![]() |
|
![]() |
#2791 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2792 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Civcivlerim 4.5 aylik oldular, civciv denemez tabi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2793 |
Ağaçsever
|
Bunlar önceki gün cekilmis fotograflari. Eklenti 431794 Eklenti 431795 Oglumum ismi Hagi, kizim Leyla. Bunlar da kizimin komik fotograflari ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2794 |
Ağaçsever
|
Önceki gün cekilen fotograflari silmisim, yeniden ekliyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2796 |
Ağaçsever
|
Evet balkonda bakiyorum, daha önce belirtmistim , büyüyünce vermek üzere aldim, besledim ama ayrilamiyorum simdi. Horozumu keserler diye veremiyorum. Disariya cikariyorum ara sira, su an calismiyorum, calismaya basladigim zaman mecbur birine vermek zorunda kalacagim yoksa hep kapali kalacaklar. Aksamlari eve aliyorum, yakinda yemege de beraber oturucaz böyle giderse. ![]() Düzenleyen Mercani : 04-08-2013 saat 20:18 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2797 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2013
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() zor deyilmi balkonda tavuk tavuk beslemek. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2798 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2013
|
sayın mercani maşallah dışarı çıkmamalarına rağmen yavrular gzel büyümüşler, henüz çiftleşmediler demişsiniz, horoz ötmüş ama biras daha gelişecek, tavuklarda dişi cinsiyet daha geç olgunlaşır yani tavuğun yumurtlaması genelde 6. ayda olur. cinse bağlı olarak değişebilir. çiftleşmeleeri tavuğun yumurtlayacağına işaret eder. o günü de görürsün inşallah. zamanla nasıl büyüdüklerini bize gösterdiğin için teşekkür ederiz . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2799 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() Evet zor. Disari cikarmak gerekiyor zaman zaman iki taneler korkuyorum bir sey olacak diye köpek degil ki tasma takip gezdireyim. Meteoroloji bahcesine göz diktim su siralar etrafi korkuluklu ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2800 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Bir tanidigimizin da birer adet tavuk ve horozu var. Kocaman tabi onlar, olgunlasmislar ama ciftlesmiyorlarmis. Horoz terliklerle ayakkabilarla falan ciftlesmeye calisiyormus. Kara kizimda horozdan sürekli kaciyor feryat figan acaba tavuk istemiyor mu diye düsünmüstüm. 1-1,5 ay daha zamanlari var anlasilan. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2801 |
Ağaçsever
|
Bu arada horozum sabah 7,5-8 arasi ile aksam 6bucuk-7 bucuk arasi ötmeye doyamiyor. Kimi zaman bu saatlerin disinda da basliyor, henüz sikayet almadik bununla ilgili. Alt katlar dükkan, onlarin hosuna gidiyor horozun acemi acemi ötme cabalari ![]() Pazar günü annem izinli oldugu icin kahvalti zamani cikariyorum yerlerinden biz kahvalti yaparken onlarda sebepleniyor. Kahvalti sonrasi temizlige basladik odalara falan gectik bir baktik horoz koridora gelmis gidakliyor, kapiyi acip baktim artis artis hareketler yapiyor, böyle bir ben burdayim nereye kayboldunuz der gibi bakiyor falan ya da ben öyle algilamak istiyorum ama bu hareketleri bana, bizi de tavugundan ayirtetmeyip etrafinda görmek istedigini düsündürdü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2802 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Sayın Mercani, civcivleriniz eşeysel olgunluğa erişmemişler henüz.Horozunuzun ötüşünün acemilikten ustalığa geçmesini bekleyin.Bu arada piliciniz de biraz daha büyümüş olacaktır. Ancak tavuğun horozu istememesi gibi bir tavır söz konusu olamaz.Çünkü horoz tavuğun kendini isteyip istemediğini umursamaz, yakalamak için tavuğu kaçabildiği yere kadar kovalar, yakaladığı anda da sırt tüylerinden gagasıyla tutunca işin gerisi gelir. Bu yüzden horozu bol olan kümeslerdeki tavukların sırtları genellikle çıplaktır.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2803 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2804 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yavas yavas basladilar yumurtaya. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2805 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2806 |
Ağaç Dostu
|
evet hergun yem verirken bakiyordum yumurtladilarmi diye ![]() biz turkiyedeyken kardesim soyledi o kadar sevinmistimki . ![]() sizinkîerde o zaman 1 en gec 1/5 aya yumurtlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2808 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2013
|
tavuk ve horozlar
![]() ![]() tavuk 5 aylık oldu ve yumurtladı, horozlar henüz 3 aylıklar bu cins gerçekten çok hızlı büyüyor, hibrit mi ırk mı tam olarak bilemiyorum ama çok güzeller. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2809 |
Ağaçsever
|
Tavuklara sütle islatilmis misir gevregi versem sorun olur mu? Evde misir gevregi var yenmedi bu sekilde degerlendireyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2810 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Mısır gevreği tuzsuz ise sorun yaratmaz, tavuklarınıza gönül rahatlığıyla verebilirsiniz..Üstelik mısır ve mamullerini tavuklar severek ve iştahla yerler, enerjisi yüksek olduğu için de yumurtlamaya da olumlu etkisi olur.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2811 |
Ağaçsever
|
Tesekkür ederim cevabiniz icin. 100gr da 820mg tuz varmis, oran cok mu az mi bilemedim en iyisi vermemek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2812 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2012
|
merhaba arkadaşlar nezamandan beri siteye giremiyordum nihayet bugün girebildim sizlerle hayvanlarımı paylaşmak istedim maşallahınız eksik olmasın ![]() ilk iki fotoğraf geçen sene bıraktığım damızlıkarın bugünkü hali diğer 3 fotoğraf yavruların 7 taneler ve son 2 foto ördeklerim bi maşallah dersiniz artık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2813 |
Ağaç Dostu
|
bunlarda ördekler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2814 |
Ağaçsever
|
Masallah sayin hindici. Ördeklere bayildim, hindilerle aram iyi degil cocukken cok korkardim onlardan kovaliyorlardi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2815 |
Ağaç Dostu
|
evet öyle bir huyları var benim yeğenlerimide kovalıyorlar bazızaman banada artislik yapıyor ama yaklaşamıyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2817 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Yengemim en keskin yöntemi. Hiç denemedim ama hep söyler faydalı olduğunu. Hatta yoğurdu yedirmek yerine sulandırıp ayran gibi yapıp koyuyor önlerine su gibi içiyorlar. İshal olmasalar da veriyor ara ara tavuklarına. Yoğurt bağırsakları temizliyormuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2818 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Köylerde ayran cok olur bilirsiniz e haliyle cok olunca da bazen ayran fazlasiyla eksir. Eksimis ayrani da tavuklara, civcivlere verirdik. Eksi ayran verdigimiz civcivler iyilestiler, bunun yaninda cola verdigimizi de hatirliyorum ishali toparlasin diye ama ev yapimi ayran ki helede eksimis ayransa insanlara da cok faydali. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2819 |
Ağaç Dostu
|
meraba arkadaşlar sizle bi konu konuşmak istedim hintmi denizlimi _ sizce hangisi hintler bakımı güzel olan hayvanlar ama denizlilerde hem ötüşü hemde tip olarak güzel hayvanlar bay tömürcekte denizli yavruları var ama o sakaryada ben istanbulda ordan buraya nasıl gönderecek orda olsam gözü kapalı vereceğini biliyorum ama sizce hintmi denizlimi_? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2820 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Hindicinin isteği üzerine Denizli tavuğumla horozumu ve yavrularımı ekliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|