agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kaybettiklerimiz... (https://www.agaclar.net/forum/kaybettiklerimiz/)
-   -   Jineop (Aysel Sözer Özgezer) / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/kaybettiklerimiz/14911.htm)

Dima 20-07-2012 22:14

Sayın jineop,
Bahçeniz çok güzel.Özenli ve düzenli :)

jineop 21-07-2012 11:11

Sevgili Orhan Öğretmenim, teşekkür ederim... Bahçede sıkıntılar devam ediyor. Bahar başında büyük kayısı ağacını ortak alana taşımıştım. Gölgesinde mesut yaşayan hostaları gözden kaçırmışım. Onlar güneşte kaldılar... Tam herşey oturdu derken bu yaz yine iki bölge beni baştan düzenlemelisin diye bağırıyor.
Sevgiler, selamlar...

sevgice 22-07-2012 23:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 994930)
Ortancaların en güzel zamanı.

Merhaba sn.jineop. İlk resimdeki türün adı nedir acaba.
Teşekkürler

jineop 23-07-2012 12:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgice (Mesaj 1001182)

Merhaba sn.jineop. İlk resimdeki türün adı nedir acaba.
Teşekkürler

Hydrangea macrophylla 'Mariesii Variegata' denilen alacalı ortanca türü. Sevgiler.

limon 26-07-2012 18:33

1 Eklenti(ler)
Sevgili Jineop, senin minik o kadar zorlu koşullarda olmasına rağmen çiçek açtı.

Aslında çok açmıştı ama son kalanını yakaladım. :)
Eklenti 321325

jineop 30-07-2012 16:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 1002622)
Sevgili Jineop, senin minik o kadar zorlu koşullarda olmasına rağmen çiçek açtı.

Aslında çok açmıştı ama son kalanını yakaladım. :)
Eklenti 321325

Limoncum senin bitkilerin çok şanslı , çok az insanda var olan bitki dilini çok iyi anlıyorsun... Onlarda bunu hissediyor;)

limon 30-07-2012 16:43

Bir de Nar cayı çözebilsem... ;)

jineop 31-07-2012 12:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 1004055)
Bir de Nar cayı çözebilsem... ;)

Limoncum, nar yer değiştirmeyi sevmiyor. Bahçemde 4 senedir nar var. 2 kere yerleri değişmek zorunda kaldı. Bu sene çiçek verdi, meyve tutmadı. Sabredersek onun dilinide çözeriz diyorum. :D

ahmeter 31-07-2012 12:30

1 Eklenti(ler)
Ada begonvili
Kargo ile olmaz Bodruma giderken bağaja koyaçağız
Hoş geldin

jineop 31-07-2012 12:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ahmeter (Mesaj 1004371)
Ada begonvili
Kargo ile olmaz Bodruma giderken bağaja koyaçağız
Hoş geldin

Abim harikasınız, çok teşekkür ederim. Turuncunun yanına :p

limon 16-08-2012 12:03

1 Eklenti(ler)
Bu bitkinin adı neydi? Çiçek açmaya devam ediyor. Daha da patlamış mısır gibi açacak epey tomurcuk var.
Eklenti 325720

jineop 16-08-2012 12:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 1009537)
Bu bitkinin adı neydi? Çiçek açmaya devam ediyor. Daha da patlamış mısır gibi açacak epey tomurcuk var.
Eklenti 325720

Limoncum çok şirin olmuş. Adı Euphorbia Flanaganii, annesi bu:) Anasına bak kızını al lafı boşuna söylenmemiş;)

jineop 29-08-2012 20:03

4 Eklenti(ler)
Hayatım hep çalışmakla geçmişti. İlk defa bu sene uzun tatiller yapmayı başardım.

Eklenti 327918

Ama aralara mutlaka bahçemi sıkıştırdım. Haftalık aralarla bahçeyi ayakta tutmaya çalıştım.
Eklenti 327919

Ciddi kayıplarım oldu. Kayıpları fidanlıklardan aldığımız yeni türlerde yaşadım. Birlikte aldığımız arkadaşlarımında aynı bitkileri kurudu.

Eklenti 327920

Çok yıllık hazeranlar, Choisya ternata ( Meksika portakal çiçeği), Beyaz campanula ve daha bir sürü çiçeği yaşatmayı başaramadım.

Herşeye rağmen hala yaşanılan güzellikler insana yaşama sevinci veriyor.

jineop 29-08-2012 20:07

5 Eklenti(ler)
Clematislerim hastalanmış, bende onları budamak zorunda kalmıştım. Sanırım 1.5 ay oldu. Çılgınlar gibi çiçek açmışlar...

jineop 29-08-2012 20:14

1 Eklenti(ler)
Clematis montanalarım 3 tane. 2 tanesi ani solgunluk hastalığına yakalanmıştı. Ev girişinde olan birden kurumuş, kısa süre sonra dibten yeni sürgünler vermişt. Montana türü budamayı sevmeyen grub olduğu için, kurumasına rağmen budama yapmadım.
Yürüme yolunun kenarında olan en büyük montana tamamen kurumuş. Herhangi birşey yapmadan sabırla bekleyeceğim.

jineop 29-08-2012 20:18

5 Eklenti(ler)
Hala güzel görünenler:p

Adalet Yağcı 29-08-2012 20:19

Nihayet yuvaya döndün demek, hoş geldin, iyice dinlenmişsindir umarım.

