![]() |
|
![]() |
#2581 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-02-2013
|
yine vakit geliyor gurka yatsınlar da her taraf civcivlerle dolsun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2582 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2012
|
arkadaşlar benim tavuklarda bir hastalık var galiba 2 piliç hasta ayırdım gözleri sulanıyo kapanıyo ve öksürüyolar nedir bu hastalık bilginiz varmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2583 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-08-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2584 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Alıntı:
Eksimis köy ayrani verdigimiz civcivler iyilesiyordu ancak bizimkilerin hastaligi yanlis hatirlamiyorsam zehirli ishaldi. Birde benim sorum var. 2 tane civcivim var. Sürekli yanimda olmak istiyorlar üstlerini kapatmazsam eger. Ikisinin cinsi farkli ya da birisi horoz bilemiyorum horoz oldugundan süphe ettigim artik kutusunda durmak istemiyor, cikip gezmek istiyor. Evde bakiyorum ve aldigim icin de pisman olmaya basladim cok seviyorum ama dogal ortamlari ev degil ne yazik ki, yinede hakkiyla bakmaya calisiyorum bebeklerime. Civciv yemi ve islanmis ekmek disinda bir sey yediremiyorum. Haslanmis yumurta ezip verdim yemediler, ince bulgur islatiyorum yemiyorlar. Bunun disinda horoz oldugunu düsündügüm halinin üzerinde yatarak eselenmeye calisiyor ben de balkonda duran ici toprak dolu genis saksiyi getirdim altlarina bolca genis bir alani kaplayacak sekilde gazete serdim. Saksinin icine yemlerinden de koydum ama ne yemin ne yüzüne baktilar ne de eselendiler. Ne yapabilirim bu durum karsisinda? Ellerimle eselenir gibi topragi da kazdim sallamadilar bile ![]() Bu arada civcivlerim 18 günlük. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2585 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tavuklar bahçede kümeste beslenebilen kanatlılardandır. Evin içinde balkonda beslemek hem çok zor hem de kokudan ve gelişim çağındayken tüy diplerinden çıkan kepeğe benzeyen rahatsız edici maddelerden korunmak hemen hemen imkansızdır. Civcivleriniz ince bulgur ıslatması diye saydığınız her türlü gıdayı rahatlıkla yiyebilirler aç kalmaları halinde aklınıza gelmeyen her türlü yiyecek maddesini yerler. Ancak tuzlu gıdalar rahatsızlanmasına ve ölümüne neden olabilir. Zor bir işe talip olmuşsunuz. Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2586 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2010
|
Tavuk ve cicv civlerde hastalık başlamadan koruma tedbirleri almak gerekir aksi taktirde tedavi şansı oldukça azdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2588 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Sakagün Öncelikle hastalık gelmeden kanatlılarımıza Vitaform; Kanatlı hayvanlarınız bakterilerin yol açtığı solunum, sindirim, ürogenital sistem enfeksiyonları, septisemiler ve viral hastalıklarla birlikte seyreden sekonder enfeksiyonlarının tedavilerinde kullanılan antibiyoktiktir. Ürünün Kullanımı;* Kanatlı hayvanlar için; 1 kg canlı ağırlığı için 0,6 - 0,8 gr şeklinde uygulayınız. * Başarılı sonuç almak için ilaç tedavisine 3 - 5 gün boyunca devam ediniz. Uyarılar;* Tedavi süresince ve son ilaç uygulanmasından sonra eti için yetişitirilen kanatlı hayvanlar ve tavşan için tedaviden 14 gün geçmeden kesime gönderilmemelidir. * İlacın kullanım süresince ve kullanımının durdurulmasını takiben 14 gün süreyle elde edilmiş olan yumurtalar tüketime sunulmamalıdır. Temiz bir kümes ve bozulmamış gıdalar her türlü olumsuzlukların önüne geçecektir. SAYGILAR |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2589 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-03-2008
|
Sevgili tavuksever arkadaslar. Bu gün civcivlerim gorunmeye basladilar. Yazikki yanlarinda değilim. Gece Insaallah yanlarinda olacagim. Hemen resim çekip paylasacagim. Yemleri sulari ve anneleri yaninda. 8 taneden fazla varmis. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2590 |
Ağaçsever
|
Her turlu bilgiye acigim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2591 |
Ağaçsever
|
Herkese selamlar. Bu gün civcivlerim gorunmeye basladilar. Ben maalesef yanlarinda değilim. Gece Insaallah yanlarinda olacagim. Resim çekip paylasacagim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2592 |
Ağaçsever
|
Bekliyoz assi merakla sonuçları resimleri paylaş bizlerle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2593 |
Ağaçsever
|
Celil bey sizin gurk tavukların çıkımını da bekliyoz burda paylaşımlarınızı sitenize bakmıştımda görmüştüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2594 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2010
|
Tabana zaman zaman kireç dökmek en önemli tedbir. dışardan hastalıklı hayvan getirmemek gibi. diğerlerine ise engel olmaz çok zor özellikle civ civler hastalıklı ise bir kaç gün içinde farkedilmez diğerlerine bulaşır dışardan civ civ getirmiyorum tavuk getirmiyorum çok şükür sıkıntı yok dışardan tavuk veya civ civ getirdiğim her seferinde sıkınıtı yaşadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2595 |
Ağaçsever
|
Ilk resimler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2596 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2013
|
kac Tane ciktilar sayin assi 3 Tane gorunuyor oburleri annelerînîn altindalar heralde ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2597 |
Ağaçsever
|
Assi hadi hayırlı olsun bakalım işallah iyi günlerde büyütürsün kaçtane çıkım oldu söyler misin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2598 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
sayın üzüm benim 2o tana tavugum var.kümesim yarı gölge .tavuk bakım isteyen bir iş her hafta kümesi yıkadıktan sonra sönmemiş kireç serperim,hastalık gelmemesi için çok önemli |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2599 |
Ağaçsever
|
nefes darlıgı olabilir suya karıştıştırılan ilaç var |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2600 |
Ağaçsever
|
sayın mercani saksının içine toprak yerine odun talaşı koyarsanız iyi olur selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2601 |
Ağaçsever
|
Assi ne oldu bi haber yok senden civcivler kaçtane oldu bi sonuç paylaşmadın bizlere |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2602 |
Ağaç Dostu
|
bunlar da bizimkiler
![]() hepsi kendi yetiştirmemizdir, henüz gurk yok |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2603 |
Ağaç Dostu
|
tavuklar
![]() solucan arayanlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2604 |
Ağaç Dostu
|
3 gün önce kestim bu beyaz horozu damızlığı değiştirmek istedim ![]() 2 yıllık saltanat yeter... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2605 |
Ağaç Dostu
|
bunlar da gençler.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2606 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Sayın sagun maşallah tavukların çok güzel horoz ayrı bi güzellikmiş zaten ama vadesi dolmuş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2607 |
Ağaç Dostu
|
sayın tömürcek sorma annem de kesme dedi amma , tavukların çoğu akrabası oluyo horozun pazardan güzel bir kırmızı gülibik horoz aldım, genç, biraz da o sürsün devranı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2608 |
Ağaç Dostu
|
![]() Horoz hareket halindeyken |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2609 |