![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-02-2013
|
Yiyeceğiniz tavuğu kendiniz yetiştiriniz. Bu haber beni korkuttu. Tavuktan tümör fışkırıyor Entegre tavuk tesislerinde çabuk büyüsünler diye ilaç verilen tavuklar kansere yol açıyor. Kuluçka süresi 17 güne inen tavuklar kesilmediklerinde kendiliğinden 45 günde ölüyorlar. İşte dehşete düşüren veriler; İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü'nden Dr. Yavuz Dizdar, sağlığımızla nasıl oynandığını ifşa etti. Verdiği bilgiler tüyler ürpertici. HAYVANIN KARNINDAN TÜMÖR FIŞKIRIYOR Dizdar'ın aktardıkları şöyle; *"Tavuk diye önünüze konulan hayvanın kuluçka süresini kısaltılarak 17 güne indirdiler. *Hayvanların bacak yapıları değişti. *Bu hayvanlar 45 gün sonra kendiliğinden ölüyor. *Yapılan araştırmada doğal ürünle beslenen civcivlerin 45 gün sonra ayakta duramadığı görüldü. *Tavuk diye önünüze konulan hayvanın karnından tümörler fışkırıyor. *Tavukçular tıptan 50 sene önde gidiyor. *Bu endüstrinin görevi size üzerinde et tutturulmuş bir şey vermek. Hayvanın sağlıklı olması umurlarında değil. Bu işin ilginç yanı, bunun onayını DA veterinerlerden alıyorlar.” İLAÇ ENDÜSTRİSİ İÇİN SES ÇIKARMIYORLAR Dünyada belli başlı kanserlerde artış gözlendiğini belirten Dizdar, “Dünyada bütün ülkelerde kanser artmıyor, bütün kanserler de artmıyor. Belli kanser türleri artıyor, bunu ABD de biliyor. Mevcut olan durumun farkındalar, çok umurlarında olduğunu sanmayın, hiç umurlarında değil. Çünkü paralelinde ilaç endüstrisi büyüyor. Geldiğimiz noktada bir ülkenin gıdasını NE kadar endüstrileştirirseniz, NE kadar markete tıkarsanız, uzun raf ömrü ile NE kadar bozulmaz hale getirirseniz hastalığın DA o kadar arttığını görüyorsunuz." ifadelerini kullandı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-03-2008
|
önemli olan ne yapabileceğimiz. aklıma birşey de gelmiyor. ben yetiştirsem en fazla benim ailem için yetiştirebilirim. imkanı olmayanlar ne yapsın. satmaya kalksam pahalı derler. ben verdiğim yem parasıyla 10 kat tavuğa sahip olurdum. diyeceğim mecburen hormonlu şeyler yemeye devam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Arkadaşlar aranızda sanırım bu işi yapan epey arkadaş var.Ordan burdan topladığım karışık köy yumurtalarından geçen yıl civciv çıkarmıştım içlerinden hoşuma giden 20 adetini ayrıp besledim şimdi yumurtlamaya başladılar fakat bir sorun var bazı yumurtaların beyazlarında acayip bi koku var neden olduğunu biliyormusunuz? Bu beni çok endişelendiryor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
|
Kuluckadaki tavugum verilen yumurtalari |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-08-2012
|
Maşallah yaa görünce imremdim ya merak ettim şimdi sonuç nasıl olcakki bura bildirin paylaşında bizde görelim.Peki ama bir tavuğun altına bukadar yurmurta sayısı fazla değilmi hiç bukadar yumurta koyulduğunu hiç duymadım bakalım kaçda kaç olacak gurk tavuğunuzun yerini ayırın diğer tavuk ve horozlar rahatsız etmesin önüne yemini suyunu koyun kendi kalkar yer geri yatar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
|
şu hayvanın samanları nasıl sepet gibi düzenli dizdiğine bakarmısınız.mübarek hayvan vesselam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
|
23 yumurtaya kuluçkaya yatti. 4 inde basladi 25 i gibi cumartesi insaallah. Yalniz bu 4 gün oncesindede yatmisti ama uzerlerinden kalkip 4 5 saat yatmadi üstlerine acaba gitseydi olmusmudur embriyolara.? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-04-2012
|
