agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Kanatlılar
(https)

Beğeni Düzeni2337Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-03-2011, 23:12   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-03-2011
tavuklarda kanat kesimi

merhaba arkadaşlar,

siteyi yeni keşfettim ve çok beğendim... ve bir sorum olacak sizlere

bizim 4 tavuk 1 horozumuz var bahçeli bir evde yetiştiriyoruz ve bahçemizin bir kısmını tarla olarak kullanıyoruz birkaç ay önce bahçedeki sebzelere zarar vermesin diye çit yaptırdık ama artık üstünden uçabiliyorlar... çitin yüksekliği 1 metreden fazla üzerine ek yapmak da istemiyoruz açıkçası...

eskiler tavukların kanatlarının ucundaki tüyleri kesiyorlarmış sanırım ama nasıl bir yöntemdir bilmiyorum... tavuklara bir zararı olur mu sorunumuzu çözer mi?

yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...

bittersweet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2011, 08:51   #2
Ağaç Dostu

thares's Avatar

Giriş Tarihi: 22-07-2007
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bittersweet Mesajı Göster
merhaba arkadaşlar,

siteyi yeni keşfettim ve çok beğendim... ve bir sorum olacak sizlere

bizim 4 tavuk 1 horozumuz var bahçeli bir evde yetiştiriyoruz ve bahçemizin bir kısmını tarla olarak kullanıyoruz birkaç ay önce bahçedeki sebzelere zarar vermesin diye çit yaptırdık ama artık üstünden uçabiliyorlar... çitin yüksekliği 1 metreden fazla üzerine ek yapmak da istemiyoruz açıkçası...

eskiler tavukların kanatlarının ucundaki tüyleri kesiyorlarmış sanırım ama nasıl bir yöntemdir bilmiyorum... tavuklara bir zararı olur mu sorunumuzu çözer mi?

yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...
Tavuğun kanadının sadece bir tanesinin uçlarından 3 santimetrelik kısmını kesiyorsunuz artık uçamıyor. Ancak şunu unutmayın tavuklarınız ve horozunuz eskisi gibi uçamayacağı için köpeklerin ve benzeri hayvanların saldırılarından kendilerini koruyamazlar ,yüksekte olan tüneklerine çıkamazlar, folluklar yüksekteyse çıkıp yumurtlayamazlar bunu hiç bir zaman unutmayınız.

thares Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2011, 10:25   #3
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi thares Mesajı Göster

Tavuğun kanadının sadece bir tanesinin uçlarından 3 santimetrelik kısmını kesiyorsunuz artık uçamıyor. Ancak şunu unutmayın tavuklarınız ve horozunuz eskisi gibi uçamayacağı için köpeklerin ve benzeri hayvanların saldırılarından kendilerini koruyamazlar ,yüksekte olan tüneklerine çıkamazlar, folluklar yüksekteyse çıkıp yumurtlayamazlar bunu hiç bir zaman unutmayınız.
çok sağol abi çok yardımcı oldun... evimiz bayaa korunaklı köpek vs. giremiyor zaten bir de horozun kanadını kesmeyeyim diyorum ekstrem bir durum olursa korur tavukları

Eski 09-03-2011, 10:16   #4
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 17-07-2010
arkadaşlar ben tavuğumu eski küçük kümeste gurka yatırmayı düşünüyorum ama diğer tavuklar o tavuğun yanına gelirse tavuk rahatsız olurmu kümsesin önüne salmalık gibi 1 metrakare yer yapsam tavuğum gezip dışkılaması için yeterli olurmu cevaplarınızı bekliyorum...

glatyotör Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2011, 22:00   #5
Ağaç Dostu

efe-can's Avatar

Giriş Tarihi: 21-11-2008
Sn Glatyotör
Tavuğun gereksinmesi sadece dıskılamak, yemek, içmek değil. Kanatlatını çırpar, yumuşak bir toprak bulunca orada bir güzel banyo yapar taş toprak yer vs vs.

Kuluçka alanı açık ise;
Diğer tavuk ve horozlarınız onu rahatsız eder. Diğer tavuklar gider onun yanına yumurta yapar, horozlar taciz eder. Bu arada yumurtalar kırılır. En önemlisi siz bu olanlardan sonra üzülürsünüz.
En iyisi kapısı kapalı bir gurk odacığına kapatın. Günce bir defa günün sıcak saatlerinde yumurtanın üzerinden yavaşça dışarıya bırakın. Yemini yedirin suyunu içsin diğer gereksinimlerini halletsin. Bu arada kuluçka evine bakın; zira diğer tavuklar horozlar dağıtabilir. Sonra tavuk girsin yerine kapısını kapatın. İlk günlerde yerini şaşırabilir. Yanlış yere oturursa siz onu ürkütmeden kendi yumurtalarının üzerine koyun.

