Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek
Yengemim en keskin yöntemi. Hiç denemedim ama hep söyler faydalı olduğunu. Hatta yoğurdu yedirmek yerine sulandırıp ayran gibi yapıp koyuyor önlerine su gibi içiyorlar. İshal olmasalar da veriyor ara ara tavuklarına. Yoğurt bağırsakları temizliyormuş.
|
Kücükken köyde civcivlerimiz hasta olmuslardi, babam veterinere götürmüstü ikisini, kanli ishal teshisi koymus veteriner. Ilaci sularina karistirip kalanlari kurtarmistik ölen de ölmüstü tabii. O zaman bilincli de degiliz hastalari ayir, kümesi yahut kafesi dezenfekte et vs. Derken yine bir hastalik basladi, civcivler tüylerini kabartip bir sey yemeden öylece duruyorlardi. Cok agir hareket ediyorlardi. Ilac bitmisti ve köyden sehre gitmek her zaman mümkün olmuyordu olsa da pek ciddiye alinmiyordu tavuk sonucta yine olur mantigi saniyorum ama biz cok üzülüyoruz ve cok seviyoruz diye ilgilenilirdi.
Köylerde ayran cok olur bilirsiniz e haliyle cok olunca da bazen ayran fazlasiyla eksir. Eksimis ayrani da tavuklara, civcivlere verirdik. Eksi ayran verdigimiz civcivler iyilestiler, bunun yaninda cola verdigimizi de hatirliyorum ishali toparlasin diye ama ev yapimi ayran ki helede eksimis ayransa insanlara da cok faydali.