agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kaybettiklerimiz... (https://www.agaclar.net/forum/kaybettiklerimiz/)
-   -   Jineop (Aysel Sözer Özgezer) / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/kaybettiklerimiz/14911.htm)

Birol 21-05-2009 22:18

Sevgili jineop
Yüzsüzlüğü ele aldım, gülhatmi çiçeğinden çoğaldığında rica ediyorum.;)

jineop 21-05-2009 22:21

Sevgili Gürselbaranlı ,
Gazanyalarınız çok güzel. Taşlada çok şık durmuşlar, çok begendim. Elinize sağlık.

jineop 21-05-2009 22:22

Sevgili Birol,
Solan her gazanya çiçeğinde onlarca tohum var. Adresinizi bana yazarsanız her renginden kuruyup yollıyabilirim. Sarı,beyaz,turuncu, kırmızı...

gürselbaranlı 21-05-2009 22:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 427324)
Sevgili Gürselbaranlı ,
Gazanyalarınız çok güzel. Taşlada çok şık durmuşlar, çok begendim. Elinize sağlık.

Teşekkür ederim umarım ismini unutmam.Minyatür türlerini daha çok seviyorum

gürselbaranlı 21-05-2009 22:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Birol (Mesaj 427314)
Sayın gürselbaranlı
Çok güzeller tohumlarından olduğunda gönderirseniz sevinirim.

Birol bey
Nasıl saglıklı şekilde sizlere ulaştıra bilirim bilemiyorum hanımda hafta başı gitti memlekete .Bu konuda fikir verirseniz sevinirim.

Birol 21-05-2009 23:01

Sevgili jineop sizden özür diliyorum. Sizin sayfanızda sayın gürselbaranlı ile sohbete daldık.

Sayın gürselbaranlı
Acelem yok, ben sizin özelinize adresimi yazarım siz müsait olduğunuzda posta ile tohumlarından gönderirsiniz.Hoşçakalaın.

hozat 21-05-2009 23:43

Sevgili Jineop,
Gül hatmilerinizin resimlerini görmek Mümkün mü? Renklerini merak ettim çok sevdiğim bir çiçektir.Ben Bodrum,da birkere tohumdan ürettim oda bir kazaya kurban gitti.(bordo reengindeydi)
beyazı sizde var mı? Varsa tohum rica edebilirim.
Bahçenizden çılgın buluşları halâ bekliyorum.
Gönül güzelliğin daima seninle olsun.
Çiçeklerin gibi hiç solmasın.

gürselbaranlı 21-05-2009 23:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Birol (Mesaj 427398)
Sevgili jineop sizden özür diliyorum. Sizin sayfanızda sayın gürselbaranlı ile sohbete daldık.

Sayın gürselbaranlı
Acelem yok, ben sizin özelinize adresimi yazarım siz müsait olduğunuzda posta ile tohumlarından gönderirsiniz.Hoşçakalaın.

Gerçekten çok çok özür dilerim bağışlayın lütfen sizin topicde dalmışız.Alışamadım bu foruma en iyisi kaçmak veya susmak.

jineop 22-05-2009 01:08

Sevgili Hozat,
Renkleri henüz belli değil,tohumdan çıktılar daha 10cm ler.Ektiğim tohum paketinin üstünde karışık renkli yazıyordu. Yalnız sanırım acemi şansı benim hatmilerin neredeyse tamamı çillendi ve büyüyorlar ilk açan beyaz sizin . Bu ara bahçede çok iş olduğundan ,yeni birşeyler üretemedim. Etrafta gördüğüm artıkları toplamayla meşgulum:) Sevgiyle kalın.

fikreteren 22-05-2009 05:17

Sayın jineop hepsi harika çok güzel .iyi bir dizayn etmişsiniz.Elllerinize sağlık

Birol 22-05-2009 07:19

Gece kahvesini kacırdık sabah kahvesi alabilirmiyim lütfen.:)

jineop 22-05-2009 10:28

Sevgili Birol
Kahvemiz hazır,gazanyalarını topladım 1 haftaya kurur sonra yollarım,istersen yanında acı bakla hediyesi var:)

jineop 22-05-2009 10:31

İlk clematisim açtı.

1 Eklenti(ler)
İlk olduğundan sanırım çok görkemli değil ama,

jineop 22-05-2009 10:37

Ablamdan gelenler

1 Eklenti(ler)
Çok tatlılar,pembişler

Adalet Yağcı 22-05-2009 11:48

Sevgili Jineop, son hızla ilerliyorsunuz bakıyorum, bu gün fushia(küpeli)başlığında çok değişik bir küpeli gördüm, Optimus arkadaşımız Manisa dan almış, küpeli severmisiniz bilmiyorum ama ilgilenebileceğinizi düşünerek size sayfayı gönderiyorum.

Sayın Optimus isteyenlere bu küpeliden gönderecek, istiyorsanız elinizi çabuk tutun :)

jineop 22-05-2009 13:03

Sevgili Adalet Hanım,
Bu küpeli değil sanki küpeliyi açelya ile aşılamışlar, **** açelyayı. Hemen küçük bir deneme yapmam lazım bu arada benim yaban dutumu komşumun siyah ters dutuyla aşıladım bakalım ne olacak. Çok güzelmiş ,teşekkür ederim.

hozat 22-05-2009 13:11

Sevgili Jineop,
Aşı yapmak işi okadar kolay değildir bildiğim kadarıyla.Sen bu işi masıl hallediyorsun .yoksa onunda bir kolayı mı var?

