![]() |
|
![]() |
#1351 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-02-2011
|
Zaten ilk defa bu sabah gııııkgıııııık diye ses çıkardı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1352 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-02-2011
|
İzmirde sağlıklı genç ligorin arıyorum. İlgilinen arkadaşlara şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1353 |
Yeni Üye
|
Ağaç Net üyesi Cihan bey'e bugünkü ilgisinden dolayı siz üyeler nezdinde tekrar tekrar teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1354 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-09-2010
|
Şimdi bak benı iyi dinle yapıcagın seyler sunlar kümesin ufaksa kumesin yakınına büyükse içine kenar bır yere limon kasalarından iki kasayı birlestiroyoruzya hanı ağız ağıza bakar seklınde gıre bılıceklerı seklıde koy bundan ıkıtane yap sonra ıcıne tavukların ustune yumurtlamak ıcın can attıgı bildiğimiz cuvallar varya patates cuvalları hanı 15- 20 kıloluk onlardan güzelce ıcıne yay dısarı tasmıcak sekılde ve icine bir tane yumurta at ıcınde kalsın onlar oraya gırıp yumurtlarlar mutlaka bunu dene tavuklar buna yumurtlamaya bayılır emin ol basarılı olucaksın.8 aylık feriği olan ama yumurtlamayan arkadas aynısını sende yap heveslenıcektır ne zaman o kasanın ıcıne gırıp ayakları ıle cuvalı germeye calısırsa anlakı yuurtlıcak oraya.Bırde genc tavuklar yaglanmaz arkadaslar 1 bucuk yasını gecmıs tavuklar asırı sekılde aksam sabah mısır verılırse yemek artıkları verılırse yaglanır yoksa yaglanmaz.Artı ben sabah cıkarınca ıslak ekmek verırım her gun bellı bır mıktar veya yemek artıkları ayrıca dısardalarken yesıllık atarım önlerıne ayrıca enson bıraz bugday atarım bırakırım.Sonra ıcerı sokarkende aynı sekılde yıyıp bıtıreceklerı kadar bugday koyarım kumestekı yemlıklerıne yer yatarlar budur olay.Birde cok dısarda tutamıyorsanız bıle musaıt deyılse bıle sızın gözetımınızde bırazda olsa dolansınlar dısarda strese gırerler yoksa. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1355 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2006
|
Sn kenan durgac, ağaçlar net üyeleri her konuda bilgilerini esirgemeden paylaşıyorlar. Sizinle bugün ilk defa pazar yerinde tanışma fırsatı buldum , satın aldıgınız tavuklarla ilgili bilgim dahilinde size yardımcı olmaya çalıştım. Bende size çok teşekkür ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1356 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-02-2011
|
arkadaşlar selam... benim tavuklar var ama cinslerini bilmiyorum bilenlerden yardım bekliyorum. özellikle 2.resimdeki rengi sarıgibi olan 6 ay önce civciv olarak aldım 15 gündür yumurtluyor ve devamlı 15 günde bir gün ara verdi sadece.eğer kuluçkaya yatarlarsa hangisinden çoğaltayım hangisi iyi cins.2 adet de horoz var hangisi iyi cins ise onu iyi cins tavukla ayırmayı düşünüyorum. şimdiden teşekkürler.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1357 |
Ağaç Dostu
|
Maşallah tavukların sağlıklı, hiç ayrım yapmadan 4 ayrı tavukların yumurtasından kuluçkaya yatır, değişik renkte civcilerin olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1358 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-02-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1359 |
Ağaç Dostu
|
Tüğ dökümünden sonra yerine yeni tüğler beyaz olarak çkmış olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1360 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-02-2011
|
tavuk besilemek isteyen **** besleyenlere kısa bir bilgi hava şartarının ağır gitmemesi ve yavaş yavaş mart ayına gelmemiz münasebetiyle tavuklar gurk olmaya başlamıştır topladıhınız yumurtaları horlukta bırakınız gurk tavuklarınız olabiilir bu mevsimde çıkan civcivler sağlık açısından çok iyi oluyolar tavuk gurga yatınca yerini diher tavuklardan ayıra bilir veya çıkınca ayırırsanız iyi olur ayrıca bu mevsimde çıkan civcilerin tavuk olma olasılığı yüksek bilginize |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1361 |
Yeni Üye
|
ilk horoz daha iyi büyümüş ama tavukların hepsi iyi yumurtam büyük ve olsun seri dersen herzaman siyah tavuk makbuldur ayrıca kurk altına farklı farklı koyman döllü yumurtaları denk getirme olasılıhınıda ortaya koyar ayrıca yeni yumurtlamaya başlayan ir tavuk en az 40 gün yumurtladıktan sonra yumurtalarını koyarsan daha verim yüksek alırsın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1362 |
Yeni Üye
|
