Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tura
Yardıma gelelim... ne olacak iki kürek atarız.
|
Ah keşke, elimden tutacak yanımda sizler olsanız... Dün başıma güneş geçmiş . Bütün gece ellerim, belim ve başım zonkladı. Sanki arkamdan kovalayan var, illa bitireceğim. Sabahın ilk ışıklarıyla yine işime döndüm. Çok az kaldı. Artık kalanı 2 gün sonra yardımcım yapsın. Doludan sebze fidelerim zarar görmese belki bu büyütme işini yapmazdım.'' Her musibette bir hayır vardır '' diye boşuna dememişler.
Bahçe çeşmesiyle mutfak kapısı arasına 45x45 taşlarla yürüme yolu yapacağım. Her iki tarafınada 45 derece açı ile başlayan , hafif iç bükey kayraklarla yürüme yolu yapmayı düşünüyorum. Bu sabah kompost materyallerimi, eski beklemeye aldığı çim kurularını ( torf amaçlı) yeni gelen 20 cuval toprakla harmanladım. Eski kısımlarda toprak fazla yükselmişti. Üstteki fideleri kaldırıp, fazlalık toprağı diğer karışıma attım. Sonra hepsini harmanlayıp yaklaşık 2x4 metrelik bir alanın toprağını karıştırıp, yaydım.
Biberlerin tatlı olanları boylu poslu olduklarından donda yarılarından kırıldılar. Artık onları unutmaya karar verdim. Bugün Pendik'te kendi bahçesinde yetiştiren bir teyzeden fide almaya gideceğim.
Yürüme yolunu sebze bahçesine başlayan yolun sonundaki su probeleminden dolayı mecburen kayrakları o bölgede daha büyük küme tarzında yapmıştım. Onları yine teke düşürüp kenarlarına kadife çiçekleriyle biraz görsel güzellik yaratmayı planlıyorum. İlerleyen zamanda görüntüleri sizlerle paylaşacağım. Şu an hala savaş alanı gibi