agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Kanatlılar
(https)

Beğeni Düzeni2337Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-08-2013, 22:22   #2821
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-08-2012
maşallah enes otobüs filan ayarlayabilirsek istiyorum bunlardan erkek dişi okey kardeşlik ?

hindici Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2013, 23:16   #2822
Ağaç Dostu

Sagun's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2013
maşallah sayın tömürcek yavrular da pek güzelmiş, güle güle büyütün denizli hiç beslemedim ama güzel bir ırk heralde..

Sagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2013, 11:38   #2823
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sagun Mesajı Göster
maşallah sayın tömürcek yavrular da pek güzelmiş, güle güle büyütün denizli hiç beslemedim ama güzel bir ırk heralde..
Teşekkür ederim Denizli ırkının yumurta verimi gayet güzel gurkta olmuyorlar kışa kadar sürekli yumurta yapıyorlar. Yumurtaları beyaz ve iri ve ağırlıkları çok güzel, baya etliler. Ötüşleri ayrı bir zevk zaten

Sagun beğendi.
bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2013, 00:06   #2824
Ağaç Dostu

Sagun's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek Mesajı Göster
Teşekkür ederim Denizli ırkının yumurta verimi gayet güzel gurkta olmuyorlar kışa kadar sürekli yumurta yapıyorlar. Yumurtaları beyaz ve iri ve ağırlıkları çok güzel, baya etliler. Ötüşleri ayrı bir zevk zaten
senin yavrulardan siyah horoz olanı pekmezkefi renginde güzel damızlık bir horoz olacak gibi görünüyor sen hangisini begendin bilmem amma o yavru bir denizli horozu klasiği olacak gibi.

Eski 23-08-2013, 00:33   #2825
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
senin yavrulardan siyah horoz olanı pekmezkefi renginde güzel damızlık bir horoz olacak gibi görünüyor sen hangisini begendin bilmem amma o yavru bir denizli horozu klasiği olacak gibi.
Bende onu damızlık bırakıcam yüksek bacaklı dik duruşlu ama pekmez kefi olmayacak sanırım. Çünkü bunların ana babasını aldığım adamda siyah horozların üstü kirli beyaz demirkır deniyor onlara galiba ben pekmez kefi horozlara bayılıyorum. Bakalım nasip artık ama damızlığım o olucak

Sagun beğendi.
Eski 24-08-2013, 12:03   #2826
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-08-2012
arkadaşlar bunu arkadaş bana denizli tavuğu dedi hediye olarak verecek sizce denizli tavuğumu resim net çıkmadı boynunda turuncu gibi çiller var sizce denizlimi arkadaşlar..

Eklenen Resimler

hindici Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2013, 18:14   #2827
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hindici Mesajı Göster
arkadaşlar bunu arkadaş bana denizli tavuğu dedi hediye olarak verecek sizce denizli tavuğumu resim net çıkmadı boynunda turuncu gibi çiller var sizce denizlimi arkadaşlar..
Denizli tavuğuysa öter. Horoz gibi ötmüyor tabi ki ama böyle tavuğu yakalayınca bağırır ya o şekil ötüyor durup dururken. Hakiki denizli tavuğuysa ötmesi lazım. Yapı olarak benziyor ama belli olmaz sen bi bak ona. Ve sana cevap yazamıyorum mesaj kutun dolmuş sanırım.

Mercani beğendi.
Eski 26-08-2013, 15:36   #2828
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-06-2012
Name:  DSCF0214.jpg
Views: 1538
Size:  9.3 KB

Merhaba herkese

Bebegim yumurtlamis, nasil mutlu oldum anlatamam, sizlerle de paylasmak istedim. Yaklasik 5,5 ay oldu ve yumurtladi.

Ilk yumurta oldugu icin biraz kücük ama saniyorum ki fazla büyük yumurtasi olmayacak.

Mercani Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2013, 19:28   #2829
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mercani Mesajı Göster
Eklenti 436207

Merhaba herkese

Bebegim yumurtlamis, nasil mutlu oldum anlatamam, sizlerle de paylasmak istedim. Yaklasik 5,5 ay oldu ve yumurtladi.

Ilk yumurta oldugu icin biraz kücük ama saniyorum ki fazla büyük yumurtasi olmayacak.
Haydi gözünüz aydın ! Zamanla yumurtalar irileşecektir, ilk yumurtalar genellikle küçük olur..

yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2013, 21:32   #2830
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yarenimex Mesajı Göster
Haydi gözünüz aydın ! Zamanla yumurtalar irileşecektir, ilk yumurtalar genellikle küçük olur..
Tesekkür ederim

Eski 27-08-2013, 02:49   #2831
Ağaç Dostu

Sagun's Avatar

gözün aydın Mercani, helal olsun sana balkonda yumurtlattın tavuğu , bi de şu yavruların son durumu nasıl oldu ekler misin horoz ve tavuğu?

