![]() |
|
![]() |
#2851 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2010
|
az bulunması başka hiç özelliği yok. Bir kaç yıl sonra yüzüne bakan olmaz. Yerliden şaşmayın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2853 |
Ağaç Dostu
|
![]() 5 tavuk bir horozdan oluşan kümese 3 susex yarkası koydum. Koymaz olaydım. Susex yarkaları zamanında müdehale etmesem telef olacaktı. Yarkalardan biri kan içinde kalmış...Sırtında ve bacağında derin yaralar var... Kabahat benim 11 aylık tavukların yanına 2 aylık yarkaları koymamam gerekirdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2854 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2013
|
2013 yavruları
kendi damızlığımızdan ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2855 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-08-2012
|
Arkadaşlar... Çarşıdan almış olduğum yumurta kolisini, evde buzdolabına yerleştirmek için açtığımda yumurtaların dış kabukları yapış yapıştı. İnternette araştırma yaptım. Fakat bir cevap bulamadım. Bunun sebebi acaba ne olabilir? Uzman arkadaşlar cevap verirse sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2856 |
Ağaç Dostu
|
Arka bahçede 8 etçi, 10 tavuk ve 8 civciv var. Ön bahçede hiç bir şey bırtakmadılar desem yeridir. Tavukların kanat teleklerini kestim uçmasınlar diye. Bu seferde tel aralarından çıkıyorlar. 3 gündür ayçiçeği sapları ile telleri örüyorum. Mahfoldum. Bugün bahçeye sınır olan taraf bitti, ben de bittim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2857 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2858 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-11-2012
|
[IMG][url=http://bit.ly/c25MCx] Düzenleyen RAULGONZ7 : 08-10-2013 saat 20:52 Neden: RESİM GÖRÜNMÜYOR |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2859 |
Ağaçsever
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2860 |
Ağaçsever
|
Horoz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2861 |
Ağaç Dostu
|
Tavuk yetiştiren amatör ve profesyonel tüm arkadaşlar. Size ufak bir ipucu. Lütfen tavuklarınız suyuna bir litre için bir damla saf çamaşır suyu damlatın. En emin ve en ucuz sterilizasyon. Ben içme suyumda dahi kullanıyorum. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2862 |
Ağaçsever
|
Atak-s |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2863 |
Ağaçsever
|
Civciv |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2864 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-10-2013
|
light sussex
Selamlar Aranıza yeni katıldım. Bu konuyu görünce bende yetiştirdiğim hayvanlarımdan bir iki resim ekleyeyim dedim. Aranıza reklam amaclı değil süs kabağı yetiştirmek yeni dostluklar kurmak için katıldım. Yalova'ya yolu düşen herkesi bahçeme beklerim. 533 476 32 77 iletişim telefonum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2866 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-10-2013
|
Sadece 2 adet horoz var.28 adet tavuğu kavga etmeden paylaşabiliyorlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2867 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-08-2013
|
Sa bıldırcınım yumurtlamıyor bunun nedeni nedir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2870 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-10-2013
|
Merhaba Ağaç dostları, benim bir sıkıntım var, forumu okumaya başladım ama daha 10. sayfaya ancak geldim sanırım. 76 sayfayı okumak iş arasında pek olmuyor. Zamanla hepsini okuyacağım ama : 1 kümes yaptım ve 3 tavuk aldım.Kahverengi olan 1-1.5 yaşında sanırım. 2 si daha gençler 6-7 aylıklar herhalde. Kahverengi olan çok saldırgan, siyah beyaz olan az saldırgan ve siyah olan ise kuzu. Kahverengiye diğer ikisi yaklaşamazken o fırsat buldukça diğerlerine özellikle ibiklerine saldırıyor ve kanatıyor. Gençlerin ise siyah beyaz olanı kahverengi kadar olmasa da siyaha saldırıyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Bilgi ve nasihate ihtiyacım var. Cinslerini de bilemiyorum. Resimleri aşağıda, Saygılar. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2871 |
Ağaçsever
|
Tavuğunuzun 1 tanesi hint kırması , diğer 2 tanesi ise köy tavuğu cinsi.Yeni kümese geldikleri için kavga durumu olması normal bir durum.Birbirilerine üstünlük kurma çabasındalar.Bu işi en iyi çözecek olan esaslı bir horozdur.İçlerine sağlam bir horoz salarsanız,kümesteki hakimiyeti eline alıp kavga gürültü herşeyi bitirir.Ben ne dersem o olacak der ve sükunet sağlanmış olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2872 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-03-2011
|
Merhaba ağac dostları Benim çok önemli bir sorunum var tavuğum hiçbişey yokken biraz kanatları düştü sonra öldü sonra civcivlerden bir tanesi öldü ne yapacağımı bilmiyorum acaba sularına katılacak aşılardan alsam sorun çözülürmü bulaşıcı hastalık olduğunu da bilmiyorum 3-4 senedir tavuk bakıyorum daha hiç aşı yapmadım hayvanlara ama her sene 7-8 tane kış aylarına doğru tavuklar ölmeye başlıyor ...yardımlarınızı bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2873 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2012
|
Ben de 3 tavuk, 1 horoz aldım.Horozum bir süre uyuşuk durdu, başı sürekli kanadının altındaydı ve bir hafta önce öldü.Tavuklardan birinde de aynı durum görüldü ve bu gün öldü.Acaba ne yapmalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2874 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2013
|
Sayın Kaknus, tavuk beslemeye karar verdiğinizde ilk işiniz uzman birilerinden bilgi almak ve tavukları rast gele yerlerden almamak önceliğiniz olmalıydı. Bir diğer önemli husus ise kümesinize koyacağınız tavukları aynı anda ve aynı yaşta hayvanlardan oluşmasına özen göstermelisiniz.Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2875 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-11-2013
|
ben bu tavukçuluk işinde yeniyim öylesine 6-7 tavuğum var acaba bi hint tavuğu ile sussex horozu çifleşirse çıkacak civcivin cinsi ne olur ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2876 |
Ağaç Dostu
|
Sasso- red broiler
son zamanlardan beyaz etliklere göre daha doğal olduğu düşünülen sasso firmasının ürettiği red broiler, yazın pazarlardan 30 günlük civcivleri satılıyor gerçekten köy tavuklarına göre çok hızlı büyüyorlar ve çok güzeller. 6 aylık yavrular 4 kilo et veriyor. diğer tavukları fazla hırpaladıkları için etlerinin tadına baktık, ama gerçekten çok güzel hayvanlar bu bahar gelsin, tekrar bunlardan almayı düşünüyorum [ATTACH] ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2877 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2007
|
Bir tavuk sever olarak tüm besleyen arkadaşlara kolaylıklar diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2878 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-07-2010
|
Herkese merhaba,benim sorunum feriklerim bir bir isal olup ölüyor.Veterinere gittik her şeyi denedik ama ölümler durmuyor.Şimdiye kadar 85 ferik öldü civcivden büyüttük başka bir yerde 35tane vardı onlardada başladı bana önerebileceginiz bir şey varmı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2879 |
Ağaç Dostu
|
İshali genelde ayva, elma, özellikle muşmula keser. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2880 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-07-2010
|
merhaba,onların insan için oldugunu biliyorum.Ama hayvanlara nasıl uygulanır teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|