![]() |
Sevgili Nevsune,
İnanılmaz güzel kokuyor. Tek çiçek vermesi kötü ama çiçeği küçük olan liliumlara göre daha uzun süre kalacak görünüyor. |
Sevgili jineop, çok sevinirim, beni yönlendirirseniz sevinirim. Anadolu yakasında olmanız beni sevindirdi:) Bu arada konu çiçek olunca her şeyi unutuyorum, "günaydın, iyi pazarlar"
|
1 Eklenti(ler)
Bahçen çok güzel ama, ben evinin estetiğini ve inşaat kalitesini çok sevdim.
Resimde duvardaki panjur nedir? |
İnşallah kedi, köpek girişidir. Dostluk dörtlükleriniz çok güzeldi.
|
Sevgili Celal Abi,
Tam emin değilim ama bahçeli ev olduğu için çok iyi izolasyon yapmışlar,ne kadar sularsanız sulayın,eve yakın bölgeler 1 saatte kupkuru oluyorlar.Bu görünen havalandırma ama tam olarak işin aslı nedir bilmiyorum.Sevgiyle kalın. |
Sayın jineop,
İnan bana şiir gibi oldu satırlar. Kedi ler hemen gelmezler. Sizi birkaç defa görüp zarar vermiyeceğini anlarsa zaten yaklaşmaya başlıyacak. Hele yeni yetişen yavru ise. Foluğa doğan yavrular bayağı büyümüş. Şu an bir tanesi 3-4 gündür bahçede geziniyor. İlk günler daha bizi görür görmez kaçıyordu. Şimdi ayaklarımızın dibinden ayrılmıyor. Fakat zayıflar. Anneleri besleyememiş. Zaten bize de gözükmüyorlardı. İnşallah 15-20 gün içerisinde biraz toparlarım onları. Diğerleri henüz ortaya çıkmadı. |
Sayın Jineop,
Bahçenizin müptelası oldum doğrusu.Ellerinize yüreğinize sağlık. İş yerlerimizin aynı semtte olduğunu okudum biraz önce. Mordoğan'daki bahçem de gün gelir böyle olur mu acaba? Bol çiçekli yeşil günler diliyorum. Saygılarımla. |
Sevgili Karadeniz37,
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Aslında bahçe de benim gözüme batan,beğenmediğim o kadar çok şey var ki. Yapmak istediğim de çok şey var. Hatalar olmadan doğrular öğrenilmiyor kuşkusuz. Çok fazla çeşit var .Aslında görsel olan az çeşit bol sayı. Ama insan kendini duruduramıyor. Örneğin astilbe ,tek başına bakıldığında hoş bir bitki. Ama bahçe genelin de yok olup gidiyor. En az 4-5tanesi yanyana olsaydı,görüntü farklı olurdu.Sabredip,büyüyüp,artmalarını beklemeli.Sevgiyle kalın. |
Sevgili Jineop, çok önemli bir noktaya değindiğini farkettim.
Bol çeşit ve az sayıyla estetik yakalamak zor oluyor. Sabredip çoğalmalarını beklemek en güzeli fakat, kışı çıkaramayacaklar diye de endişe ediyor insan. |
Sevgili jineop,
Size rahmetlik Kemal Sunal'ın ağzı ile ''Ahh caanııım, şifacı olmuş, ama kendisi şifasız derde yakalanmış'' demek lazım! Hoş, aynı şifasız derdi ben küçük bir balkonda yaşıyorum, o da ayrı bir mesele:) Bahçenize bayıldım. Bitkilerinizin güzellikleri bir yana, tabirimi mazur görün, Zihni Sinir projelerine taş çıkartacak uygulamalar ile hayata geçirdiğiniz saksılar, çeşme v.s. bir harika! Ellerinize sağlık, sefasını huzurla sürün:) |
Bahçeler
Sayın Jineop
Foruma resim yüklemede beceriksizim bu gün bir arkadaşım yardima geldi deneme için sizin sayfanızı uygun gördüm ve 2 resim gönderdim kusura bakmayın iyi günler |
Sizin lilliumlar da çok güzel açmış. Sanki tek açınca daha mı güçlü oluyor, onun için mi iri açıyor. Benimki döküldü.
Sukulent aranjman da çok güzel olmuş, Forumda bu konuda bir yarışma var, biliyorsunuzdur ;).. |
Güzelliklerle dolu yüreğinin yansımaları ve paylaşımcı ruhun hiç solmasın sevgili jienop...
