agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni1446Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 24-10-2013, 13:01   #11
/
 
Giriş Tarihi: 07-11-2011
Şehir: Tokat- Erbaa
Mesajlar: 263
Galeri: 12
korogaki

Name:  DSCI6022 kaki.jpg
Views: 1517
Size:  71.1 KB

Merhaba,


Geçen yıl kasım ayında kurutma işlemi yapmıştım; havanın uzun süre yağışlı, kapalı gitmesi nedeniyle çoğu küflenmişti. Bu sene yarısını(hem seyreltmiş oldum) eylül sonu ekim başı arası yaptım. Şu an kurumak üzereler. Diğer yarısını da kasım ortası gibi(yağmurlar geçince) yapmayı düşünüyorum.

Denemek amaçlı hurmalarla birlikte, bir iki kilo kadar da (aynı yöntemle)domates asmıştım, domatesler daha çabuk kurudu. Fotoğrafta net olmasa da, öndeki bir dizi(6 ad. olan) domates. Seneye ağustos, eylül aylarında daha çok domates kurutmayı düşünüyorum. Tabi elekli faflarda.

Sinek ve eşek arılarından korumak için tül almışrım; ancak çok iyi bir çözüm olmadı. Sık gözenekli(sinek girmeyecek şekilde) desensiz tül veya varsa balık ağı düşünüyorum.

Üstteki mesajda asmak için naylon iplik kullanılmış; naylon kaynayan suya daldırılınca kanserojen etki yapabilir. Kalın pamuk iplik kullanmak daha sağlıklı.


Düzenleyen naturefan : 25-10-2013 saat 11:42
naturefan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025