hiçbir şey olmaz içiniz rahat olsun. tavuk kalkar gider gezer dolanır geri gelir. (özellikle ilk 4-5 gün en risksiz dönemler.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-04-2012
|
Benim görüşüm 13 yumurtadan fazlası konmamalı! Nedenlerine gelirsek, Tavuğun yaydı ısı göğüs kısmında 40 derece ortalamadadır. Kuluçka ısı değerleri en verimli değerler 37,7 dir. Tavuk hava boşluğu ve 37,7 ısı ortalamasını sağlamak için yumurtalarını son üç güne kadar sürekli olarak çevirir. Fazla yumurta demek tavuğun daha fazla yorulması demek. Burada karşılaşılabilecek sorunlar, tavuğun ısı ortalamasını yakalayamaması ve hava boşluğu gibi sorunlar olarak karşımıza çıkabilir. Tüm bunların yanı sıra, kuluçkası başarılı geçen tavuğun, çıkan civcivleri 3 hafta boyunca anne tavuğun kanatları altında ihtiyaç duyduğu 35-28 derece arası ısı gerekecek. Tavuk fiziki ölçüleri el verdiğince civcivleri ısıtabilir. Bunlar benim kişisel düşünceleri sayın assi34 ' de daha önce tecrüb etmiş ve sıkıntı görmemiş olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Arkadaşlar hiç bişey olmaz ![]() ![]() ![]() Çok yumurta koymanın da tek çıkaracağı sorun yumurtaların açıkta kalması ama tavuk hepsini kapatmış sorun olmaz o hepsini yorulmadan çevirir ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2010
|
13 yumurta normal en başarılı tavukların altına bile 15 yumurta bırakıyorum. Bazı tavukların becerileri daha fazladır ne olursa olsuın 25 yumurta 20 yumurta dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmaya benzer. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaçsever
|
arkadaşlar ilginize ayrı ayrı teşekkür ederim. sonuç ne olacak göreceğiz inşaallah. bu arada benim beyaz tavuğumda bu sabah yattı kuluçkaya onun altında ise sadece 5 tane yumurta var. bu siyah tavuğun olduğu yer biraz soğuk acaba ufo türü bir soba koysam uzağına bir yere civcivler için faydası olurmu hani lamba yerine ufo hem ıstır hemde ışık yapar. nedersiniz.? benim daha önce hiç tecrübem olmadı. ama hayvanların yaratılış gereği içgüdüleriyle hareket ettiklerine inanıp birazda evcilliklerinden dolayı destek vermekten yanayımdır. tamamen müdahale bence yanlış olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
|
çok heyecanlıyım. bütün çevreme tavuklarımı ve kuluçkayı anlatıyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Heyecanınızı anlayabiliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-03-2013
|
Merhabalar.Lıght Brahma ırkını öneririm.Oldukça görkemli ve horozları yapılı ama sakin olur haylaz değillerdir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaçsever
|
yardımcı olursanız sevinirim, kuluçkaya yatan bir tavuğun altına en geç kaç gün sonra başka yumurta konulabilir?13 mart çarşamba kuluçkaya yattı tavuğum, acaba hala altına yumurta koyabilirmiyim yoksa geçtimi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaçsever
|
Selam bence koymayın iki üç gün olsa olabilirde geç koymayın zaten siz yeterince koymuştunuz. 23 tane koydum demiştiniz o bile fazla tavuğunuza yani koymayın başka tavuğunuz gurk olursa ona koyun yumurta bakın bakalım kaçta kaç çıkacak eğer az olursa yeni çıkım civciv lerden alın ilk günden gece altına koyun tavuğunuzun oaman kabullenir böyle yapın bence |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2013
|
