agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Kanatlılar
(https)

Beğeni Düzeni2337Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-05-2013, 09:28   #1
Ağaç Dostu

yagmur's Avatar

Giriş Tarihi: 08-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakagun Mesajı Göster
Toplam 5 civcivimiz oldu. Civciv çıkmayan yumurtaları bir umut diğer kuluçkanın altına koydum. Ay sonunda da onun civcivleri çıkacak inşallah.
Ne kadar tatlilar gule gule buyutun masallah onlara

yagmur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2013, 23:46   #2
Ağaç Dostu

Sagun's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2013
maşallah tavuk ve civcivleriniz çok güzeller güle güle büyütün.

Sagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2013, 16:30   #3
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2007
Galeri: 107
2 gün önce civciv çıkmayan yumurtaları diğer tavuğun altına koymuştum. Bugün bir civciv çıktı. Fotoğraftaki tavuğumuza verdik, sahiplendi.

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2013, 13:19   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-02-2013
Arkadaşlar Çok yardımcı oluyonuz ama tavukları hastalıklara karşı korumak için ne yapabiliriz.
Benim tavuk 1 yaşında ama gruk olmadı onu nasıl gruk yapa bilirim köy tavuğu oda ama gruk gruk diye geziyo diğer tavuğa tüylerini kabartıyo hata diğer tavuk foluga oturunca onu dövüyo

1duvver1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2013, 21:53   #5
Ağaç Dostu

Sagun's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 1duvver1 Mesajı Göster
Arkadaşlar Çok yardımcı oluyonuz ama tavukları hastalıklara karşı korumak için ne yapabiliriz.
Benim tavuk 1 yaşında ama gruk olmadı onu nasıl gruk yapa bilirim köy tavuğu oda ama gruk gruk diye geziyo diğer tavuğa tüylerini kabartıyo hata diğer tavuk foluga oturunca onu dövüyo
sayın 1duvver1 tavuk 1 yaşına geldi diye illa da gurk olacak diye bişey yok, tüğlerini de kabartabilir ancak gurkluk için en belirgin özellik tavuğun folluga sürekli olarak yatmasıdır. günde bir kez yem için kalkabilir.,tavuklar hepsi gurk olmuyor benim tavuğum kesin olsun diyorsan hint tavuğu edinebilirsinn kessin gurk olacaktır bazıları 15 yumurta bazıları 20 yumurta yapıp kuluçkaya yatar bu hayvanlar. yılda 3 kez yattıkları olur. bazı sitelerde okuyorum pul biber yedirin diye bazı öneriler var ama ben bunlara pek itimat etmiyorum, tavuk stresden uzak olsun yeter..

Eski 24-05-2013, 14:54   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-05-2013
Meraba arkadslr benm cıvcıvlerm bugn yumurtadan cıktı fakat bit oldugunu gordum.ne önerirsiniz biyodust dıye bı toz ılac almıstm tavuklarım için ondan sursem civcivlere zehirlenme yapar mı ?

cht41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2013, 22:59   #7
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-04-2010
Tavuklarda gurk eğilimini artıran etkenlerden biriside follukta yeteri kadar yumurta bulunmasııdr yumurtlar anında toplanırsa eğilim ortaya çıkmaz.
Bir kaç gün bol yumurta kalsın follukta kısa süre sonra gurk olduğunu göreceksiniz.
Ancak tavuk yerli köy tavuğu veya hint olmalı

lodos_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2013, 16:52   #8
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-06-2008
Galeri: 3
Wink

Arkadaşlar 3x2 toplam altı metre karelik bir kümes yaptım. Sizce kaç adet tavuk bu alanda rahat bir şekilde yetişir?

sercan1969 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2013, 21:36   #9
Ağaç Dostu

Sagun's Avatar

10-12 rahat olur,

Eski 06-06-2013, 16:53   #10
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

İkinci gurkumuz Kuğu adını koyduğum tavuğumdu. Yumurtaların birkaçını altında ezmişti. Maalesef kalan yumurtaların hiç birinden civciv çıkmadı. Çaresizce oturmaya devam etti. Bugün 27. günü. Ben de pazardan 6 civciv alıp altına koydum. Sahiplendi. Civcivlerin annesi, Kuğumun da yavruları oldu. Hepsi çok mutlu.
Name:  IMG_9473.jpg
Views: 4889
Size:  30.9 KB