Eski 27-08-2013, 11:49   #2832
Yeni Üye

bok böcegi's Avatar

Giriş Tarihi: 08-07-2013
Merhaba
İzmir, Manisa civarında gurk tavuğum için brahma yumurtası arıyorum.

bok böcegi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2013, 15:06   #2833
Ağaçsever

Alıntı:
gözün aydın Mercani, helal olsun sana balkonda yumurtlattın tavuğu , bi de şu yavruların son durumu nasıl oldu ekler misin horoz ve tavuğu?
Tesekkür ederim Sagun.

Name:  DSCF0212.jpg
Views: 1555
Size:  39.8 KB

Name:  DSCF0215.jpg
Views: 1425
Size:  60.3 KB

Name:  DSCF0216.jpg
Views: 1396
Size:  44.7 KB

Name:  DSCF0221.jpg
Views: 1525
Size:  44.6 KB

Name:  DSCF0244.jpg
Views: 1428
Size:  33.6 KB

Bunlar son fotograflari. En alttaki fotografta televizyon sehpasinin arkasini oymakla mesgul. Kizim Hürrem´e bagladi, nurtopu gibi yumurtayi elimize verince bir haller oldu. Iyice tepemize cikacak

Eski 27-08-2013, 15:09   #2834
Ağaçsever

Name:  DSCF0247.jpg
Views: 1381
Size:  30.4 KB

Name:  DSCF0210.JPG
Views: 1434
Size:  58.7 KB

Oglusumda fotograf makinesine saldirmaya basladi, daha önce hic yapmamisti. Ikinci fotografi dün cektim horozlaniyordu.

Eski 27-08-2013, 22:47   #2835
Ağaç Dostu

Sagun's Avatar

maşallah işte olmuşlar şimdi tavuk parıl parıl parlıyor, horoz da iyice efeleşmiş, nasıl vazgeçeceksin bunlardan yoksa evi çiftliğe çevirme niyetin mi var. paylaşım için teşekkürler.

Eski 28-08-2013, 11:02   #2836
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2007
Galeri: 107
Bu tavuğum bu yıl ikinci kez civciv çıkardı. 9 yumurtadan 8'i çıktı. Biri döllenmemiş.

Yemek eğitimi:
Name:  IMG_9599.jpg
Views: 1522
Size:  47.4 KB

Arada uyuyakalıyoruz:
Name:  IMG_9602.jpg
Views: 1551
Size:  42.1 KB

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2013, 11:53   #2837
Ağaçsever

Alıntı:
maşallah işte olmuşlar şimdi tavuk parıl parıl parlıyor, horoz da iyice efeleşmiş, nasıl vazgeçeceksin bunlardan yoksa evi çiftliğe çevirme niyetin mi var. paylaşım için teşekkürler.
Tesekkür ederim.
Bahceli ev bulabilirsek tasinmaya niyetimiz var, annemle verdik tabi bu karari. Ayrilmak zor ama tasinamazsak mecbur birine vermek zorunda kalacagim, verirsem de tabi takip edebilecegim, gibip görebilecegim birine veririm. Horoz inanilmaz geveze. Sabah 5.30 basliyor ötmeye 7.30 a kadar susmuyor, 8e kadar uzattigi da oluyor. Aralarda 5 dk kadar dinleniyor bu süre icinde o kadar. Illa sikayet eder birileri.

bay tömürcek ve Sagun beğendi.
Eski 28-08-2013, 11:54   #2838
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakagun Mesajı Göster
Bu tavuğum bu yıl ikinci kez civciv çıkardı. 9 yumurtadan 8'i çıktı. Biri döllenmemiş.

Yemek eğitimi:
Eklenti 436623

Arada uyuyakalıyoruz:
Eklenti 436624
Masallah tavugunuza. Uyuklayan civcivinize bayildim, ne güzelde koymus kafayi uyuyor

Eski 28-08-2013, 12:00   #2839
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Uyuklayan civcivim sona kalan yumurtadaydı. Kabuğunu deldi ama genişletemedi. İçinin sıvısı kurumaya başlayınca ben müdahale ettim. Kabuğu yavaş yavaş kırdım. Ben yumurtayı kırarken o da gözünü açmış beni izliyordu. Biraz kanama oldu. Ölecek diye çok üzüldüm. Tamamen yumurtadan çıkardıktan sonra annesinin altına koydum. Sabah baktığımda diğerleri gibi koşturuyordu.

