![]() |
Alıntı:
Bu bitkiyle iki sene önce Antalya' da otelin bahçesinde tanışmıştım. Bodur olmayan türününü tam güneş olan havuz kenarlarında ve duvar diblerinde çok yaygın alanda kullanmışlardı. Otel yeni olmasına rağmen bir yılda çok sayıda yan sürgünler vererek bir sürü yeri sarmıştı. Ben de hatta yan sürgün koparmış, bahçeye direk ekmiştim. Kış sonrası bitkiden hiç eser kalmamıştı. Temmuz başlarında bitkinin ektiğim yerden sürgün verdiğini gördüm. Çok ağır bir kış geçirmiştik ve netteki bilgiler dona dayanıksız olduğu yönündeydi. Bu olaydan dolayı Temmuz başlarında yeni bodur bitkiyi aldım. Aldığım bodur bitki fidanlıkta geçen seneden kalmış, kışı dışarda saksıda geçirmiş, nerdeyse tamamı kurumuş yandan yeni sürgün vermeye başlamış haldeydi. Ve yarı gölgeye diktim. İlk yılı olduğu için ve don yediği için çiçeklerini bu kadar geç vermiş olabilir diye düşünüyorum. Çelikten yetişende henüz çiçek yok. Yayınlar geç ilkbahardan kışa kadar çiçeklendiğini yazıyor. Sonuç olarak Ruellia kara kışı atlatabiliyor ama geç toparlanıp, geç açıyor diye düşünüyorum. Meksika petunyası denilen bu çiçek petunyaları sevenlere güzel bir alternatif. Çiçek sayfasını açmak lazım. :) |
Alıntı:
|
Limoncum seninki bodur türü mü? Bodur türünün yaprak yapısı ve bitki formunu ben çok seviyorum. Bodur olmayan türünde dal yapısı uzun ve seyrek çiçeklenme var. Görüntüsü eh işte olanlardan. Bodur türünde dal formu çok kısa olduğundan üstü öbek halinde çiçek dolu oluyor.
|
Alıntı:
Eğer kedi ve ya köpekler böyle yapıyorlarsa, ani kurumaların sebebi olabilir mi? Fikir cimnastiği yapıyorum ;) Clematis başlığının toparlanmasını ben de çok istiyorum, iş bölümü yapalım. 1- Başlıktaki gereksiz mesajların(çok güzeeel...Harikaa...vb.)mesaj numaralarını sevgili Güler'e bildirelim, o mesajları silsin. 2- Konuları bitki, bakım, toprak, budama, zararlı mücadelesi, satış yerleri vb. ayıralım. 3-Yeni bir clematis başlığı açılsın(gerekirse, kişiye özel başlığında olabilir). 4- Yeni çalışmaları orada düzenleyelim. 5- Düzenlenen başlık kalabilir ve ya Güler yeni düzenlemeleri uygun yerlere taşıyabilir(eski başlığa). İlk anda aklıma gelenler bunlar. Daha güzel çözümler bulunabilir, öneri sevgili Güler'den gelmişti, belki bize bir program yapabilir. |
2 Eklenti(ler)
Sevgili Jineop annesi, adını unuttuğum :( bu güzelliklere bir bakar mısın, tomurcuklanmışlar :eek:
|
Ben de ki ruellia da kış'ın sarsılıyor ,yaprakları azalıyor ama baharla birlikte çoşuyor.
Suyu çok sevdiği kesin ,küçük bir fideyi suyun içine koymuştum hızla küçük yapraklar çıkarmaya başladı. Bence bu bitki tam gölge bitkisi ,serin ve gölge de daha uzun süre çiçeklenebilir . Denemek lazım . |
Alıntı:
|
Yaşasın!!!
