![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-01-2011
|
Benim fazla yapma imkanım yok, yumurta tavuklarından yaşlananı kesiyorlar, **** etlik için kontenjanım en fazla 1 tavuk.Bahçemi tam kullanamıyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Yumurtayı kesince yaşlı sayılır :P 4-5 yaşlarında yaşlı sayıyorum ben efendim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Bizden başka kimse yok mu ya hû.Hadi gari foruma gelin arkadaşlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2012
|
![]() bende varim benimde 5 ay olacak feriklerim var ancak 15 gun once bitanesi yumurtlamaya basladi su ana kadar 7 yumurta yapti hepsi kucucuk yumurtalar hepmi boyle olacak yoksa ilk diyemi boyle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Erken başlamış.İyi beslemeyle düzene girer.(Bende bir yumurta tavuğuyla birde piliç almağa karar verdim.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2012
|
Civcivler 5-6 aylarda dişileri ferik olur ve yumurtlamaya başlar. Yumurtaları küçük olur. Birinci sene sonuna kadar yumurtalar büyümeye başlar. İkinci senesine tavuklar yumurtlamaları en verimli dönemidir. Üçüncü ve dördüncü senesine kadar tavuklar yumurtaların verimi yarıya düşer. Beşinci yılında ise tek tük yumurtlarlar. Ve yumurtlamaz olur ve tavuk şişmanlaya başlar tavuğun içi yağlanmıştır. O zaman tavuk hiç yumurtlamaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-02-2012
|
Arkadaşlar bende 2 yetişkin tavuk ve 1 horoz aldım. Satan teyze yılbaşına yumurtlarlar dedi ama sorun şuki ; Horozum hiç ama hiç ötmüyor nedendir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2012
|
resmini yolla kardeşim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Horozum,tavuklarım ve kümesleri işte burada ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Heyooo maşallah diyin arkadaşlar tavuklarım yumurtluyor artık,horozumda ötüyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar sevincimi paylaşmıştım artık yumurtluyorlar diye ama; bir gün biri birgün biri yumurtluyor galiba yoksa soru ; 1: dışarımı yumurtluyorlar acaba? 2: Hergün yumurtlamaya başlarlarmı zamanla? 3: İçeride yumurta bırakayımmı yoksa kendi bilir içeri yumurlarmı? 4: Birde mısır buğday karışımı veriyorum sabahları,gün boyuda yayılıyorlar yeterlimi bu, destek birşeyler vereyimmi yumurta verimi için? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Alıntı:
![]() 1: Dışarı yumurtlamıyolardır çünkü nereye alışısa oraya yapar yumurtasını. 2: Sanmam. Çünkü tavukların bazıları hergün bazıları gün aşırı yumurtlar. 3: İçerde yumurta bırakmanıza gerek yok zaten herzaman yumurtladıkları folluğa yumurtlarlar. 4: Mısır buğday karışımı yeterli gelir çünkü akşama kadar geziyolar demişsiniz onlar topraktan ve böceklerden ek besine dair herşeyin en iyisini alırlar. Saygılarımla ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2012
|
Alıntı:
2-Hiç belli olmaz. Her gün, gün aşırı veya iki güne bir yumurtlayabilir. Tavuktan tavuğa değişir. 3-Tavuktan tavuğa değişir,benim bazı tavuklar folluk olmadan yumurtlamaz, bazıları kendi folluğuna hemen yumurtlar çıkar. 4-Mısır fazla vermeyin tavuk yağlanır ve yumurtlamaz. Arada bir verin. Ek olarak arada bir arpa verin. Arpayı çok ve sürekli verirseniz zayıflar. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-12-2011
|
Birşey sorucağım.. tavuklarınızı civcivlerinizi aşılıyor musunuz.. aşıları nerden temin ediyorsunuz.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Ben hiç aşılamadım hiçte hastalıkla karşılaşmadım açıkçası banusemiha hanım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğraf ekledim arkadaşlar işte ötmeyen horozum bu neden ötmüyor acaba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Benim ligorin horozum 3 aylıkken ötüyordu.Kapsül biber verirseniz belki öter ibrahim tatlıses hesabı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-08-2012
|
Selam. Benim bir sorum olacak size.. en iyi yumurta yapan tavuk cinsini bana adıyla yazar mısınız lütfen |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-11-2012
|
melodi-raşa En iyi yumurta verimi olan tavuklardan biriside atak-s tavuklarıdır.İnternetten Tae nin sitesini araştırısanız orada bu tavuklar hakkında daha iyi bilgi sahibi olabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
|
Teşekkürler bilginiz için şu anda kümesim boş yaza işallah düşünüyorum. Önceki sayfalarda bahsettim kümesime birşey girmiş ve tavuklarımın hepsini parçalamış dağıtmış. Kimi kümeste kimi bahçeye serilmiş hepsi teli parçalamış dağıtmış biz köpekden şüpheleniyozda kimide diyor tilki girip öldürmüştür. Köpek sonradan gelip tavuk ölülerini bahçeye gelmiş çıkarmıştır diyorlar. En çokda yeşil yumurtlayan tavuğuma üzüldüm yaa halamdan istemiştim iki tavuk bide horozunu vermişti. Eğer bidaha tavuk beslersem bakalım halamdan birdaha isteyeceğim işte düşünüyom ben yumurta tavuğu istiyom iyi sinden verimli olan beş tavuk bir horoz olsun yeterli benim için bahçemi ektiğim için salmıyom etrafı çevrili telli yerde besliyom. Kümesi elden geçirip sağlam laştırıp yeniden düzene koymamlazım eşimde istemiyor bakalım arık gönlünü yapabilirsem istiyom |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-11-2012
|
Alıntı:
Ayrıca 5 tavuk 1 Horoz olarak eğer yumurtacı tavuk istiyorsanız kesinlikle Atak-s al derim.Gerçekten yumurta verimi konusunda çok mükemmel cinsler.Çok kısa sürede tüy dökme zamanını atlatır atlatmaz yumurtaya devam ediyorlar.Kışın bile yumurtasız kaldığımı hatırlamam buna inanın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-10-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Plymouth **** ligorin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaçsever
|
ligorini duymuştumda....Plymouth hiç duymamıştım. Kolay bulunabilir tavukmu heryerde olurmu acaba.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|