Eski 28-08-2013, 12:07   #2840
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mercani Mesajı Göster
Horoz inanilmaz geveze. Sabah 5.30 basliyor ötmeye 7.30 a kadar susmuyor, 8e kadar uzattigi da oluyor. Aralarda 5 dk kadar dinleniyor bu süre icinde o kadar. Illa sikayet eder birileri.
Horozların erken ötmemesi için ışık almayan bir kümese koymak gerekir.

Benim de kesmeye kıyamadığım bir horozum var. Adı Yaşar. Birçok ölüm tehlikesi atlattığından adını Yaşar koyduk. Şu an 5 kilo vardır. Etlik cins olduğundan ayağında şişmeler oluştu. Diğer horozum gördüğü yerde onu kovaladığından o da kaçamadığından Yaşar'ı çitle çevrili sebze bahçesi bölümüne aldım. Pembe domateslerimi delik deşik etti. Yaşar'a henüz kümes yapmadık. Yatak odasının penceresinin altında, yan duran bir kasanın içinde uyuyor. Sabah ezanla ötmeye başlıyor.

Eski 28-08-2013, 15:33   #2841
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakagun Mesajı Göster
Horozların erken ötmemesi için ışık almayan bir kümese koymak gerekir.

Benim de kesmeye kıyamadığım bir horozum var. Adı Yaşar. Birçok ölüm tehlikesi atlattığından adını Yaşar koyduk. Şu an 5 kilo vardır. Etlik cins olduğundan ayağında şişmeler oluştu. Diğer horozum gördüğü yerde onu kovaladığından o da kaçamadığından Yaşar'ı çitle çevrili sebze bahçesi bölümüne aldım. Pembe domateslerimi delik deşik etti. Yaşar'a henüz kümes yapmadık. Yatak odasının penceresinin altında, yan duran bir kasanın içinde uyuyor. Sabah ezanla ötmeye başlıyor.
Kiyamam Yasar´a tek basina mi kaliyor orada? Üzüldüm ama kesmediginiz icin de sevindim. Benimde balkondaki biberlerimi yediler ama kizamiyorum onlara hic.

Hava almalarini saglamak icin bir taraftan isik aliyor tamamen kapatsam havasiz kalmazlar mi? Keske sadece erken ötse benimki susmuyor

Düzenleyen Mercani : 28-08-2013 saat 18:21
Eski 28-08-2013, 17:15   #2842
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Çiti tavukların geçemeyeceği şekilde aralıklı olarak bambu çubuklardan yaptık. Civcivler yanına gidiyor. Ama Yaşar'ın gözü hep diğer tarafta. Hep kapıya gelip diğer tarafa bakıyor. Ayağı iyileşinceye kadar orada kalacak yoksa horozdan kaçmaktan ayağı hiç iyileşmez.

Biz kümesleri OSB'den yaptık. Kümesler oldukça büyük ve birleşim yerlerinde ve zeminde hava girecek kadar açıklıklar var. İçi havasız kalmıyor. Sizin kümes küçükse havasız kalabilir, tamamen kapatmamanızda yarar var.

Mercani beğendi.
Eski 29-08-2013, 18:34   #2843
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Bugün ilk kez kümesin dışına çıkardım. Ördeklerden biri civcivlerden birinin tadına bakmaya kalktı, anne tavuktan gagayı yedi.

Sağ arkada görünen ağaca asılı kovanın içinde su var. Kovanın dibine yerleştirdiğimiz kırmızı nipellere dokunulduğunda su akıyor. Ördekler kısa sürede nipelleri kullanmayı öğrendi. Tavuklar hala öğrenemedi.

Eklenen Resimler

Eski 31-08-2013, 13:34   #2844
Ağaçsever

Aslinda tavuklar zekidir, söz konusu yem olunca cabuk ögreniyorlar. Tavugum öyle bir kere görsün yem nereden geliyor yetiyor ama horozun hic umrunda degil, ferrasini satan bilge misali takiliyor dünya malinda gözü yok. Bir tek buzdolabi sesine kosuyor benden önce gelip bir seyler araklayip kaciyor, saniyorum bu onun hosuna gidiyor.

Bu arada horozla bende tavuktan gaga yiyip duruyoruz. Saniyorum kiskaniyor horozu alip birakinca horoza kiziyor denk getirirse beni gagaliyor sipa.