Herdem yeşil bitkilere bayılıyorum. Ekim gibi çok güzel bir toprak hazırlayıp yere alacağım onu, eminim daha mutlu olacaktır. Teşekkürler ederim canım, bahçem senin bitkilerinle zenginleşti. Bahara doğru renk renk Calibrachoaları da bulabilirsem değmeyin keyfime :) |
Bahçeniz çok güzel ellerinize sağlık. Benim meark ettiğim bu güzelim toprağı nerden bulduğunuz :)
|
Sevgili jineop,
sayfanızı sessiz takibe alanlardanım diyebilirim. Muhteşem görselliğin arkasında yatan emeğe saygı duyuyorum. Her bir bitkinin yerinde olması benim diyen Peyzaj'cıya bile şapka çıkartacak kadar itinalı bir düzenlemeyle, ahenkle ben burdayım Şaheser yarattım diyor. Yüreğinize Sağlık, böylesi güzellikleri birarada görmekte uzaktanda olsa çok keyif verici, kimbilir orda olmak nasıl olurdu? Teşekkür ederim görsel paylaşım için... |
Alıntı:
Sevgiler... |
Alıntı:
Sevgiler... |
Jineopcum, kaybettiğim bitkileri şimdilerde tekrar alıp denemeyi düşünüyor musun? Yoksa yapısal değişiklikler mi var planda?
Bir de Euonymus alatus sağlıklı mı? Onun devri geliyor yakında. :) Buradakiler uzun süredir yağış alamadıkları için kızarmaya başladılar yavaş yavaş. |
Alıntı:
Euonymus alatus çok keyifli değil ama hala canlı. Onu nandinalarla birlikte ektim. Alt yapraklarında hafif bir kızarma başladı. Bakalım:p |
Ellerine sağlık, ama çok kıskanıyorum 3 tane gülüm var bir türlü bakamıyorum. Bodrumun toprağı güllere yaramıyor sanırım :(
Alıntı:
|
Alıntı:
Mine çalısı, Duranta erecta ve solanumların begonvillerle çok keyifli olduklarını gördüm. Sevgiler... |
2 Eklenti(ler)
Jineopcugum bahceni ziyarete geldik. Mavi yildiz torunlarin sonbaharimi renklendirdi. Essiz bir mavi, icinde de beyaz serpintiler var bayildim. Tekrar kendini yeniliyor mu yoksa birakayim tohum mu versin? Sevgiler arkadasim.
|
Alıntı:
Tek yıllık Çin yıldızpatısı bu. Seneye yine tekrar tohumdan yetiştirmek gerekir. Genç çiçekler beyaz oluyor, olgunlaştıkça gerçek rengine dönüyor. Tohum takas etkinliği ve bayılan komşularım için tohumlarını toplamaya başladım. Seni ve Karya'yı ve ve yakışıklı oğullarımı çok öpüyorum... |
Alıntı:
|
Sayın Jineop, merhaba,
En sevdiğim bahçelerden biri bahçeniz. Bu clematis'leri nerden buluyorsunuz, öğrenebilir miyim? Eskişehir'den uzaktan uzaktan seviyoruz. Gördüğüm kadarıyla Eskişehir'de de yetişebilecek bir sarmaşık ve çok güzeller:) İnternet ortamında satış yapan yerlere baktım, stokta yok uyarısıyla karşılaştım:( |
Alıntı:
Hiç düşünmeyin;) |
Az önce bir tane sipariş ettim. Teşekkürler:)
|
20 gündür yoksunuz.
|
Biraz ara mı verdi ne? Çok yoruldu .
|
Bence büyük yapısal değişiklikler düşünüyor. Gümbür gümbür gelecektir. :)
|
Yorulmaz... O insan değil çünkü...melek mi ne?
|
Evet bir süprizi var. Çok çalışıyor çok.
|
Merhaba dostlarım, özlenilmek ve farkedilmek çok güzel. Bana yaşam sevinci yolladınız hemen. Bu ara işlerim yoğundu. Ve deprem grubunda yoğun çalışmalar olunca sizlere yeterince zaman ayıramadım.
Bahçem ben ne kadar çimi yenilemeyeceğim, çayır çimen olsun desem de benden habersiz eşim çimi yenilemeye karar vermiş. Bir akşam eve döndüğümde toprakla kapatılmış çimlerimi gördüm. 3 haftadır hiç birşey yapamadım. Hepinize mutlu bayramlar diliyorum. Sevgiler. |
2 aya yaklaşıyor Sayın jineop. Umarım iyisinizdir ;)
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:48. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025