![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugün ilk kez kümesin dışına çıkardım. Ördeklerden biri civcivlerden birinin tadına bakmaya kalktı, anne tavuktan gagayı yedi. Sağ arkada görünen ağaca asılı kovanın içinde su var. Kovanın dibine yerleştirdiğimiz kırmızı nipellere dokunulduğunda su akıyor. Ördekler kısa sürede nipelleri kullanmayı öğrendi. Tavuklar hala öğrenemedi. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Aslinda tavuklar zekidir, söz konusu yem olunca cabuk ögreniyorlar. Tavugum öyle bir kere görsün yem nereden geliyor yetiyor ama horozun hic umrunda degil, ferrasini satan bilge misali takiliyor dünya malinda gözü yok. Bir tek buzdolabi sesine kosuyor benden önce gelip bir seyler araklayip kaciyor, saniyorum bu onun hosuna gidiyor. Bu arada horozla bende tavuktan gaga yiyip duruyoruz. Saniyorum kiskaniyor horozu alip birakinca horoza kiziyor denk getirirse beni gagaliyor sipa. ![]() Benim kümesim yok, apartmanda hatta balkonda bakiyorum. Balkona kümes yapmak icin bir kac malzeme aldim ama horoz cok gürültü yapiyor sikayet alabiliriz bilemiyorum onun icin simdilik bir sey yapmayacagim. Eger öyle bir sey olursa emanet olarak bir tanidiga vermeyi planliyorum. Tamamen vazgecemem saniyorum onlardan ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Yarim saat kadar önce tavugum birden bire durgunlasti, cok sicak oldugu icin agzi acik nefes aliyor kanatlarini da hafif aciyordu normalde de yapar bunu ama bu kez hem yavas nefes aliyor hem de kimildamadan duruyordu, kuyrugunu da egmisti. Serin bir yere götürdüm yine öyle durdu bir süre yavas hareket edip yavas nefes aliyordu yine kuyrugu egikti. 10 dk ayrildim basindan yeniden gittim kabuksuz, ince zarla yumurtlamis sanirim o da horozun agzindaydi alismasin yemeye diye almaya calistim alamadim. Tavugumda bir rahatsizlik olabilir mi? 4 yumurta yapti hepsi de kabukluydu genelde sabah veya öglen yumurtluyordu bugün yumurtlamadi saniyorum bu yumurtasi da yarin sabahin yumurtasiydi tam olmadan neden yumurtlarki? Ne yapabilirim? |
|
|
|
![]() |
|
|