sayın assi34 biraz geç olmuş bence aradan 5 gün geçmiş, diğer yavrular çıktıktan sonra tavuk yatış şeklini değiştirir ve yeterince ısı vermez sonraki yumurtalara eğer o aşamada başka gurk tavuk bulabilirsen yumurtalar boşa gitmez.. ama bu tavuğun 5 gün daha fazladan yatmaz, ya da diğer bir secenek illa sonra koyulan yumurtaların çıkması için; çıkan civcivleri tavuğun altından alıp yumurtalara odaklanmasını sağlamak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2013
|
kuluçkadaki tavuklara mümkünse yeşillik vermeyin, yrarlı değil zararlı olabilir ishal yapabilir yani gerek yok yeşilliğe. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaçsever
|
sayın sagun bu önemli bilgiler için çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2008
|
Sayın Sercan1969; Susex tavuklarında diğer tavuklardan hiçbir farkı yok. Aksine sakin hayvanlar. Yalnız horozları biraz kıskanç. Diğer horozlarla kavga çıkarır. Haremindeki tavukları paylaşmaz. O da normal. Tavuklar kümese girmeden kendisi girmez, yani en son kümese girer. Yabancı insanlara karşı biraz duyarlı sürüye yaklaşınca sinirleniyor gaga atıyor. Benim 100 kadar karışık tavuğum var. Evin etrafına tavukların girmesini istemedim, tel örgü yaptım. Bir horozu istemedeler o da ev bölgesine kaçıyor. Akşam olunca en son çaktırmadan kümese giriyor. Sonunda acıdım kestim.Selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2008
|
Benim Yöntemlerim: Tavuklarımdan birden fazla Gurk olunca hepsini aynı anda yatırıyorum. Altlarına 8 er adet yumurta koyuyorum. Çıkım gününe kadar yumurta sayısı azalıyor. (ya yiyor **** kırılıyor vs) İkiside aynı gün çıktığı için birinden çıkan civcivleri o görmeden (gece) diğerinin altına koyuyorum. Birisi boşa çıkmış oluyor. Bir kaç civciv için aylarca oyalanmasını önlüyorum. Geçen yıl kuluçka makinesine koyduğum yumurtaları çıkıma birkaç gün kala gurk olan tavukların altlarına paylaştırdım. Bu durumda tavuk gurk a yattıktan bir kaç gün sonra civciv çıkmış oluyor. Tavuk 21 gün perişan olmaktan kurtuluyor. Civcivlere tavuklar daha iyi bakıyor. Hem geceleri ısıtma zahmeti olmuyor. Gurk tavuklar için üç tarafı kapalı ön taraf telli dolaplar yaptım. Kapıları kapatıyorum. Günde bir defa kümesi boşaltıyorum. Kuluçka tavuklarını özel besliyorum. Diğer türlü yumurta yapan tavuklar gidip yanına yumurtluyor. Yumurtalar karışıyor derken çıkım azalıyor. Çıkım bittikten sonra yerini temizliyorum ve kireçliyorum. Yem+su koyuyorum 15-20 gün orada tutuyorum. Sonra yavaş yavaş çıkarıyorum. Diğer türlü civciv kaybı çok oluyor. Selamlar.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gayet doğru bir yöntem bende aynı anda yatırıyorum bir kaçını gerekirse birisinde topluyorum geçen yıl iki gurktan 25 cicvcivi bir gurkun altına koydum sorun çıkmadı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Yumurtların hepsi aynı saat konulmalıdır. Gün farkı olursa tavuk diğerlerinin çıkmasını beklemez.Çıkan civcivleri alır ve diğer yumurtaları terk eder. 21 günden fazla tavuğu gurka zorlamak insafa aykırıdır.Allah 21 gün planlamış biz bunu değiştirirsek gurku kaybedebiliriz. 23 yumurtanın yarıdan fazlası çıkmayacaktır çoğunluğunun çıkmama riskide vardır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Tavuk ta 21 günden fazla rahatlıkla gurka yatar, bilginiz vardır pekin ördeklerinin kuluçka eğilimi yok denecek kadar azdır pekin ördeği yumurtaları tavuk veya diğer gurka yatan hayvanların altında çıkarılır. Ördeğin kuluçka süresi de 4 hafta yani 1 aydır ![]() Amerikan muscowy ördeklerinin kuluçka süresi 35 ila 40 gün arasında değişir onları da tavuğun altında çıkarmak mümkündür tavuk yemini yiyip suyunu içtikten sonra hiç birşey olmaz ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|