![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
http://www.turkomp.gov.tr/component_result-lutein-48 Sitede 100 gramda bulunan lutein oranları verilmiş. En fazla oranlar ebegümeci, maydanoz, ıspanak, ısırgan kara lahanada bulunmakta imiş. Kendi göz sağlığımız için de değerli luteini ayrıca fazla üretip tavuklar için de yetiştirip doğrayıp verilebilir. Lutein Belirteç:LUTN Birim:µg - Mikrogram Method: Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir. Gıda Grup Ortalama Ebegümeci -12768 µg Maydanoz - 11558 µg Ispanak - 10012 µg Isırgan - 9467 µg Lahana, kara - 6814 µg Rezene, kök, sap -4833 µg Pazı - 4781 µg Dereotu 3837 µg Nane 3178 µg Tere 2899 µg Semizotu 2438 µg Marul, kıvırcık, salata 1767 µg Roka 1762 µg Kuşkonmaz 1588 µg Marul, uzun yapraklı 1148 µg Kereviz, sap 1028 µg Mısır, tatlı 833 µg Bezelye 727 µg Soğan, taze, kök, sap 701 µg Brokoli 552 µg Yaprak sarma, zeytinyağlı 508 µg Kabak, yazlık, koyu yeşil 504 µg Börülce 472 µg Marul, baş salata, Iceberg 441 µg Biber, süs, turşuluk 406 µg Yumurta, tavuk, sarı 387 µg Biber, kırmızı, California Wonder tipi 381 µg Badem, kabuklu, tatlı, çağla 348 µg Kivi 300 µg Fasulye 292 µg Pastırma çemeni, Kayseri 289 µg Biber, sivri 277 µg Havuç, turuncu 277 µg Sarımsak, kök, sap 272 µg Yaprak sarma, zeytinyağlı, Bursa270 µg Bakla 260 µg Kabak, yazlık, sakız, açık yeşil 235 µg Yumurta, tavuk, tam 208 µg Kabak, kışlık, balkabağı 197 µg Yaprak sarma, zeytinyağlı, Tokat 196 µg Lahana, Brüksel 192 µg Yaprak sarma, etli, Safranbolu 172 µg Biber, dolma 170 µg Bamya 158 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|