Didimli tüy dökümü veya dökülen yolunan tüylerin yerine çıkıyor ayrıca tavuha baktım en fazla 16aylık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1363 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-05-2010
|
Maşallah tavuklarınız çok sağlıklı görünüyor. Biz köyde iken gurk yatacak tavukları daha sakin ve karanlık yerde gurka yatırırlar diye görmüştüm. Gurk tavuğunu diğerlerinden ayırırlar ve yemini suyunu önüne koyarlardı. Tavuk yumurtaları soğutmadan yemlenir ve tekrar yumurtaların üzerine yatardı. Böylece yumurtalardan cılk çıkma oranını da düşürmüş olursunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1364 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-10-2010
|
Didimli tavukların da horoz da çok güzel, bence bu tavukların yumurtalarıyla devam et. Maşallah bu arada. Arkadaşlar benim bir tavuğum gurk yattı ama çok sorunlu oldu. 5-6 gün önce yumurtaların üstüne yatmaya başlayınca altındaki yumurtaları 13'e tamamladım. yalnız gurk çok hırçın, yanına yaklaştığım için üstünde yattığı yumurtaların birini gagasıyla sinirinden bilerek kırdı, çok kızgın bir tavuk. Ben de onu diğer tavuklardan ayırdım, yalnız bkaç yumurtayı folluktan düşürdü, çatlak göremedim ama soğumadan hemen geri altına koydum. Bir de tavuk su içerken bir kaç yumurtanın üstüne su kabını devirdi. Ama hemen geri üstüne yattı. Neyseki yumurtalar çok ıslanmamıştı. Gurk her sabah kendi yerinden 5 dakikalığına kalkıp önüne koyduğum su ve yemi yiyor hemen geri yatıyor. Sizce yumurtaların folluktan düşmesi(kontrol ettim çatlak görünmüyor üzerinde) ve üstüne su damlaması civcivlerin çıkmasını engeller mi? Düzenleyen MeteAkdoganlar : 15-02-2011 saat 16:34 Neden: imla hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1365 |
Ağaçsever
|
Gurkun yumurtaları bütün felaketleri geçirdi anlayacağınız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1366 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-11-2010
|
su kabını devirdi diyorsun tavuğun yattığı yer ıslanmadıkça problem değil.yumurtlarda zaten kırılmamış onlarada bişey olmaz merak etme.felaketler için geçmiş olsun başlangıç kötü olmuş ama sonu güzel olur inşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1367 |
Ağaçsever
|
Bu resimlerdeki ilk siyah olan tavuk gerze kırması yanı yerlı tavuk o ıyıdır.Ayrıca ılk görülen horoz saf horoz kırma deyıl onun cınsıde iyidir.Fakat son resimdeki tavuğun aynı ibik seklinden olan horoz arıyorum ben ama bulamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1368 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1369 |
Ağaçsever
|
Addo, Alihan teşekkür ederim içim rahatladı, yumurtaları iyi koruyor şu an inşallah martın başlarında civcivler çıkacak, yerinden kalkmadığı için 2 güne bir ben kendim çıkarıp gezmesini sağlıyorum, inşallah sonuna kadar böyle gider, teşkkürler cevaplarınız için ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1370 |
Yeni Üye
|
***. doğru konu başlığınamı yazıyorum bilemedim ama sorunuma yazacağınız cevaplar benim için çok önemli. 15 gün önce eskiden güvercin beslenmiş bir kümesi onardım. Tavuk beslemeye karar verdim. Köy tavuklarını alırken çok dikkat ederek ve seçerek almama rağmen eve gelişinin 2-3. gününde hastalanıyolar. Önce boğazlarında hırlama oluyo ertesi gününde gözleri hafif hafif akmaya, ağırlaşmaya 3. günde ise yürüyememeye başlıyolar. 11 tavuğumun 5 tanesi de böyle oldu. Ayırmaktan bıktım artık herşeyden şüphelenmeye başladım. Şuan 2 tanesi hiç yürüyemiyo kaldırıyorum bırakıyorum yatıp kalıyolar. Lütfen yardım edin böyle her türlü ilacı temin ederim yeterki böyle çaresiz kalmasınlar çok acıyorum. Hele birde bu edepsiz horoz yokmu rahat bırakmıyo özellikle de onları. Ne yapmalıyım yarın kümesi ve bahçeyi komple badana yapacağım bunun sebebi nedir neler yapmalıyım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1371 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-11-2010
|
geçmiş olsun bu felç olayını güvercinlerde görmüştüm güvercin besleyen birilerinden bilgi almanı tavsiye ederim.aynı kümesi kullanacaksan güvercinlere ait ne varsa imha etmeni öneririm(tünek yuva vs.)tabanınada bolca kireç dök toz halinde umarım tez zamanda sağlıklarına kavuşurlar sizde mutlu olursunuz.internetten baktığım kadarıyla Pasteurelosis diye bir bakteriymiş belki buda işinize yarıyabilir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1372 |
Ağaçsever
|
Hasta olan tavuklara aspirin içir. Ayrıca addo nun dediği gibi güvercinlere ait ne varsa imha et ve her tarafı badana ile boya ve kirçle de yerleri dezenfekte et. Bir müddet horozu da uzak tut ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1373 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1374 |