Daha önceki gurkum 6 civcivini büyütüyor. Civcivlerin tek başlarına değil de anne tavuk tarafından büyütülmesi bence çok önemli. Annesi neleri yiyeceğini, nelerden kaçacağını gösteriyor. Kuluçka makinesinden çıkardığımız civcivler meyve yemiyor. Tavuğun büyüttüğü civcivler ise yiyor.
Name:  IMG_9499.jpg
Views: 8277
Size:  62.6 KB
Name:  IMG_9501.jpg
Views: 4459
Size:  53.5 KB
Name:  IMG_9502.jpg
Views: 2509
Size:  62.7 KB
Name:  IMG_9504.jpg
Views: 3682
Size:  56.6 KB

Eski 07-06-2013, 23:27   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-06-2010
sakagun, siyah civcivi yalnız çeker misin birde

470emre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2013, 23:45   #12
Ağaç Dostu

yagmur's Avatar

Giriş Tarihi: 08-02-2013
cok tatlilar gule gule buyutun sayin sakagun.))

yagmur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2013, 18:19   #13
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Çok hareketli. Bu pozları zor yakaladım.

Eklenen Resimler

Eski 09-06-2013, 11:38   #14
Yeni Üye

Beyler benim 2 tavukda gruk oldu köy tavuğu ama horoz hastalandı galiba hırıltılı ses çıkarıyo ötüyo ama çok kısa kesersek sorun olurmu bizim saglığımız açısından

Eski 09-06-2013, 16:23   #15
Yeni Üye

Horozu kestik Gri tavuk Tek kaldı siyah tavuk 9 gündür follukda oturuyo o umusamıyo ama gri tavuğum tek kaldı saat başı bağırıyo o da gruk olcak 1 haftaya oturur ama horozu kestikden sonra değişik davranışlarda bulunuyo bana saldırıyo benim yanımdan ayrılmayan tavuk çok saldırganlaştı ve bi bağırmaya başlıyo sanki horoz için ağlıyo neden bu anlamadım Hel.p plaes !!!!

Eski 10-06-2013, 09:23   #16
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-06-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 1duvver1 Mesajı Göster
Horozu kestik Gri tavuk Tek kaldı siyah tavuk 9 gündür follukda oturuyo o umusamıyo ama gri tavuğum tek kaldı saat başı bağırıyo o da gruk olcak 1 haftaya oturur ama horozu kestikden sonra değişik davranışlarda bulunuyo bana saldırıyo benim yanımdan ayrılmayan tavuk çok saldırganlaştı ve bi bağırmaya başlıyo sanki horoz için ağlıyo neden bu anlamadım Hel.p plaes !!!!
Selamünaleyküm öncelikle yeni üye oldum bende tavuk ve civcivleri çok severim gerçekten sizin yazdıklarınıza şaşırdım demek ki tavuklar horozlara aşık olabilirmiş bence yanına 1 adet horoz alın o tavuğun belki o zaman sakinleşir ...

ziya erkol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2013, 09:59   #17
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Tavuklar kendilerine 1 eş seçiyorlar ve diğer horozlardan kaçıyorlar.

Eski 10-06-2013, 10:17   #18
Yeni Üye

Alıntı:
Tavuklar kendilerine 1 eş seçiyorlar ve diğer horozlardan kaçıyorlar.
Çok sadık hayvanlar ama bence sonradan başka bir horozada alışabilirler...

Eski 10-06-2013, 11:21   #19
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Sonradan başka horoza alışıyorlar. Ancak bahçede birkaç horoz olduğunda sadece birinin yanında dolaşıyorlar.

Eski 10-06-2013, 16:00   #20
Yeni Üye

Bende 5 adet etlik civciv almayı düşünüyorum onun için birazdan yer hazırlamayı planlıyorum kümes falan yapıp tel çekicem bu yapacağım kümesi arstan falan nasıl korurum daha geçen gece bizim evin önünden koşan ars denen bir hayvan var sizlerde heralde sansar deniyor ben bu hayvandan nasıl korurum bunları şu şekilde beslesem hayvanları sağlıklı olurlar mı sizce : (günde 5 civciv için toplam)400 gram arpa samanı 150 gram buğday 200 gram pazarda satılmayıp terk edilmiş sebze meyve uygun olur mu
Ben bunlar için gezinme alanı falan yapıcağım Allah izin verirse biraz fazla soru sormuş gibi olacak ama bu etlik civcivi 3 ay kadar yaşatabilir miyim?

