agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Kanatlılar
(https)

Beğeni Düzeni2337Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-04-2014, 22:35   #1
Ağaç Dostu

efe-can's Avatar

Giriş Tarihi: 21-11-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MDEMIR Mesajı Göster
merhaba
tavuklarımız 8 Şubat ta yumurtlamaya basladılar.(Dekalp Ligorin ve Lohman )
Gecen hafta Atak-s cinsinden de 10adet aldık aralarına koyduk.
ertesı gün bir tanesi öldü.
Diğerlerininde kuyruk kısımlarında tüyler dökülmüş bulduk.
Diğer tavuklar yenileri aralarına almıyorlar. O nedenle onlara da ayrı folluk yaptık. Zavallıları oyle sindirmişler ki kapılarını actıgımızda onlar dısarı cıkmıyor..
Tüy dökülen yerlere sıkmak için Termicine sprey muadili bir ürün aldım. Kargodan bugun gelecek.. Bu arada vitamin eksıklıgı ve stresı engellemek ıcın de poli-vitamin aldım.
Dün sularına koyduk. Bakalım sonuc ne olacak..
Dışarıdan yeni bir kanatlı aldığınızda hemen onların yanına koymayın. Yeriniz var ise eski tavuklarınızdan uzak tutunuz. Aynı ortamda (farklı kafes bile olsa ) bulunmasın. Nedeni ise; Yeni aldığınız kanatlının geçmişini bilmiyorsunuz. Genelde aşıları tamam denir. Gelirken bir mikrop taşırsa diğer hayvanlarınızı kaybedebilirsiniz. Bir hafta on gün ayrı yerde yaşamalarında yarar var. Bir hastalık var ise ölmeye başlarlar.
Tavuklar genelde zayıf ve az hareketli arkadaşlarını istememezler. Hatta onları döverek öldürebilir.
Çok yumurta istiyorsanız yem kutuları sürekli dolu olsun. Sabah erken uynır uyanmaz yerler. Eğer serbest dolaşıyorsa kalan kısımını böcek ve otlarla tamamlarlar. Selamlar...

efe-can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2014, 08:43   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi efe-can Mesajı Göster
Dışarıdan yeni bir kanatlı aldığınızda hemen onların yanına koymayın. Yeriniz var ise eski tavuklarınızdan uzak tutunuz. Aynı ortamda (farklı kafes bile olsa ) bulunmasın. Nedeni ise; Yeni aldığınız kanatlının geçmişini bilmiyorsunuz. Genelde aşıları tamam denir. Gelirken bir mikrop taşırsa diğer hayvanlarınızı kaybedebilirsiniz. Bir hafta on gün ayrı yerde yaşamalarında yarar var. Bir hastalık var ise ölmeye başlarlar.
Tavuklar genelde zayıf ve az hareketli arkadaşlarını istememezler. Hatta onları döverek öldürebilir.
Çok yumurta istiyorsanız yem kutuları sürekli dolu olsun. Sabah erken uynır uyanmaz yerler. Eğer serbest dolaşıyorsa kalan kısımını böcek ve otlarla tamamlarlar. Selamlar...

tesekkur ederım. Sanırım tavuklarımız yumurtalarını yemeye basladılar.
yenı aldıklarımızdan bır tanesını yerken görmustum ama ıhtımal vermemıstım.
sımdı basa cıkmak ıcın yenı bır sorunumuz var gibi görunuyor.. Icı alcı dolu yumurta yontemını deneyeceğim. Baska önerınız var mı ..

MDEMIR Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2014, 09:37   #3
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Giriş Tarihi: 26-09-2011
Galeri: 6
Minyatür süs tavuklarıma yenisini ekledim. 2.gün birbiriyle kaynaştılar. Beyazlı olan odunların arasına gizli bir yuva yapmış 10 tane de yumurtası var. Hiç dokunmadık, bakalım ne zaman kuluçkaya yatacak?

Name:  DSC05227.jpg
Views: 4594
Size:  55.3 KB

Name:  DSC05241.jpg
Views: 5074
Size:  55.8 KB

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025