Clematislerin derdi ne yahu, ne olmuş bunlara böyle, maşallah.
Demek ki, clematislerin Temmuz başı gibi budanması gerekiyor, yaz budaması yapan tüm arkadaşların clematisleri tekrar çiçeklendi.

Kayıpların için üzüldüm, hele çok yıllık hazeran için :(
Bana gelen 20 kökten birini bile yaşatamadım ben de, tohumdan da yetiştirmeyi başaramadım.
Bu kadar çok istediğim bir de lupin vardı, ikisinde de başarılı olamadım.

jineop 29-08-2012 20:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1013116)
Nihayet yuvaya döndün demek, hoş geldin, iyice dinlenmişsindir umarım.

Clematislerin derdi ne yahu, ne olmuş bunlara böyle, maşallah.
Demek ki, clematislerin Temmuz başı gibi budanması gerekiyor, yaz budaması yapan tüm arkadaşların clematisleri tekrar çiçeklendi.

Kayıpların için üzüldüm, hele çok yıllık hazeran için :(
Bana gelen 20 kökten birini bile yaşatamadım ben de, tohumdan da yetiştirmeyi başaramadım.
Bu kadar çok istediğim bir de lupin vardı, ikisinde de başarılı olamadım.

Ablam budamayı sevmeyen gruba dahil olmayanlarda sorun yok.
Çok yıllık hazeranlara bende çok üzüldüm. Sanırım onlarda asıl sorun satış öncesi abartılı uyarıcı vs kullanılması diye düşünüyorum.
Çok öptüm...

selis 29-08-2012 21:02

Ben de kayıplara çok üzüldüm.. Bu yaz kimin kayıpları olmadı ki?
Ama kalanlar muhteşem.. :)

günebakan 29-08-2012 21:19

Kayıplarına üzüldüm Sevgili Jineop ama eminim sen her zamanki güzelliği ile bahçeni ortaya çıkarmışsın bir iki kayıp dışın herşey hala çok güzel bence:) Hoş geldin

ipektuğçe 29-08-2012 21:33

Sevgili Jineop,kayıplarınıza üzüldüm,geçmiş olsun.Kalan güzelliklerle bahçeniz her zamanki gibi muhteşem ötesi,sevgiler.

kartal124 29-08-2012 21:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 1013117)
Sanırım onlarda asıl sorun satış öncesi abartılı uyarıcı vs kullanılması diye düşünüyorum.
Çok öptüm...

Sayın jineop,
Kayıplarınız için geçmiş olsun.Ama anormal derecede sıcak geçen bu dönemlerde değil bitkileri kendimizi kaybetmediğmize şükrediyorum.Geçen hafta İstanbulda terasta güneş altındaki sıcaklığı 42 derece olarak ölçtüm,bu derece kavurucu sıcaklara ancak yerini benimsemiş ve belli bir olgunluğa erişmiş bitkiler dayanabiliyorlar.Yoksa sera ortamında aşırı gübrelemeyle zorlanan ve satışa sunulan bitkilerin hiç şansı olmuyor.Yapı marketlerin bitki reyonlarının arkalarına doğru bakarsanız saksı saksı kurumuş bitki ile karşılaşıyorsunuz.

kılıç 30-08-2012 09:45

Dönüş MUHTEŞEM olmuş.

jineop 30-08-2012 10:31

Hepinize çok teşekkür ederim. Bu sene limoncumdan cesaretlenip bahçede radikal değişiklikler yapmaya karar verdim. Uygulamayı düşündüğüm projeleri
Örnek alınabilecek bahçe düzenlemeleri başlığında sizlerle paylaşacağım...
Hepiniz iyi ki varsınız...

sevim4 30-08-2012 11:00

Sevgili jineop,elinin deydiği her yer güzelleşiyor bebekler hayat verdiğin gibi bahçenede hayat veriyorsun.
Ve buda yetmiyor bizlere el uzatıyorsun sende iyiki varsın canım arkadaşım.
Bahaçen muhteşem ellerine sağlık.

Benol Hazaroğlu 30-08-2012 18:29

Hoş geldin canım. Bahçeni ve yazılarını özlemiştik.
Montanana üzüldüm ama fazlası varmış yedekli çalışıyorsun bu güzel.
Benimkini bilemedim budadım ne yapalım yenisini alırız.