|
Sevgili Defne,
Yine beklerim. Havalar çok sıcak ,projeleri yapacak enerji bırakmıyor. İki farklı boyda ki saksıdan tek saksı yapma işi çok faydalı da oldu. 3 tane domates fidem kurudu. Hemen toprağı kazdım.Üstteki saksıyı hiç eklemeden ,alttakini çıkardım ve kalan boş topraklara yerleştirdim.Kolay ve zararsız transfer oldu. Yarın yine bizim plastik saksılardan enine yararlanma amacıyla beklettiğim projemi uygulamaya koyacağım:))Bakalım becerebilecekmiyim.Arkası yarın:)Sevgiyle kalın. |
Sevgili Vildan Sönmez,
Bu sabaha kadar ben de aynı sizin gibi düşünüyordum Açmayan tek pembe liliumda sabah açtı. Tek olmasına ragmen çiçek boyutu sarılar gibiydi.Sanırım soğanın büyüklüğü ile çiçek büyüklüğü arasında doğru orantı var. Sukkulentleri öyle güzel arkadaşlarımız var ki benim ki elemeyi bile geçemez:)Teşekkür ederim. |
Sevgili Jineop bahçen yine harika.Cannalardan nasıl tohum alıyorsun ve ne zaman ekiyorsun merak ettim.Bende de bi tane sarı kırmızı var,başarabilirsem bende tohum alıp üretmek isterim.Birde photoshop proğramı vardı senin tavsiyenle yüklediğim,format atılınca gitmiş rica etsem adresi tekrar yazabilirmisin?Yükleyeceğim yeni fotolar var hem de çok hoş bi görsen iki üç günlük bi yavru köpek bulduk dün konteynırın önünden öyle tatlı ki görmen lazım stresimi yarı yarıya azalttı diyebilirim.
|
Sevgili Mormenekşe,
Çiçekler dökülünce yerini tohum torbalarına bırakıyorlar. Bekleyin iyice kurusunlar,dıştan içinde ki tohumların yuvarlaklığı gözle görülür hale gelsin. Sonra siyah tesbih tanesi gibi tohumları olduğunu göreceksin. Çok da tohum veriyorlar,tohumlar taş gibi. Tohumları aldıktan sonra Direk ekmiştim. Çok fazla tohum olduğu için kalanları da yaz sonuna kadar her yere serpmiştim:)Hala bir yerlerden yenileri çıkıyor.Bugün de sarısı açtı. http://www.inndir.com/-40022p.html |
Sevgili Jineop teşekkür ederim yükledim yeniden proğramı.Artık yeni kahvenemizemi yüklesem acaba fotoğrafları? Canna tohumlarını anladım sağolun inşallah alabilirim tohumları.Denemek istiyorum çünkü çok sevdiğim bir çiçek.
|
Sevgili jineop kurumuş begonvilimi söküp atamıyorum demişsin bende aynı sını tohumdan yetiştirdiğim mercan ağacımda yaşadım 1 ay kadar önce topraktan çıkardım atmak için kıyamadım ve tekrar diktim bu sabah yandan bir dal verdiğini gördüm heyecanımı anlarsınız artık:))
|
Alıntı:
|
Hu huuu...bahçe sahibi yok mu?
Sabah kahveniz varsa içmeye geldik, yok mu? Ozaman ben bir koşu alır gelirim. Bahçeyi bu kadar yalnız bırakmayın canım, ne olur ne olmaz, birimiz şeytana uyuveririz sonra :dilli: |
Sevgili Jineop çarşamba günleri evde kesin yeni uğraşlar içindedir birazdan sesimizi duyar:))
|
Az evvel benim bahçedeymiş.. ayak izlerini gördüm :))
|
5 Eklenti(ler)
Sevgili Dostlarım,
Hepiniz hoşgeldiniz.Yağmurlu bir İstanbul gününde ,kah veranda da uçuklarla uğraşarak ,kah bahçe de otlarla bir günü nerdeyse sonlandırdım.İki küçük saksıdan çok şık pencere önü için saksı yaptım. Alçıları kuruyor,yapım aşamaları cep telefonum da.Bittikten sonra sizlerle paylaşmak istiyorum. Yeni görüntüler çektim sizler için bahçeden ve bahçenin hemen dışındaki genel alandan.Bazı bahçesi büyük olan arkadaşlarıma fikir verebilir. Sevgili Adalet Ablam,Sevgili Güngör , Sevgili Habibe, Beni yine yalnız bırakmamışsınız,nasıl da iyi tanıyorsunuz beni ki,yalnız kalmak istemediğimi anlamışsınız. Duygularımı ifade etmem mümkün değil.Sıkıca kuçaklamak geldi hepinizi. Bu güzellikler sizin için, |
5 Eklenti(ler)
Devamı da sizler için,
|
5 Eklenti(ler)
Bunlar da sebze bahçesinden,
|
3 Eklenti(ler)
Benim yanlışlıkla parçalara böldüğüm patatesten yetişen patateslerim,ve italyan üzümü
|
Sevgili jineop, kimbilir ne güzel olmuşlardır, görmek için, merakla bekliyorum, ellerinize sağlık. Görüntüler muhteşem. Clematisler harika görünüyorlar, benim ki daha o kadar minik ki:) terasın koşullarına alışması için bitkilerimi çoğu zaman tohumdan yetiştirmek zorundayım. Kışı çıkarabilirse seneye yaza abla kız olur sanırım:) Allah bizleri dostlarımızdan ve çiçeklerimizden ayrı bırakmasın
|
5 Eklenti(ler)
Hoşuma giden yeni büyüyenler,
Sevgili Sabah'ın kulakları çınlasın:) Akçaağaçlar komadan çıktılar,hatta taburcu oldular:) Yana büyüyen ardıçı da çok seviyorum. Kızılçanak açmak üzere,yaprak yapısı,rengi çok güzel Bunlar da phlox Vegas lights fideleri , |
Oy Oyy yine hepsi çok güzeller teşekkürler.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025