Not: Kuluçka kafesi nemsiz olsun. Saman veya kuru ot koyun altına. Çok koymayın ki yumurtalar saman içinde kaybolmasın.

Kolay gelsin

efe-can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2011, 11:08   #6
Ağaçsever

Talking

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi efe-can Mesajı Göster
Sn Glatyotör
Tavuğun gereksinmesi sadece dıskılamak, yemek, içmek değil. Kanatlatını çırpar, yumuşak bir toprak bulunca orada bir güzel banyo yapar taş toprak yer vs vs.

Kuluçka alanı açık ise;
Diğer tavuk ve horozlarınız onu rahatsız eder. Diğer tavuklar gider onun yanına yumurta yapar, horozlar taciz eder. Bu arada yumurtalar kırılır. En önemlisi siz bu olanlardan sonra üzülürsünüz.
En iyisi kapısı kapalı bir gurk odacığına kapatın. Günce bir defa günün sıcak saatlerinde yumurtanın üzerinden yavaşça dışarıya bırakın. Yemini yedirin suyunu içsin diğer gereksinimlerini halletsin. Bu arada kuluçka evine bakın; zira diğer tavuklar horozlar dağıtabilir. Sonra tavuk girsin yerine kapısını kapatın. İlk günlerde yerini şaşırabilir. Yanlış yere oturursa siz onu ürkütmeden kendi yumurtalarının üzerine koyun.

Not: Kuluçka kafesi nemsiz olsun. Saman veya kuru ot koyun altına. Çok koymayın ki yumurtalar saman içinde kaybolmasın.

Kolay gelsin
cevabınız için teşekkürler zaten yiğrnime güercinyeri yeri çin yaptığım seyyar kümesi tavuğun gurka yattığı kümesin ağzına koydumu önünde salmalık gibi bişey olucak ve yahut telden yeri ayrı olacak şekilde normal tavukların olduğu kümse montalasam problem çıkarmı bu arada cevabınız için çok teşekkürler

Eski 10-03-2011, 09:34   #7
Ağaçsever

idcevi's Avatar

Giriş Tarihi: 15-11-2008
20. günün sonunda 73 yumurtadan 4 adet sağlıklı görünen civciv. Bu akşam 21 gün tamamlanıyor, bakalım ne olacak. Bir terslik olmazsa 21. gün sonu raporunu gene yazarım buradan.

Kuluçka yatan tavuğu kesinlikle diğerlerinden ayırmak gerekiyor; Diğer tavuklar onun yanına girip yumurtluyorlar. Başka tavuk girme olasılığı varsa ilk koyduğunuz yumurtaları kesinlikle işaretleyin. Sonradan yumurtaların hiç birini yerinden alamıyorsunuz.

idcevi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2011, 22:50   #8
Ağaçsever

idcevi's Avatar

21. günün sonunda 73 yumurtadan 12 adet sağlıklı görünen civciv ve 25 kadar kabuğunu kırmış çıkma çalışması yapan civcivler. İlk çıkanlardan 7 tanesini makinadan çıkarıp uygun yere naklettim.
Yarın sabaha hayırlısı artık...

Eski 11-03-2011, 06:59   #9
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-02-2011
Sayın İdcevi şuanki heyecanınızı tahmin edebiliyorum. Şimdiden sağlıklı büyümelerini dilerim. Sizin kuluçka makinasını inceledim bu makinalar hakkında ayrıntılı bilgi topluyorum meslek gereği bende bir tane ele emeği göz nuru kuluçka makinası yapmayı deneyeceğim. Bu arada sizden aldığım tavuklar için tekrar tekrar teşekkür ederim maşallah çok sağlıklılar ve görevlerini iyi yapıyolar. İlk köye gittiğim gün size de tekrar uğrayacağım inşallah.

kenan durgac Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2011, 23:50   #10
Ağaçsever

idcevi's Avatar

Sayın kenan durgac,
Benden aldığınız hayvanların sağlıklı şekilde hayatlarına devam ediyor olmalarını duymak hem sizin adınıza hem de kendi adıma sevindirici. Alışveriş olması şart değil, kapımız her zaman açık, uygun olduğunuzda her zaman gelebilirsiniz, beklerim. Kuluçka makinasını kendisi yapan ve civciv çıkaran insanlar var, bir kaç makinanın modelini ve işleyişini inceledikten sonra elbette siz de yapabilirsiniz. Ben de ilk başta kendim yapmayı düşündüm gerekli parçalarını aldım ancak hiç makina modeli görmediğim için çevirme sistemine aklım ermedi

Belki bu işte çok yeni olduğum için çok heyecanlıyım, o yüzden sürekli gözlerim onların üzerinde 22. günün sonunda 34 adet sağlıklı görünen civciv, kırmış çıkmaya çalışanlar ve hiç kırılmamış yumurtalar. 24. gün bitimine kadar beklemeyi düşünüyorum. Bakalım, hayırlısı...