Avrupa çiçekçilikten 1 ay önce aldğım son 3 clematisin diktiğim anda 2 sini tam dipten budadım. Birini bıraktım denemek için. Budamadığım tek dal uzadı tomurcukta. Diğer 2 si dipten üçlü dörtlü sürgünler vererek büyüyor. Birini de budayınca yanına dikmiştim uç sürgün tuutu oda büyüyor.

Dillerini çözene kadar deneyeceğiz galiba , komşuma kendisi için aldırdıklarım fazla güneş görmeyen yerde çok ta sulamıyor toprağı görüyorum hepsi sıhhatli hastalık filan yok vallahi. Biz çok mu üstüne düşüyoruz ne. Ben her gün sabah akşam başlarındayım
yine kayıplarım oldu.

Clematis için dregeli bir sayfa açalım demişti ne kadar güzel olur.
Bakımı, gübresi vs. derlenip toplansa konu. Belki sen de bu işe bir el atarsın. Çok seviniriz. Gübre bile yabancı sitelerde hepsinde farklı yazıyor.

Sevgilerimle.

nurcanaybay 30-08-2012 19:30

Hoşgeldiniz :)

1665. mesaj 3.fotoğrafta ki bitkiyi bodur ruellia diye biliyorum. 2 Yıldır bende de var .Suyu

verdikçe çoşuyor fakat çiçeklenme bu dönemde başlıyor .Siz de de böyle mi ?

Serinlikten hoşlandığını biliyorum hatta bazı kaynaklarda su bitkisi olarak geçiyor .Sizin ki

yaz boyu açıyorsa ben biraz daha gölgeye alayım.

limon 30-08-2012 19:53

Bende yaz başında bir çiçekçiden almıştım, adını söylemişlerdi ama üzerinde yazmadığından unutmuş gitmiştim. Yayılacak bir bitkiye benziyordu ve üzerinde çok sayıda açacak tomurcuğu vardı. "tam güneşte olur mu?" diye sorunca "olur" dediler. Ama İstanbul'un güneşi tabii...

Tam güneşe diktim ama her gün bol suluyorum, yoksa yaprakları aşağıya düşüyor bu da bana yerini en azından yarı gölgeye almam gerektiğini anlatıyor. Yaz başından beri çiçeği hiç eksik olmadı ama öyle yoğun bir çiçeklenme olmadı. Çiçeğinin ömrü zaten bir gün, sabah açıp akşam üstü kapanıyor, ertesi gün de dökülüyor. Günde 2den fazla çiçek açtığını görmedim. Şu anki fikrim, benim için olsa da olmasa da fark etmeyenlerden. :)

nurcanaybay 30-08-2012 20:15

Ben yapraklarının koyu yeşilliğini ve dolgun görünüşünü seviyorum.Belki cam güzeli
gibi bitkiler arasında dolgu bitkisi olarak kullanabiliriz ,istekleri aynı nasılsa.

jineop 01-09-2012 10:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu (Mesaj 1013423)
Hoş geldin canım. Bahçeni ve yazılarını özlemiştik.
Montanana üzüldüm ama fazlası varmış yedekli çalışıyorsun bu güzel.
Benimkini bilemedim budadım ne yapalım yenisini alırız.

Avrupa çiçekçilikten 1 ay önce aldğım son 3 clematisin diktiğim anda 2 sini tam dipten budadım. Birini bıraktım denemek için. Budamadığım tek dal uzadı tomurcukta. Diğer 2 si dipten üçlü dörtlü sürgünler vererek büyüyor. Birini de budayınca yanına dikmiştim uç sürgün tuutu oda büyüyor.

Dillerini çözene kadar deneyeceğiz galiba , komşuma kendisi için aldırdıklarım fazla güneş görmeyen yerde çok ta sulamıyor toprağı görüyorum hepsi sıhhatli hastalık filan yok vallahi. Biz çok mu üstüne düşüyoruz ne. Ben her gün sabah akşam başlarındayım
yine kayıplarım oldu.

Clematis için dregeli bir sayfa açalım demişti ne kadar güzel olur.
Bakımı, gübresi vs. derlenip toplansa konu. Belki sen de bu işe bir el atarsın. Çok seviniriz. Gübre bile yabancı sitelerde hepsinde farklı yazıyor.

Sevgilerimle.

Sevgili Benol, aynı sıkıntıları beraber ve aynı zamanda yaşamamız enteresan. Bunun bir açıklaması olmalı. Montanın kaybında 4 yavru kedinin hakkı var diye düşünüyordum. Eser Hanımın armandisinin hemen ardından benimkinin, jezebelin aynı sorunu yaşaması bir tesadüf olamaz.
Forumda özellikle bazı ana konuların toparlanması şart. Güler ablam bunu farketmiş ve aylar önce clematis konusunda yardım istemişti. Artık tatiller bitti, çalışma zamanı. Hadi hep birlikte çalışalım...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025