Eski 11-06-2013, 09:59   #21
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2009
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ziya erkol Mesajı Göster
Bende 5 adet etlik civciv almayı düşünüyorum onun için birazdan yer hazırlamayı planlıyorum kümes falan yapıp tel çekicem bu yapacağım kümesi arstan falan nasıl korurum daha geçen gece bizim evin önünden koşan ars denen bir hayvan var sizlerde heralde sansar deniyor ben bu hayvandan nasıl korurum bunları şu şekilde beslesem hayvanları sağlıklı olurlar mı sizce : (günde 5 civciv için toplam)400 gram arpa samanı 150 gram buğday 200 gram pazarda satılmayıp terk edilmiş sebze meyve uygun olur mu
Ben bunlar için gezinme alanı falan yapıcağım Allah izin verirse biraz fazla soru sormuş gibi olacak ama bu etlik civcivi 3 ay kadar yaşatabilir miyim?
Merhaba. Daha önceki senelerde etlik civciv beslemiş biri olarak tavsiyem etlik beyaz hindi civcivi almanız. Etlik tavuk civcivleri belli bir süreden sonra çok hızlı bir şekilde kilo aldıkları için ayakları üzerinde duramıyorlar. Sıcak havalarda da bu hayvanlara eziyet oluyor. Bir de kanat kemiklerinde yırtılma oluyor. Ama hindilerde öyle bir durumla karşılaşmadım. Hindiler hareketli oluyor. Hem de etleri daha lezzetli oluyor.

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2013, 12:01   #22
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
Merhaba. Daha önceki senelerde etlik civciv beslemiş biri olarak tavsiyem etlik beyaz hindi civcivi almanız. Etlik tavuk civcivleri belli bir süreden sonra çok hızlı bir şekilde kilo aldıkları için ayakları üzerinde duramıyorlar. Sıcak havalarda da bu hayvanlara eziyet oluyor. Bir de kanat kemiklerinde yırtılma oluyor. Ama hindilerde öyle bir durumla karşılaşmadım. Hindiler hareketli oluyor. Hem de etleri daha lezzetli oluyor.
Sayın limon sever ben zaten 3 ay boyunca doğal besleyip gezdireceğim için herhalde öyle bir sorun ile karşılaşmayacağımı düşünüyorum ama 4 ay boyunca beslesem öyle bir sorun olabilir;Ben aslında hindi beslemeyide isterim çok güzel bir hayvan ama hem kümes küçük kalır hemde onlar çabuk hastanıyorlar...

Eski 10-06-2013, 18:20   #23
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Bizim bahçenin dışı telle kaplı. Tavukların bulunduğu alanı da telle kapladık. Kümesleri de OSB'den yaptık. Akşam kapılarını kilitliyoruz. Bahçemizde iki de köpeğimiz var. Geceleri biri mutlaka açık oluyor. Önlemlerimiz bu şekilde.
Etlik civcivleriniz 3 ayda kesime gelir. Ne kadar fazla beslenirlerse o kadar gürbüz olurlar. Benimkilere sabahları az miktarda buğday veriyorum. Sonra bahçe içinde ot, böcek, salyangoz, kurbağa ne bulurlarsa yiyorlar. Mutfak atıklarını da veriyorum. Bazen önümü kesip haraç istediklerinde de buğday veriyorum.

Eski 10-06-2013, 20:29   #24
Yeni Üye

sayın sakagun yaklaşık 1 saat önce bende eski kümesi yıkıp temizleyip 5 adet gelecek olan nasib olursa 5 civcive sıcak ve sağlam bir kümes hazırlamak için komşum ile birlikte çalıştık ben 3 saat komşum 1.5 saat çalıştı çok güzel bir yer oldu Allah izin verirse yarın bitirip fotoğraflarını sizinle paylaşırım.Peki bu civcivler 3 ay içinde hormonsuz sağlıklı bir yerde beslenilir ise kaç kg olur ve kesildiğinde kaç kg et çıkar acaba, bu son sorum :Kümesimde el kadar boşluk var 3 adet , kümesin yanlarında ve yanı sadece tuğladan olduğu için ben bunları nasıl kapatabilirim ?

