![]() |
|
![]() |
#961 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-01-2008
|
sayın dremre, felç düzelmiyor,biz birkaç gün sonra acı çekmesin diye içimiz yana yana kesiyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-06-2009
|
Büyük ihtimal sayın Cihan as'ın 961 nolu iletide belirttiği gibidir. yumurtadan çıktıkları ve sonrasında yaşadıkları zeminin kaygan olmamasına dikkat etmek lazım herhalde. zemine keçe vs gibi birşey yapıştırmak işe yarayabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2006
|
Brahma horozum ve civcivi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Ağaç Dostu
|
9 mayısta aldığım civcivler o zaman çekmiştim fotolarını yeni yükleyebildim pcye. Şimdi biraz daha büyüdüler 7 tanelerdi bitanesi öldü, biri de hiç büyümüyo durmadan ishal durumda aydınlatmaları iyi sıcak ortamdalar sorun ne olabilir? kahverengi olan civciv yumurtacı diğerleri etlik civcivlerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-05-2007
|
bu ferik tavuk mu ? ve cinsi nedir acaba
değerli dostlar bunun cinsi nedir acaba birde tavuk mu horoz mudur çok teşekkürler kümes yapımım bitmiştir birazdan resimlerini paylaşacağım herkese mutlu günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2007
|
Horoz (olacak büyüdüğünde) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2006
|
Sn ahmet58, denizli civcivlerinin ayakları ve göz çevresi siyah oluyor, tahminen denizli veya buna yakın kırma olabilir. Ayak ve vücut hatlarına bakıldığında horoz olma ihtimali var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Ağaçsever
|
çok teşekkürler inşallah dediğiniz gibi olur bana tavuk diye sattıdılar ama ben biraz hırçın gördüğüm için siz bilenlere sorma gereği duydum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Ağaçsever
|
saolun değerli yorumlarınız için |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Ağaçsever
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Ahmet58, Denizlide bildiğim kadarıyla bacak rengi siyahtır. Bu civcivinizde ayaklara doğru beyazlaşma var. Muhtemelen denizli kırması ve benden daha konuya hakim arkadaşların belirttiği gibi fiziki özellikleri horoz olacakmış gibi duruyor. Güle güle büyütün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#973 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-03-2010
|
benim deneyimim ötmeye ilk başladığından sonra |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-05-2010
|
s.a arkadaş güzel yazmışsın ama bende karışık 50 kadar tavuk var yaklaşık 20 tanesi her gördüğü yumurtaya yatıyordu hepsini 13 er yumurtayla yatırdım suyunu yemini koyup kasalara yerleştirdim ama 4 tanesi hariç hepsi hiç çıkarmadı ikisi yem su yememiş sanki yatıyor gibi geldi ama malesef öldü halbuki 16 nisanda 11 tane çıkaran hint vardı onuda köpek yedi yavruları elimde besledim 7 tanesi yaşıyor benimde hiç bilgim yok hobi başladım sayılır sonradan kazanç amaçlı düşündüm ama hayal kırıklığı yaşadım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Yeni Üye
|
s.a iyi günler ayni şey benimde başıma geldi 22 tavuk gitti çalmadık kapı bırakmadım h.h.kları derneği bile karışmayız dediler o köpekten bişekilde kurtul yolunu bul! dediler hayret içindeyim sizede geçmiş olsun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Yeni Üye
|
benimde hiç bilgim yok bende öyle yaptım ama malesef yem su yememiş ben yatıyo sandım öldü |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-05-2010
|
2 aylık civcivlere yem dışında gelişimini hızlandırması kilo aldırması için neler verilebilir ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Ağaçsever
|
acaba kaç aya kadar öter ,bu horoz tavuk 6 ayda yumurtluyor ama horoz konusunda net bir ay yok galiba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#980 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-01-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Ağaçsever
|
![]() [QUOTE=ugur29;645019]Ahmet58 horozların ötüm zamanları kendi aralarında değişiklik gösterir. En erkeni 2,5 ayda başlar 3-5-7 diye devam eder. Hatta bende bir horoz vardı 8 aylıkken ötmüştü. birde horozların erken ötüp ötmemesine kümeste veya yakın civarda baskın bir horozun bulunmasıda etki yapıyor. Ama horoz ne kadar geç öterse gelişimi okadar daha iyi oluyor. Ötmesi için acele etme bence uğur29 değerli yorumlarını için teşekkürler ben ötmesi için acele etmiyorum yanlış anlaşılma olmasında ben çiftleşmeye başlayıp döllü yumurtaya sebebiyet vermesi için çok aceleciyim çünkü dışardan horoz almak istemedim kendim yetiştireceğim ilk defa yetiştireceğimden ne zaman olur bu halleri bilmiyorum bir dostumuz demişti ötmeye başlayıca olur diye o bakımdan ötüş aklınızda kalmış ama ben farklı ötüşden yanayım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#982 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Ağaç Dostu
|
Maşallah, güle güle büyütün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Tilki sorunu!
Tilkiye karşı alınabilecek pratik bir önlem bilen var mı? Maalesef, çok sevdiğim 3 tavuk ve 1 horozumu öldürdü. Geriye 1 horozla 2 tavuk kaldı. Hiç olmazsa bunları kaybetmeyeyim. Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#985 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Tabii ki doğal bir durum değil ama zarar göreceklerini sanmıyorum. Ben 1 gün bırakmak zorunda kalmıştım. Sadece canlarının sıkılacagını sanıyorum ama bu sürenin büyük bir bölümünü uyuyarak geçireceklerdir. Yine de çok zorunlu kalmadıkça kapalı bırakmamakta fayda var. İçerde bir miktar aydınlık varsa, bu bile yeterli olabilir. Eğer bir miktar aydınlık varsa, mutlaka içerde su ve yem bırakın derim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2009
|
Arkadaşlar benim iki adet köy tavugum var dün itibari ile tavugumun birisinin folluktan kalkmadıgını gördüm dün akşama kadar hiç kalkmadı akşamdan sonra yem yemek için kalktı bu esnada altında 7 adet yumurta oldugunu gördüm elimde bulunan 4 tane yumurtayıda ilave ettim biraz bekledim yem yiyip su içtikten sonra tekrar yumurtaların üzerine oturdu benim sondan koyduklarımıda gagsıyla altına aldı bu sabah yine otururken gördüm ögleden sonra kalkmış bahçede gezinirken gördüm baya aralıklarla baktım durdum tekrar oturdumuki diye ama bir daha hiç oturmadı benim tavuk yalancı gurkmu olmuş olabilir yoksa bu yaptıgı normalmidir yumurtaları almadım hala follukta duruyor ne yapmamı önerirsiniz bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2009
|
Bu zaman zaman kuluçkaya yatan cins tavuklarda görülen bir durum. Bazen birkaç gün yatıp kalkarlar. Kendisini hazır hissettiğinde kalkmadan yumurta üzeride kuluçkaya kalacaktır. Dışkısının irileşmesinden , tüylerinin kabarmasından ,sesindeki cırtlak tondan anlayabilirsiniz aslında. Beklemenizi öneririm .Tavuğunuzun yemlik yakınlarına sönmüş kireç parçacıkları ufalayıp atabilirsiniz. Biraz ince kumda faydalı olur. Köylülerde gördüğüm bir yöntem de şu .Tavuğun yalancı gurk olup olmadığını anlamak için bir kova suya tavuğu batırıp çıkarırlar. Tavuk gerçekten kuluçkaya yatacaksa halinde bir değişim olmaz. Ama yalancı gurk durumundaysa hemen düzelir ve normal davranıp yumurtlamaya devam eder. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|