agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kaybettiklerimiz... (https://www.agaclar.net/forum/kaybettiklerimiz/)
-   -   Jineop (Aysel Sözer Özgezer) / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/kaybettiklerimiz/14911.htm)

Birol 04-07-2009 15:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 456326)
Sevgili Birol,
O ne şeftaliler... Kasaları seyretmek ne keyiflidir. Şeftali işi bitince ,bahçenin diğer yerlerinden kaçamayacaksınız şimdiden döylemesi:)

Şeftali işi bitince diğer işlere başlamadan 10 günlük bir marmaris içmeler kaçamağı yapsam eşim ve çoçuklarımla beraber. müsade varmı.:D:dilli::D

jineop 04-07-2009 19:29

Sevgili Birol,
Büyüklere sormalı ama, bence tatile git ,Marmaris'de kumsalda taşlar çok güzel. 1-2 cuval güzel taş toplarsan iyi olur.)

Birol 04-07-2009 22:23

Sevgili jineop
Sizden iyi bir işveren olur, insanı tatilde bile calıştırırsınız.:D:D

jineop 08-07-2009 22:03

1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Pembe liliumum açtı. Çiçeği çok büyük,ve tek bir tane ama görüntü nefis.

jineop 08-07-2009 22:08

1 Eklenti(ler)
Ekinezya da açtı. Onu da bu sene rizomdan ekmiştim. Boyu nerdeyse 80-90cm oldu ve bir sürü tomurcuk var. İlk çiçeği 1 haftadır devam ediyor, sönecek gibi görünmüyor.

jineop 08-07-2009 22:11

2 Eklenti(ler)
Beyaz ve pembe clematisler de açtı.

jineop 08-07-2009 22:17

3 Eklenti(ler)
Yaz orkideleri,passiflora ,tek tük açmaya başladı.Kedi nanesi çoştu. Pencere kenarından sarkıttım.Kırılan iki dalı sebze bahçesine öylesine ekmiştim. Hemen tutmuşlar.

k0900 08-07-2009 22:29

Pembe liliumum ; çok güzel

bennur 08-07-2009 22:59

Sevgili jineop, maço görmesin:)))) Abisi sürpriz yapmış, netten bulup tohum siparişi vermiş, dün kedi nanesi tohumumuz geldi, aaa bak maço abin sana ne almış diyene kadar poşeti kaptı, kaçtı:)) ağzından zor kurtardım. Bu sabah ektim bakalım ne olacak. Terasa çıkınca doğru o saksının başına gidip oturdu. Kokusunu alıyor demek!!!
Clematisleriniz, liliumunuz, passiflora harikulade güzeller. Seyretmek çok keyifli olsa gerek. Pasiffloramda 6 tomurcuk var, ama kurdeşen döktürdüler, açamadılar gitti:(( Sevgiyle kalın

Adalet Yağcı 09-07-2009 09:26

Sevgili Jineop, her gün yeni bir sürprizle karşılaşmak ne güzel değil mi?
Liliumunuz benimkinden, bir de koklayın çok güzel kokuyorlar, özellikle akşamüstleri.
Clematislerimiz gelecek seneye daha coşkulu olacaklar, bu sene kökleri iyice gelişir, beyazların yanına mor ve pembe de dikin, birlikte çok hoş görünüyorlar ama aynı zamanda açmalılar.

jineop 09-07-2009 14:52

5 Eklenti(ler)
Güzel Arkadaşlarım,
Bahçemi yine onurlandırdınız, teşekkür ederim.
Bugün de birşeyler çektim.Sarı Gülü çok severim.Sevilmeyecek gibi mi?.
İkisi de pembe lilium ama bakın boyutlar nasıl,farklı...
Domatesler bağlamama rağmen yıkılıyor. Bu sabah yine cherrylerden bir tabak topladım. Hergün 5-6 salatalık ,bir tabak biber nerdeyse 10 gündür alıyoruz.Süs kabakları çok fazla ,bakalım kaç tanesi büyüyebilecek.

sabah 09-07-2009 14:54

Sizin pembe benim mor gibi gördüğüm clematisin fotoğrafı da güzel olmuş.

Tam da aklımdan geçeni yapıp, pembe lilyumun pozlarını çalışmışsınız. Fena değiller.:rolleyes:

jineop 09-07-2009 14:56

5 Eklenti(ler)
Çiçekler çok güzel,insan bakmaya ,çekmeye doymuyor.:p

jineop 09-07-2009 15:05

5 Eklenti(ler)
Boyu 1 metreyi geçen ve çok güzel kokan yabani çalım büyümeye devam ediyor. Hala nüfus kağıdını çıkaramadım:)
Sarı çiçekleri sarkan dalları ile arsız ama tek daldan 3-4 saksı oldu.Adını bilmiyorum :p
Yine sevdiğim bu düzenlemeyi açan çiçekleri karşısında sizlerle paylaşmadan duramayacağım.
5. resimi de doldurmazsam olmaz bakalım ne kalmış.Yeni gineler gölge de ve aylardır açmaya devam ediyorlar. Beyaz ve kırmızı da aynı.