Eski 11-06-2013, 09:28   #25
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Etlik tavukları tavuk çiftliklerinde 45 günde kesiyorlar. Marketten aldığımız tavukların boyutlarında oluyorlar. Siz doğal yemle besleyeceğinizden büyüme daha yavaş ve sağlıklı olacağından 3 ay sonra kestiğinizde marketten aldığınız tavukların boyutuna gelir sanıyorum.

Yaklaşık 7 ay sonra kestiğim etlik tavuk 5 kilo gelmişti.

Boşluğu tam olarak anlayamadım. Fotoğraflarını yüklediğinizde daha iyi anlaşılır. Kümes teliyle kapatabilir bir boşluk mu?

Eski 11-06-2013, 12:06   #26
Yeni Üye

Alıntı:
Etlik tavukları tavuk çiftliklerinde 45 günde kesiyorlar. Marketten aldığımız tavukların boyutlarında oluyorlar. Siz doğal yemle besleyeceğinizden büyüme daha yavaş ve sağlıklı olacağından 3 ay sonra kestiğinizde marketten aldığınız tavukların boyutuna gelir sanıyorum.

Yaklaşık 7 ay sonra kestiğim etlik tavuk 5 kilo gelmişti.

Boşluğu tam olarak anlayamadım. Fotoğraflarını yüklediğinizde daha iyi anlaşılır. Kümes teliyle kapatabilir bir boşluk mu?
Sayın sakagun dediğim delikler için çözüm olarak çamur ile sıvayıp taş falan koyacağım 7 ayda 5 kilo gelmiş ha maşallah bugün çatının büyük bir bölümünü ve kapıyı ön telleri yaptım köşk gibi oldu mübarek akşama tamamlanacak inşallah size fotoğrafı atarım...

Eski 17-06-2013, 19:47   #27
Ağaç Dostu

Bir haftalık oldular bir gurk daha yatıyor haftaya çıkacaklar inşalllah

Eski 17-06-2013, 22:55   #28
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-06-2012
Arkadaslar, daha önce civcivlerimin bugday yemediklerini söylemistim sagolun yardimci oldunuz ve yemeye basladilar ama döküleni yemiyorlar sadece tabaktan yiyorlar ve az yiyorlar.

Bulgur islatip versem yemiyorlar fakat bulgur pilavi, kisir vs. yiyorlar. Ekmek islatip veriyorum onu da yemiyorlar. Domatesi cok seviyorlar, kendilerini paraliyorlar hatta yemek icin. Salatalik, semiz otu, marul, cesitli otlari yiyorlar. Bir de pismis tavuk verdik yediler yanlis mi ettik bilmiyorum? Yakinda masaya oturup kuru fasulye pilav yanina da cacik isteyecekler.

Bugday yesinler diye bazen baska bir sey vermiyorum, alismalarini istiyorum ona da delirsinler istiyorum ama ac kalmalarina dayanamiyorum. Ne yapmaliyim, bugdayi aksamdan suya koyup sisirip vermeyi deneyecegim bakalim o sekilde yiyecekler mi.

Bir de bugday yerken gagalarina alip birakiyorlar üc defa falan sonra yiyorlar bu normal mi, gagalari uzun oldugu icin yapiyor olabilirler mi?

Mercani Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2013, 23:01   #29
Ağaç Dostu

Sayın mercani
Civcivleriniz kaç günlük bilmiyorum ilk 40 gün rahatlıkla civ civ yemi kullanabilirsiniz
buğdayı ıslatmanıza gerek yok merak etmeyin hazır olduklarında her şeyi yerler
buğdayı alıp bırakmaları normal

Eski 18-06-2013, 09:35   #30
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-06-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lodos_ Mesajı Göster
Sayın mercani
Civcivleriniz kaç günlük bilmiyorum ilk 40 gün rahatlıkla civ civ yemi kullanabilirsiniz
buğdayı ıslatmanıza gerek yok merak etmeyin hazır olduklarında her şeyi yerler
buğdayı alıp bırakmaları normal
Sayin lodos tesekkür ederim cevabiniz icin, belirtmeyi unutmusum 3 aylik oldular.

Mercani Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025