View Single Post
Eski 26-03-2013, 17:25   #2585
thares
Ağaç Dostu

thares's Avatar

Giriş Tarihi: 22-07-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mercani Mesajı Göster
selam, eskiden civcivlerimiz hastalandigi zaman tesadüfen iyilestirdigimiz bir yöntemi belirteyim ancak yine de ayni hastalik olmadigi icin garantili bir tadavi yöntemi olarak veremem sonucta en iyisini bilecek olan veterinerdir.

Eksimis köy ayrani verdigimiz civcivler iyilesiyordu ancak bizimkilerin hastaligi yanlis hatirlamiyorsam zehirli ishaldi.

Birde benim sorum var. 2 tane civcivim var. Sürekli yanimda olmak istiyorlar üstlerini kapatmazsam eger. Ikisinin cinsi farkli ya da birisi horoz bilemiyorum horoz oldugundan süphe ettigim artik kutusunda durmak istemiyor, cikip gezmek istiyor. Evde bakiyorum ve aldigim icin de pisman olmaya basladim cok seviyorum ama dogal ortamlari ev degil ne yazik ki, yinede hakkiyla bakmaya calisiyorum bebeklerime.

Civciv yemi ve islanmis ekmek disinda bir sey yediremiyorum. Haslanmis yumurta ezip verdim yemediler, ince bulgur islatiyorum yemiyorlar. Bunun disinda horoz oldugunu düsündügüm halinin üzerinde yatarak eselenmeye calisiyor ben de balkonda duran ici toprak dolu genis saksiyi getirdim altlarina bolca genis bir alani kaplayacak sekilde gazete serdim. Saksinin icine yemlerinden de koydum ama ne yemin ne yüzüne baktilar ne de eselendiler.

Ne yapabilirim bu durum karsisinda? Ellerimle eselenir gibi topragi da kazdim sallamadilar bile

Bu arada civcivlerim 18 günlük.
Sayın Mercani
Tavuklar bahçede kümeste beslenebilen kanatlılardandır. Evin içinde balkonda beslemek hem çok zor hem de kokudan ve gelişim çağındayken tüy diplerinden çıkan kepeğe benzeyen rahatsız edici maddelerden korunmak hemen hemen imkansızdır. Civcivleriniz ince bulgur ıslatması diye saydığınız her türlü gıdayı rahatlıkla yiyebilirler aç kalmaları halinde aklınıza gelmeyen her türlü yiyecek maddesini yerler. Ancak tuzlu gıdalar rahatsızlanmasına ve ölümüne neden olabilir. Zor bir işe talip olmuşsunuz. Kolay gelsin.

thares Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön