![]() |
|
![]() |
#1472 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Ben de, ben de. Onu tanıdıktan sonra daha çok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1473 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Canımsın, ben de sizlerin bana yakın olmasını çok isterdim. Benol bana geldiğinde ikinci görüşmemiz olmasına rağmen çok özlediğimi fsrkettim. Sanki uzun yıllardır tanışıyor da çok uzun süre ayrı kalmışız gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1474 |
|
Pembe gece mumu, Oenothera speciosa Çiçeklerini yaklaşık 15 gündür açıyor, kışa kadar da devam edecek. Nane gibi yan dallarla her yeri sarma eğiliminde. Toprak altında kökler yanlara doğru ilerliyor ve kökler her yerinden yeni sürgünler veriyor. Ben bıraktım istediği kadar yayılsın diye ![]() ![]() Saksılara küçük kökleri sokuşturdum. Her yerden uçuk pembe kendini gösteriyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
|
Rouge cardinal gerçekten övgüyü hakedenlerden. Çiçekleri çok büyük, aynı zamanda çiçek ömrü uzun, çiçeklenme süresi de uzun. Clematisseverler ![]() Montana tek küçük çiçeği ile beni şaşırttı. ![]() Penstemonun serada rengini görünce, Rouge cardinalle çok güzel görüneceklerini düşündüm. Ben ikisine bayıldım. ![]() ![]() Sol tarafında Clematis piluu, sağ tarafında Clematis wyela var. Wyela henüz açmadı tomurcukta. Wyelanin önünde Clematis hakurei var. ![]() Uzaktan, yakından çok hoş görünüyorlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
|
Ah keşke, elimden tutacak yanımda sizler olsanız... Dün başıma güneş geçmiş . Bütün gece ellerim, belim ve başım zonkladı. Sanki arkamdan kovalayan var, illa bitireceğim. Sabahın ilk ışıklarıyla yine işime döndüm. Çok az kaldı. Artık kalanı 2 gün sonra yardımcım yapsın. Doludan sebze fidelerim zarar görmese belki bu büyütme işini yapmazdım.'' Her musibette bir hayır vardır '' diye boşuna dememişler. Bahçe çeşmesiyle mutfak kapısı arasına 45x45 taşlarla yürüme yolu yapacağım. Her iki tarafınada 45 derece açı ile başlayan , hafif iç bükey kayraklarla yürüme yolu yapmayı düşünüyorum. Bu sabah kompost materyallerimi, eski beklemeye aldığı çim kurularını ( torf amaçlı) yeni gelen 20 cuval toprakla harmanladım. Eski kısımlarda toprak fazla yükselmişti. Üstteki fideleri kaldırıp, fazlalık toprağı diğer karışıma attım. Sonra hepsini harmanlayıp yaklaşık 2x4 metrelik bir alanın toprağını karıştırıp, yaydım. Biberlerin tatlı olanları boylu poslu olduklarından donda yarılarından kırıldılar. Artık onları unutmaya karar verdim. Bugün Pendik'te kendi bahçesinde yetiştiren bir teyzeden fide almaya gideceğim. Yürüme yolunu sebze bahçesine başlayan yolun sonundaki su probeleminden dolayı mecburen kayrakları o bölgede daha büyük küme tarzında yapmıştım. Onları yine teke düşürüp kenarlarına kadife çiçekleriyle biraz görsel güzellik yaratmayı planlıyorum. İlerleyen zamanda görüntüleri sizlerle paylaşacağım. Şu an hala savaş alanı gibi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1484 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jineop'um, zor işlere soyunmuşsun yine, kolay gelsin. Hep daha güzeli olsun diye uğraşıp duruyoruz, bu sevda bitmez canım. Fotoğrafların kalitesi ve bizlere yaşattığın duygular muhteşem, tabii ardında yatan büyük emeği bütün kalbimle takdir ediyorum. Dünyada cennet yaratmak böyle bir şey olmalı. Canım, bana gönderdiğin bitkilerden potensillaya bakarmısın, bu ne güzellik ya ![]() ![]() Bu da senden geldiğinde maydonozdan küçük üç yaprakçığı olan bitki, ben heuchera diyorum, sen ne dersin? Yaprak yapısı diğer heucheraya benzemiyor. ![]() Bunlar da senden gelen gece mumu, biraz gölgede kaldığı için sanırım, çiçekleri çok iri. ![]() Bahçeme kattığın tüm güzellikler için binlerce teşekkürler canım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1486 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2008