Yeni Üye
|
***. Öncelikle önerileriniz için teşekkür ederim. Benim olan biten herşeyden çıkardığım sonuçlar ise şöyle. 1) İlk parti aldığım tavuklardan bir ya da bir kaçı hastaydı ama onlardan 1 tanesi hala yatalak yinede dirayetli ölmedi ikinci parti aldığım 2 tanesi öldü. hasta almış olabilirim 2) Yüksek ihtimal kümeste önceden güvercin beslenmişti zaten hastalık varmış diyorum 3) Kümeste hava akımı yani cereyan var sanırım tel kafes olan bölümler sayesinde şifayı kaptılar çünkü çok kısa sürede hastalandılar gelmelerinin 2. günü İlk günden itibaren hep sularını hergün değiştirdim, hastalara aspirin yutturdum yarın diğer hepsine yutturacağım, hipradox-si adında bir damla aldım bugün hepsinin damla damla verdim yarın yine vereceğim, sularına bir ilaç verdi bir arkadaş ishal olmalarını engellemek içinmiş, kümesin her tarafını badana yaptım artık yapacak bişi kalmadı bekleyip göreceğim. Hipradox bitene kadar devam edeceğim aspirine devam artık gerisi allaha kaldı. Ne zor işmiş bu yahu hemen hemen her evcil hayvandan besledim tavuk en zoru sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1375 |
Yeni Üye
|
Özellikle 5 tanesi var eğer onlarda ölürse yıkacağım beton kümesi bahçenin başka yerine hareket edebilen muhteşem bir kümes yapacağım. Şimdiden planlarını hazırladım. Bugün cihan beyden fotoğraf yükleme olayını öğrendim. Bu gibi sorunları yaşayan ve yaşayacak diğer arkadaşlar için tüm ayrıntıları anlatmaya çalışacağım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1376 |
Ağaçsever
|
Yahu dediğim gibi işte tel örgülü yer var kümeste ve sen bunu nasıl ihmal ettin kısın o acık yerden giren rüzgar hayvanları mahfetmis işte hırıltıda vardır onlarda kesın yahu o telli kesimi yaz gelene kadar naylon branda ile kapa aaa resmen hayvanlara kıymıs bu.Bu mevsimde kümes sarıp sarmalanır gece üsümesinler diye sen nasıl tel örgülü alanı acık brakırsın hemen kapat orayı düzelirler.Belliki hayvanlar her gece rüzgardan dayak yemis felc olmus ayakları.Orayı kapa bol bol yedır icin öyle ikide bir eline alıp aspirin maspirin sokusturma ağızlarına sitrese girer tavuklar ve ölürler aniden. sularına at ne atıcaksan tavukları fazla elleme onlar güvercin deyil.Bu arada benim tavukları büyüten yaslı tavuk 4-5 gündür yumurtlamıyor arkadaslar ve bugun baktım biraz dolandı felan sonra gitti bir köseye yattı belliki artık cabuk yoruluyor.Sımdı su hergün yumurtlayan ferıklerımın yavrularını almak ıcın sanırım kısa süre icin horoz almam lazım gülk zamanına kadar tutup enazından tutucak yumurtalar almam lazım onlardan horozlu onun ıcınde bir iyi cins horoz arıyorum bakalım bır ıkı ay tavukların biri gülk olup yatırana kadar enazından.Size tavsıyem hint cinsi ferik tavuk civciv beslemeyın yazık emegınıze dıyer ıkı ferik tıkır tıkır yumurtlarken diyer hint kırması ferik hala yumurtlamadı ve düsünün onlardan bir ay daha büyük oldugu halde onun ıcın yumurta ıcın yapıcaksanız beyaz tavuklar var ibikleri sarkan onlardan coğaltın besleyın amacınız yumurta ıse benım ıkı beyaz var bırı büyük sarkık ıbıklı dıyerı normak uzunlukta ıbıklı ıkısıde yumurtluyor.Yanlız o ikili yaramaz cocuklar gıbı arkamı dönemeye gelmıyor hemen fırar edıp uzaklara gıdıyorlar onun ıcın tavukları bır ıkı saat sabah bir saat aksam üzeri cıkarıp sokuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1377 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1378 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
arkadaşlar bir sorum olacak; ben yazın tavuklarımdan birini gurka yatırmıştım bir tane civciv çıktı oda ölüydü tavuğu aldığım kişiye göre tavuğun gurka bastığı sandığın altından soğuk geldiğini ve yumurtaların ondan çıkmadığını söyledi ve bana altına saman üstüne bir bez parçası gibi bişey koy yumurtalarıda bez parçasının üstüne koy dedi ama daha önce okudum bi mesajda küçük tanecikli samanın bile yumurta içindeki civcivlerin oksijen almasını engelleyebileceğini okumuştum sizce bez parçasıda koysam nefes alma olaylarında problem yaşarlarmı bide ayrıyeten bir sorum daha olacak yine kümesin içine ama folluktan farklı bir sandığın içine saman koyup tavuğu gurka yatırsam diğer tavuklar rahatsız ederlermi farklı bi yerde yatırırsamda tavuğu unutup tavuğa civcivlere zarar verebileceklerinden korkuyorum sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1379 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |