hem de beğenerek...

rhepsag67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025