Düzenleyen idcevi : 11-03-2011 saat 23:51 Neden: Türkçe kullanım hatasını düzeltmek.
Eski 12-03-2011, 19:05   #11
Ağaçsever

arkadaşlar bugün bir tanıdığımızın çiftliğinden 1 köy tavuğu 2 de ligorin tavuk aldım ama bu ligorin cinsi ile ilgili pek bi bilgim yok benim diğer tavuklarda köy tavuğu ligorinlerde onlarla beraber gezip dolaşıp köpeklerden kendisini savunabilirmi bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

Eski 16-03-2011, 00:05   #12
Ağaç Dostu

dremre's Avatar

Giriş Tarihi: 10-06-2009
Ligorin aslen italya kökenli bir ırk. Yıllık yumurta sayıları 300 civarında ve ticari yumurtacı hatlarda kullanılan bir ırk. neredeyse hiç gurk olmazlar, iri beyaz yumurta yaparlar. yaşlandıkça tavukların ibikleri uzar. Piyasada genellikle 1 yıl yumurta fabrikasında deliler gibi yumurtlamış tavukları mevcuttur. Umarım tanesini 5ytl veya altına almışsınızdır çünkü fabrika çıkışı ligorinlerin piyasası bu civardadır. fabrika çıkışı olanların genellikle gagası kesilmiş olur. eğer iyi bir besiye çekerseniz sizin için de bol yumurta yaparlar Ancak fabrika çıkışı ligorinler kendilerini doğada pek savunamazlar, hele fabrikadan ilk çıktıklarında koşacak halleri bile olmaz. tabi sizin aldıklarınızın durumunu tam bilemiyorum.

baybar beğendi.
dremre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2011, 20:02   #13
Ağaçsever

[QUOTE=dremre;769095]Ligorin aslen italya kökenli bir ırk. Yıllık yumurta sayıları 300 civarında ve ticari yumurtacı hatlarda kullanılan bir ırk. neredeyse hiç gurk olmazlar, iri beyaz yumurta yaparlar. yaşlandıkça tavukların ibikleri uzar. Piyasada genellikle 1 yıl yumurta fabrikasında deliler gibi yumurtlamış tavukları mevcuttur. Umarım tanesini 5ytl veya altına almışsınızdır çünkü fabrika çıkışı ligorinlerin piyasası bu civardadır. fabrika çıkışı olanların genellikle gagası kesilmiş olur. eğer iyi bir besiye çekerseniz sizin için de bol yumurta yaparlar Ancak fabrika çıkışı ligorinler kendilerini doğada pek savunamazlar, hele fabrikadan ilk çıktıklarında koşacak halleri bile olmaz. tabi sizin aldıklarınızın durumunu tam bilemiyorum.[/QUOT
cevabınız için çok teşekürler onları geri verdik çünkü onlar kümes tavğu köpekler kolayca yakalarlar onu onun yerine bi tane daha köy tavuğu aldım şimdi 1 horoz 5 tavuk var gün de iki veya 3 yumurta alıyorum tavuklarımdan biri gurk ama deneme diye yatırdım yumurtaların üstüne gezinmeyede diye çıkıyo 1 2 saat geziyo tekrar yatıyo şimdi ise hiç yatmıyo ne yapmam gerekiyor onu nasıl gurk yapıp adam gibi yumurların üstünden kalkmamasını sağlamalıyım lütfen acil cevap...

