![]() |
|
![]() |
#1741 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Horoz olacaksa böyle; Tavuk olacaksa böyle; |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1743 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-08-2007
|
Saygılarımla!.
Bende; Bir Çift Aldım Az Önce: Şu An Yetiştiricilik Bilgisi Arıyorum!. Cinsi; BRAHMA TAVUĞU!. Yetiştiricilikler Sayfasında; AĞAÇLAR.NET SAYFASINI GÖRÜNCE: BU SAYFAYI TERCİH ETTİM!. Sevincimden; ÖNCE MESAJ YAZAYIM, Dedim!. Araştırmalarımı Sonra Yaparım, Dedim!. SAYGILARIMLA ve TEŞEKKÜRLER AĞAÇLAR.NET DOSTLUKLARI!. İYİ Kİ VARSINIZ!. DOSTLUĞUN TEBESSÜMÜ DAİMİ OLUVERSİN İNŞALLAH!. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1744 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-04-2012
|
benim hint tavuğum var erken gurk olması için neyapmalıyım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1745 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2012
|
253 Thares civcivlerin ayakları kalın olanları horoz ince olanları tavuk olur. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1747 |
Ağaç Dostu
|
Civcilerimin anne ve babaları... Kümeste 2 horoz 5 tavuk var ama kavga etmiyorlar. Bahçede büyük tavuk ve horozlarda olduğu için kapalı duruyorlar, hafta sonları başlarında durarak bahçede gezdiriyorum. Başlarından ayrıldım mı büyük horozlarla kavgaya başlıyorlar... 2 küçük horoz bir olup büyük horozu yıldırıyor... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1748 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-04-2012
|
Alıntı:
Daha çok küçük değiller mi ? doğru ısı olmadan nasıl hayatta kalabiliyorlar ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1749 |
Ağaç Dostu
|
Bugün civcivlerimin başına çok kötü bir şey geldi. 4. kattaki balkonumda kutunun içinde beslediğim 5 civcivime saksağan saldırdı. ![]() Saksağanların bu kadar saldırgan olduklarını hiç bilmiyordum. Acı bir tecrübe ile öğrendim. Hemen kalan 4 civcivimi içeri kaçırıp kapıyı kapattım. 10 dakika sonra yine geldi sevimsiz kuş... ![]() ![]() ![]() Civcivlerim korkudan yarım saat titrediler... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1750 |
/
Giriş Tarihi: 06-06-2007
|
Hımmm. Hemen bir kumaş ile saksağan maketi yapıp balkona asınız. Komik görünüyor olsada işe yarayacağına eminim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1751 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1752 |
/
Giriş Tarihi: 06-06-2007
|
O zaman sağlam bir cam. Üzerinde delikler olan. Ya da geniş bir kafes. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1753 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-04-2012
|
ne diyeyim bilemedim ![]() kolay gelsin... sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1754 |
Ağaç Dostu
|
Alıcı kuşlar
Bizim burda benim tavuklarım ve horozlarım alıcı kuşu havada gördüklerinde ve hissettiklerinde kafaları yukarı kaldırıp bağırmaya başlıyorlar ve doğru kümese veya kuytu yerlere kaçışıyorlar. Çoğu kümese giriyor. Hemen benim haberim oluyor. Ben yardıma koşuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1755 |
Ağaç Dostu
|
Cam olmaz güneş üzerine geldiğinde çok sıcak olur. Çok sıcağa ve çok güneşe civcivler dayanamayıp ölürler. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1756 |
Ağaç Dostu
|
Ben karton kutu üstüne kafes telden örtersin üşüdüğünde sıcaksu torbasına sıcak su koyarsın(çok sıcak olmasın veya kaynar olmasın.Buna dikkat) eski bir penye giysinle sıcak su torbasını sararsın ayakları yanmasındiye. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1757 |
Ağaç Dostu
|
Pazardan bir adet plastik kafesli kasa alıp; üst kısmına sinek teli veya tül gibi bir şey dikmeyi düşünüyorum. Sadece yem su vermek için bir aralık bırakacağım. Zaten 2-3 ay sonra kümese indireceğim civcivleri. Kedilerden sakınmak için balkona aldım ama çare olmadı... ![]() Balkonda güneşleniyorlardı, keyifleri çok iyiydi. Bugün bütün gün içerde, çok huzursuzdular. Geçen senede balkonda bakmıştım, bir şey olmadığı için bir tehlike olmadığını düşünmüştüm... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1758 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bunlar tavuk çiftliğinden. 45 günlük olduğunda sakatlar ve fazla büyümeyenler elden çıkarılıyor. Dengeli beslenmeyle güzelleştiler. Bunlardan iki tane daha var. Aldığımızda ayakları sakattı. Düzgün yürüyemiyorlar ve fazla büyümediler. ![]() Bunlar ilk aldığım etlik civcivler. ![]() Koyu sarı olan etliklerle birlikte aldığım civcivlerden. Açık sarı olan etlikleri iki hafta sonra aldım. Hemen diğerlerinin boyutunu yakaladılar. ![]() Horozum ve civcivlerin kümesinin genel görünümü. Horozun arkasında görünen tavuk 80 gr. yumurtluyor. ![]() Bu tavuğum hergün yumurtluyor. Yumurtaları genelde 65 gr civarı. Yumurtalarının sarısı büyük oluyor. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1759 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1760 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Maviş, civcivlerin bulunduğu kolinin üstine bir adet plastik kafesli kasa temin ettim.Kasayı ters çevirip kolinin üstüne geçirdim, şu an hala balkonda bakıyorum 4 civcive. Epey büyüdüler. Bir civcivimi kapan saksağanın 100 metre ilerdeki ceviz ağacında yuvası var sanırım. Bir daha geldiğini görmedim balkona. Kolinin üstünde kasa kapalı olduğu için görmemiş olabilir civicivleri... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1761 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-04-2012
|
hocam 80gr yumurta mı olur! ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1762 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar benim civcivlerim. Yumurtadan dün çıktılar. ![]() Yumurtadan çıkalı İki saat oldu. ![]() Yumurtadan dün çıktı. ![]() Bu sene üç tavuğum civciv çıkardı. Bu dördüncü. Şimdilik daha iki tavuğum daha var. Akşam civcivleri annelerinin altına tekrar koyacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1766 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
çok güzel resimler... devamını beklıyoruz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1768 |
Ağaç Dostu
|
Çok asabi bir tavuk. Köpeklerimi bile korkuttu. Köpeklerimin önünden ekmeklerini alıyor gık diyemiyorlar. Bir kere elimden yere yumurta düştü. Başladı yemeye. Kovalıyorum yine geliyor. Sonra diğer tavukların yumurtalarını yemeye başladı. Ben de folluğu değiştirdim, eğimli yaptım. Folluktaki yumurta yuvarlanıp kapalı bir bölmeye giriyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|