Benim kümesim yok, apartmanda hatta balkonda bakiyorum. Balkona kümes yapmak icin bir kac malzeme aldim ama horoz cok gürültü yapiyor sikayet alabiliriz bilemiyorum onun icin simdilik bir sey yapmayacagim. Eger öyle bir sey olursa emanet olarak bir tanidiga vermeyi planliyorum. Tamamen vazgecemem saniyorum onlardan

Eski 31-08-2013, 18:54   #2845
Ağaçsever

Yarim saat kadar önce tavugum birden bire durgunlasti, cok sicak oldugu icin agzi acik nefes aliyor kanatlarini da hafif aciyordu normalde de yapar bunu ama bu kez hem yavas nefes aliyor hem de kimildamadan duruyordu, kuyrugunu da egmisti. Serin bir yere götürdüm yine öyle durdu bir süre yavas hareket edip yavas nefes aliyordu yine kuyrugu egikti. 10 dk ayrildim basindan yeniden gittim kabuksuz, ince zarla yumurtlamis sanirim o da horozun agzindaydi alismasin yemeye diye almaya calistim alamadim.

Tavugumda bir rahatsizlik olabilir mi? 4 yumurta yapti hepsi de kabukluydu genelde sabah veya öglen yumurtluyordu bugün yumurtlamadi saniyorum bu yumurtasi da yarin sabahin yumurtasiydi tam olmadan neden yumurtlarki? Ne yapabilirim?

Eski 02-09-2013, 15:19   #2846
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Benim tavuklarımdan biri de bazen kabuksuz yumurtluyor. Hatta aynı tavuğum bir seferinde bir günde 2 yumurta yumurtladı. 2 senedir yaşıyor. Sağlıklı.
Kireç ihtiyacı mı var diye düşündüm, ancak bahçedeki diğer tavuklarla aynı şekilde besleniyor.

Mercani beğendi.
Eski 02-09-2013, 17:35   #2847
Ağaçsever

Sakagun tesekkür ederim. Tavugumun o hali beni cok korkuttu, gece boyunca gidip baktim durumu ne diye, gece uykulu oldugu icin hareketlenip hareketlenmedigini pek anlayamadim ama sabah iyi görünce rahatladim.

Babam toprak almis, bir de beyaz yumusak bir tas almis ama saniyorum bunlar kus icin.

Name:  DSCF0215.jpg
Views: 1380
Size:  17.3 KB

Name:  DSCF0228.jpg
Views: 1257
Size:  18.5 KB

Bunlar fotograflari, tasli topragin tadina baktim tuz yok icinde

Digeri de tirnak batirinca ufalanip un gibi oluyor. Bunlari verebilir miyim yavrularima?

Eski 02-09-2013, 17:42   #2848
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Bunlardan muhabbet kuşlarıma verirdim. Zararı olacağını sanmıyorum. Tavukların taşlıkları olduğu için kuma ihtiyaçları oluyor.

Mercani beğendi.
Eski 02-09-2013, 20:53   #2849
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-03-2010
Sayın Mercani tavuğunuzun korkulacak bir şeyi yok, sadece kalsiyum açığı ileri durumda anlaşılan. Yeterli kalsiyum alamadıklarında tavuklarda görülebilen bir durum kabuksuz yumurtlama olayı. Tavuklarınızı içerde beslediğiniz için taş kum yemedikleri için yeterli kalsiyum alamadıkları anlaşılıyor. Mercimek ve bezelye boyutunda taş kum verin düzelecektir. Ayrıca evde tükettiğiniz yumurtaların kabuklarını da verebilirsiniz. Kısa zamanda düzelecektir. Taş kum ayrıca tavukların dişleri yerine geçer ve taşlıklarında, yedikleri tane ve tahılları sindirmelerine yarar..

Mercani beğendi.
yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2013, 16:35   #2850
Ağaçsever

Sayin Sakagun, verdim babamin aldiklarini ama pek ilgilenmediler dursun önlerinde zamanla kesfederler saniyorum.

Sayin yarenimex, balkonda kocaman bir kutu var neredeyse balkon kadar kapilardan zor gecirmistim alti siki siki bantli oldugu icin acmaya üsenmistim koliyi ici toprak dolu, hatta ayrica cam ormanindan alinmis toprak dahi koydum yine de tabi ki disarda beslenmedikleri icin eksikleri oluyordur. Hareketsiz hali ve yavas nefes alisindan dolayi korkmustum, sükür iyi simdi ama hala yumurtlamadi

Cevaplariniz icin tesekkür ederim.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025