Eski 16-03-2011, 20:53   #14
Ağaç Dostu

addo's Avatar

Giriş Tarihi: 09-11-2010
hiç yatmıyorsa artık yapacak bişey yok. diğer tavukları görebileceği yere yatırdıysan onlara heveslenip vazgeçmiş olabilir.

addo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2011, 21:07   #15
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 30-09-2010
Benim bildiğiniz gibi 4 tavugum var bir anne 3 yavruları ıdı kıs feriği idiler ıkısı bır ayı gectı yumurtluyor annelerıde yumurtluyor ara vererek yavrular gun asırı yumurtluyor yanlız farklı bır yumurta koymustum bu hint kırması uzun boyunlu o ferık nedense yumurtlamaya hala baslamadı nedenını bılmıyor 8 ayı gectı dıyer ıkı normal ferıkler yumurtlamaya basladılar ama onda tıkyok.Sımdı gelelım asıl mevzuya.Benım bu yumurtlayan ıkı rahat durmuyorlardı gunduz bahce duvarından atlayıp dolanmaya baslamıslardı cocuk gıbı yaramazlık yapıp ılgınc bır sekılde ben eve gelırken ısten benı görunce hemen ıcerı sıcrıyorlardı.Baktım olucak gıbı deyıl arkadaslar zaten kus gıbıler yakalamak ımkansız bır bana yaklasıyorlar baskasına deyıl yaklasmak ucuyorlar.Neyse annelerı ve dıyer hınt kırması hıc bahceden cıkmazken bu ıkı haydut ortalıgı turluyorlar.Ikı gun önce bu ıkısının kanat uclarını kestım bahceden cımmasınlar dıye.Ama bırde bana sorun ıcım acıdı elım gıtmedı ama mecburum işe gidiyorum malum cıkarken bahceye salıyorum etraf duvarlarla cevrılı genıs bır bahce evın arka kısmında onlara özel herseylerını verıp gıdıyorum malum aksama anca gelıyorum mecburdum ve kestım kanat uclarını sımdı bahceden cıkamıyorlar annelerı ve kardeslerının yanındalar ıkı gundur geldıgımde ama hala üzülüyorum sankı haksızlık yapmısım gıbı gelıyor onlara ama onların saglıgı ıcın bunu yapmam gerektı.Inanırmısınız sankı üzülmüs gibiler o duvara bakıp atlayamıcaklarını kanat cırparak anlıyorlar sankı gıdıp duvarın dıbıne kanatlarını vırpıp kanatlarının kesık oldugunu anlayıp gerı dönuyorlar sankı ama onlar ıcınde ıyı oldu bu kümeste tutmak zorunda kalıcaktım yoksa böylece dısarda bıraka bılıyorum emın bır sekılde.

Badee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2011, 23:01   #16
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2009
Galeri: 11
Açık kümesimi kış geldiği zaman naylonlarla örtmüştüm. Acaba ne zaman açmalıyım malum bahar geldi. Ama anlık hava değişimleri yüzünden açıp açmamakta tereddüt yaşıyorum.

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2011, 19:30   #17
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 29-09-2009
tavugumun sırt tüyleri ytolunda hayvan çok korkak sürekli kaçıyo halsiz kümesten çıkmıyo 3 tavuk var 3 hortoz var acaba bit mi var atvuklarımda

faruk5525 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2011, 20:34   #18
Yeni Üye

tavuklar kumese girmiyor

hepinize merhaba,

onceden yazmistim 4 tavuk 1 horozumuz var diye yanina iki tavuk daha almistik ama yaklasik 3-4 hafta once 1 tanesini yenmis kalanlari ise bogulmus bir halde bulduk... cok uzulduk o zaman, nasil oldu bilemiyoruz ama gelincik yapmistir diyorlar...

sonrasinda 4 tavuk 1 horoz aldik yeniden karsi komsumuzdan... ilk 1-2 gun disari kactilar ama sonra alismislardi yeni yerlerine ve yumurtlamaya da baslamislardi. gecen hafta sehir disindaydik ve komsumuza emanet ettik tavuklari...

geldigimiz gunun sabahi kumeste tavuklarin 1 tanesini olu bulduk ama hicbir yara bere veya bogusma belirtisi yoktu, diger yandan tavuklar yumurtlamayi da kestiler, ve son olarak da iki gecedir kumese girmeyi reddediyorlar annem resmen bagirta bagirta sokuyor tavuklari iceri...

sizce iceri neden girmiyor olabilirler?

olen tavugun basina ne gelmis olabilir?

ve yumurtadan kesilmelerinin sebebi ne olabilir?

yardimci olabilirseniz sevinirim cunku anlamiyoruz ne oldugunu...