Aşı için bir alet çıkmış diye duydum ama ne derece doğru bilmiyorum.
Ben birkere dut aşıladım ama olmadı,bilenler mevsimi değil dediler.

jineop 22-05-2009 13:18

Sevgili Hozat,
Buradaki aşılama da yazılanları okudum onları benim tibbi bilgilerimle birleştirdim. Ana amaç her iki bitkinin özünü açığa çıkarıp (ortada ki kısım)ana ağaçın özüyle tam karşılıklı getirip sıkıca sarıp sarmalayıp hava almasını önlemek. Tıpta her türlü cerrahi işlemde biz bunu yapıyoruz aynı yapıların karşılıklı gelmesini sağlamak. Tutarmı bilmiyorum ama bu şekilde yaptıktan sonra benim balçıklı toprak işe ilk defa yaradı ve onunla sıvayıp üstünede benim cerrahi lastik eldivenle her parmağı ayrı ayrı bağlayarak tespit ettim bu arada clematis kırıklarıma yaptığım ateller tuttu.:cool:

Birol 22-05-2009 13:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 427636)
Sevgili Birol
Kahvemiz hazır,gazanyalarını topladım 1 haftaya kurur sonra yollarım,istersen yanında acı bakla hediyesi var:)

Sevgili jineop
Kahve rica ettim, işlere daldım soğuttum yine, affınıza sığınıyorum.:(
Gazanyalara çok sevindim, acı baklaya nasıl hayır diyebilirimki, şimdiden çok çok teşekkür ederim. Sağlıcaklakalın.

gilan 23-05-2009 18:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 427814)
bu arada clematis kırıklarıma yaptığım ateller tuttu.:cool:

Çok güldürdünüz beni :p

jineop 23-05-2009 20:44

Dev papatyalarım,

1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Geçen sene tohumdan ektiğim,yaklaşık 2 aya kadar bodur kalan ve sürekli yanlara doğru genişleyen papatyalarımı bölerek ayırmıştım. Nasıl olduysa onlar,son 2 ayda hızla büyüdüler ve şu an yaklaşık 1 metre oldular. Hala şaşırıyorum .

jineop 23-05-2009 20:50

4 Eklenti(ler)
Beyaz sarmaşık gül ve baston gülüm açtı.

jineop 23-05-2009 20:55

3 Eklenti(ler)
Zinnialar menekşelerin yerini aldılar. Menekşeleri kökten sökmeden kök üstünden kestim.

denizakvaryumu 23-05-2009 21:30

Çiçeklerin karnavalı başlamış, beyaz güller kokulu mu?

jineop 23-05-2009 21:39

Sevgili Denizakvaryumui
Hem kokulu,hem tombiş. Çok tatlılar:)

denizakvaryumu 23-05-2009 21:54

Beyaz sarmaşık gülle, kımızı renkli clematisleri evlendirin derim :)

nurcanaybay 24-05-2009 10:00

Beyaz gülünüz de çok güzelmiş ,ne görsek istiyoruz ne olacak bizim halimiz :)
Benim menekşelerin de formu bozulmaya başladı.Üstten budamışsınız ,daha önce bu yöntemi deneyip tekrar yeşerdiğini gördünüzmü ?

Adalet Yağcı 24-05-2009 13:10

Sevgili Jineop, beyaz sarmaşık gülünüzün cinsi çok güzel, çiçek formu çok hoş.
Baston gülünüz de kocaman, ben çok seviyorum baston gülleri, eğer çok rüzgar alan bir yerde ise, gövdenin üst kısmından aşılı olan yerin bir karış altı olabilir, her iki yöne sabitleyebilirsiniz, bunun için konu başlığından size bir fotoğraf bulmaya çalışacağım.

Burada yapılmak istenen şey, ana gövdeye yapılan aşının fırtına etkisiyle kopmasını önlemek, gerçi sizin baston gülünüz oldukça sağlıklı gelişmiş ama yine de önlem almakta fayda görüyorum.

Gülün aşı noktsına kadar gelebilecek uzunlıkta iki tane herek hazırlayın, gövdeden birer metre uzağa herekleri saplayın, gövdenin sağına ve soluna, sonrada bitkinin gövdesini yumuşak bir iple sabitleyebilirsiniz bu hereklere.

Birde budama yapacağınızda asimetrik budarsanız çok hoş bir manzarası olacağını da söylemeliyim, **** yumuşak budama yapın.

Her şey çok ama çok güzel, harikalar yaratıyorsunuz ellerinize sağlık.

Herkleme için fotoğraf bulamadım, asimetrik budama

jineop 24-05-2009 15:09

Sevgili Nurcan Aybay,
Hayır yapmadım ama doğal yerlerde bırakılanların tekrar çıktığını gözlemledim ve neden olmasın diye denedim,bakalım ne olacak. Beyaz sarmaşık gülle ilk tanışmamız,ilk açışı. Çiçeği o kadar yapraklı ki, bol reçelde olacak. Kasımda mutlaka çelik alacağim .Tabi ki size de. :)

jineop 24-05-2009 15:11

Sevgili Adalet hanım,
Akfırat çok rüzgarlı bir yer,uyarınız için çok teşekkür ediyorum ve hemen dekoratif birşeyler yapacağım. Hele asimetrik budamaya bayıldım. İnşallah uygulayacağım.Tabi ki sonbaharda. Çok sağolun.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025