|
Ah ah,neler neler ortaya çııkacak kim bilir. Ablacım yardımcın da diyordur ki...ya millette ne hanımlar var,süslenir püslenir kahve içer,benim hanımıma bak ![]() ![]() kolay gelsin,ağrın sızın kalmasın... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1487 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2010
|
Ben bu bahçenin tiryakisi oldum. Bakmadan yapamıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1488 |
Ağaç Dostu
|
Jineop, bu kadar molozu kendi başına çıkarmış olamazsın! ![]() Diğer toprak hazırlama işlerini de okudum da, çok kolay gelsin. Bir süre her yerin ağrıyacak sanırım. ![]() Bu yürüme yolu yapmayı planladığın yerin bir fotoğrafı var mı? Nasıl bir şey düşündüğünü çok merak ettim. Bence sen bu enerji ve bitki aşkıyla yakında ortadaki geniş çim alanı da yeniden düzenleyip, aralara patikalar, adalar, köprüler yaparsın. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1489 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada genel görüntülere, çiçeklere, düzenlemelere de bayıldım. ![]() Elinde arenaria olmasına çok sevindim. Sezon boyu çiçekli olması nedeniyle fare kulağına alternatif olarak iyi olur gibi geliyor ama kendisi hakkında hiç tecrübem yok. Seninle birlikte gözlemleme şansım olacak. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1490 |
|
O yukardaki molozları ben taşımadım . Ama bahçedeki yaklaşık 10 cuval molozu iki duvar arasındaki yükseltmek istediğim kısıma valla ben sürükleyip, boşaltıp yaydım ![]() Yarın şu hali yani nerdeyse bitmiş halini görüntüleyeyim. Söylemesi benden gözünüz korkmasın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1491 | |
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1492 |
|
Nevzat Bey, her zaman açık, beklerim. Şu sebze bahçesini bitireyim. Tüm dostlarla bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1493 | |
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1494 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2009
|
Canım arkadaşım, ne sihirdir ne keramet, el ve gönül becerisi marifet. Hepsi çok güzel ama ben en çok çoban püskülüne bayıldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1495 | |
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1497 |
|
Sevgili ayşiş, kısa süreli tanışmamıza rağmen yaydığın pozitif enerji ile beni mest ediyorsun. Agaclar.nete ilk üye olduğum sıralar sevgili Güngör Salman kendiliğinden bana kocaman bir paket göndermişti. Gözlerime inanamadım, sevinçten havalara uçmuştum. Ardından Güler ablam .... Yani eskiler bizlere paylaşmayı çğretti. Sevgiyi, bitkiyi... Sen de içinden gelerek bana çok özel bir hediye yolladın. Her gün bakıyorum, bahçemdeki ayşiş ne zaman açacak ve neymiş diye. Özel bir köşeye yerleştin. Çok teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2008
|
benim imkanımda olsa aynen ona bahçede iş bırakmazdım,o eve baksın,ben bahçeye...seni tanımayan biri bahçedeki halini görüp,evim hanımıyla görüşecektik demesinler.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1500 | |
Ağaç Dostu
|
Oxalis laciniata
Alıntı:
Şu sitenin eski tarihli kataloğunda var: http://www.slacktopnurseries.co.uk/pdfs/PlantList.pdf Şurada da var gibi: plantlist İstersen bir iletişime geç jineop, oxalisi göndermesi zaten kolay, belki gönderirler. ![]() Yalnız bakınırken bir kez daha fark ettim ki, dünyanın bitki, sera, bitkisel fuarlar ve bitkisel kulüpler cenneti İngiltere. Amerika falan halt etmiş. ![]() Dönmeden bir sene de İngiltere'de mi çalışsam ne? ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|