Adalet Yağcı 09-07-2009 15:23

Maşallah diyeyim nazar değmesin, sarı güller süper.
Kendi bahçenizi onardığınız gibi arkadaşların bahçesinde de çalışıyorsunuz, bu azminize ve de çalışkanlığınıza hayranım, sevgili Mormenekşe'nin bahçesine de el atmışsınız diye duydum, haydi kolay gelsin.

nurcanaybay 09-07-2009 15:25

Yaz orkidesi de açmış ya, ne diyeyim ben size....
Bu ara da o bilinmiyeni, ben papatyaya benzettim ama öyle olsa bilirdiniz .Çiçek açınca tekrar fotoğrafını çekerseniz bir bilen çıkar muhakkak.
Kıskançlık dolu tebriklerimi lütfen kabul buyurun:)

Kiraz 09-07-2009 19:56

Sevgili Jineop, hepsi harika yine, eline sağlık.

Koyu yeşil 09-07-2009 21:46

Çok güzeller Jineop, hepsi çok güzel.

Sebahattin Sargın 11-07-2009 13:39

Biraz soluklanayım bu sıcakta bahçenizi gezdim de :)

Bu zamana kadar nerdeydiniz deseniz haklısınız, çok güzel bir bahçeniz var. Elinize emeklerinize sağlık, bahçenizde ki tür sayısı çok fazla ve bitkileriniz gayet sağlıklı maşallah...

Sevdiklerinizle beraber uzun seneler tadını çıkartmanız dileği ile...

Sevgiler ;)

jineop 11-07-2009 13:43

Sevgili Sebo,
Uzaktan da olsa Güler Ablamın bahçesinden sizi çok iyi tanıdığım için ben de sebo demek isterim. Sizin için kızılçanaktan çelik alacağım. İnşallah basarılı olurum. Açmak üzere şu an. Olmadı tohumunu yollarım. Sağlıcakla kalın.

Sebahattin Sargın 11-07-2009 13:47

Zaten hep derim bana "Sebo" demeniz de bir sakınca yok diye dostlarıma :)

Bu habere çok sevindim işte, çok incesiniz teşekkür ederim. Çiçek açtığında fotoğrafını da bizimle paylaşırsanız sevinirim...

Sevgiler ;)

KARADENİZ37 11-07-2009 13:49

Değerli Jineop bahçenin resimlerine tek tek baktım yine Maşallah hepsi çok güzeller.İçinde sevdiklerinle uzu uzun yaşa dileğiyle.

jineop 11-07-2009 13:51

2 Eklenti(ler)
Geçen sene tohumdan ektiğim cannalar inanılmaz büyüdüler.Şu an 3 grup boyları 1-1,5 metre olan cannalarım var. Ve hala da beklenmedik yerler de, saksılarımın dibinden yeni cannalar çıkıyor. Şu an körpecik iki tane çıkan var. İsteyen arkadaşıma yollıyabilirim.

Kiraz 11-07-2009 14:09

Sevgili Jineop, benim calla diye aldığım saksı canna çıktı. Seneye yer değiştirmem gerekiyor, hangi şartlarda ve yerde daha mutlular? Güneş durumları nasıl? Bu arada çiçeği de güzelmiş, sanırım daha da açacak.

jineop 11-07-2009 16:15

Sevgili Kiraz,
Çok kanaatkar bir yumrulu.Benim gözlemlediğim,bol su seviyor.Her türlü toprakta yetişiyor. Ama iyi ve geçirgen toprakta daha fazla serpiliyor. Benim ki,yürüme yolunun olduğu duvar dibinde,bu hızla büyümeye ve yayılmaya devam ederse orayı komple doldurur.Yani bol bol eşe dosta verilecek bir tür:)

herbaryum 11-07-2009 16:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 458630)
Boyu 1 metreyi geçen ve çok güzel kokan yabani çalım büyümeye devam ediyor. Hala nüfus kağıdını çıkaramadım:)
Sarı çiçekleri sarkan dalları ile arsız ama tek daldan 3-4 saksı oldu.Adını bilmiyorum :p
Yine sevdiğim bu düzenlemeyi açan çiçekleri karşısında sizlerle paylaşmadan duramayacağım.
5. resimi de doldurmazsam olmaz bakalım ne kalmış.Yeni gineler gölge de ve aylardır açmaya devam ediyorlar. Beyaz ve kırmızı da aynı.

1-2. Fotograftan anlaşılmıyor.
3.Portulacca
4.Rosularia
5.Impatiens

bennur 11-07-2009 18:31

Offf gerçekten de muhteşem, gösterişli, hemde galatasaraylı, eşim liselidir, bayılır bu güzelliğe. Ben rica edebilirim:)

nevsune 11-07-2009 18:38

Sevgili jineop, yine görsel keyfimi doyurdunuz:) Dönüp dönüp baktım, hepsi ayrı bir güzel. Bu cannalar da ne gösterişlidir ama. Sarısı ayrı, kırmızısı ayrı, alacası ayrı bir güzel.

Yakında benim Lilium stargazerlerim de açacak. Kokuyorlar mı, çok meraktayım.

COYOTE 11-07-2009 21:13

Sn Jineop gerçekten hepsi çok güzel.Epey emek vermişsiniz belli.
Sukkulent aranjmanınız favorim;)

fikreteren 11-07-2009 23:25

Sayın Jineop hepsi çok güzeller arajmanlara bayıldım.önce sizin çicekler açıyor sonra karadenizdeki çicekler.Elllerinize sağlık..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025