Eski 17-03-2011, 20:57   #19
Ağaç Dostu

addo's Avatar

Giriş Tarihi: 09-11-2010
bit işi değil bu 3 horoz 3 tavuğa çok fazla 1 tane horoz bıraksan yeter.çiftleşirken yıpratıyorlar tüylerini dikkat et incitirseler tavuğu kabuksuz bile yumurtlar.

addo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2011, 16:03   #20
Ağaç Dostu

efe-can's Avatar

Resimdekiler (Anneler-Babalar ve Yeni Ürünler)

Eklenen Resimler

Yağmurcan beğendi.
Eski 20-03-2011, 00:21   #21
Ağaç Dostu

Arnavut's Avatar

Giriş Tarihi: 13-12-2009
Red face - Civciv kafes altlığı -

Alıntı:
Resimdekiler (Anneler-Babalar ve Yeni Ürünler)
Sayın efe-can;

İkinci resimde civcivlerin altığı bence çok olumsuz.O altlığı (Gazete kağıdı) kaldırıp kafesi güzelce kurutup, Havalandırma ihtimaliniz yok mu? Bunu yaptıktan sonra takribi 4-5 cm kalınlığında, Kalın talaş (Marangozlar da planya talaşı diye geçiyor) sererseniz çok çok sağlıklı olacaktır.Ki bazı civcivlerin bayağı ıslandığı görünüyor bu durumda, Bu civcivler son derece olumsuz bir durum.Ayrıca suluğu da yere koymak yerine civcivlerin göğüs hizasında havaya kaldırıp asarsanız su dökülme problemi de ortadan kalkacaktır.Civcivlerin gelişimi için hijyenik ve ölümden uzak bir ortam sağlamış olursunuz..

Örnek:

Saygılar.

Eklenen Resimler

Arnavut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2011, 18:34   #22
Ağaç Dostu

Delimus's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2009
Ben geçen pazardan 6 bıldırcın aldım, 4'ü öldü , 2 si 4 gün önce sonra 1 tane diğer gün 1 tane şimdi 2 tane kaldı, nerede hata yapıyorum bilmiyorum , Havalar sıcak gidiyor kapalı yerde lambada yakıyorum suyunu değiştiriyorum .Acaba yemlemede mi hatalıyım , civciv yemi veriyorum günde 3 kere bir tutam . Altlarıda kuru.

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2011, 12:09   #23
Ağaç Dostu

efe-can's Avatar

Sn Arnavut;

Uyarınız için çok teşekkür ederim. En kısa zamanda uygulamaya geçeceğim.
Selamlar

Eski 20-03-2011, 19:35   #24
Ağaç Dostu

Arnavut's Avatar

Lightbulb - Civciv bakımında ampul ile ısıtma -

Alıntı:
Sn Arnavut;

Uyarınız için çok teşekkür ederim. En kısa zamanda uygulamaya geçeceğim.
Selamlar
Sayın efe-can;

Rica ederim, Beslediğimiz hayvanların sağlığını sıhhatini korumak en büyük vazifemiz olmalı.Malum ki bu canlıların ne ağzı ne dili var dertlerini anlatmak için...

Bir başka nacizane önerim ise (Tecrübeyle sabittir), Civcivlerin ısıtmasını siz de benim gibi ampul yardımıyla yapıyorsunuz göründüğü kadarıyla?

* Bu resimde kullandığınız duy plastik aksamlı bir duy.Bunu da porselen bir duy ile değiştirmenizi şiddetle tavsiye ederim ki her yerde kolaylıkla ve ucuza bulunabilen bir malzeme.
Plastik duy kullanmanın dez avantajları; Duy çok ısındığında (Ki devamlı yandığı için ısınması muhtemel) ampulun metal kısmı ile duyun plastik kısmı birbirine yapışıyor.Bunun sonucunda devamlı sigorta atması daha ziyade ve hiç istemeyeceğimiz sonuç olan yangına kadar gidebiliyor işin ucu... Fakat porselen duy kullanımında böyle bir sıkıntı olmuyor.

* Bir başka konu ise; Ampul ile ısıtmalı düzeneklerde asla bir tek ampul kullanmayın.Bir adet 100W ampul kullanacağınız yerde en az iki adet 40W ampul (Ya da istenilen ısıya kaç watt'lık ampul ile ulaşılıyorsa; 40W+40W ya da 25W+25W+25W+25W v.b.) kullanın.Bunu yapmamızdaki avantaj ise; Özellikle geceleri (Gündüze göre daha az gözlem yapılıyor) hava daha soğuk ve civcivler çok yeni olduğu için herhangi bir ampul patlaması durumunda maalesef ki zaiyat çok olabiliyor.Fakat daha fazla ampul kullanımında biri arızalansa da diğerleri, Fark edilene kadar civcivlerin yaşamasını sağlayacaktır...

Ben tecrübe ettiğim şeyleri bir nebze aktarmak istedim umarım faydası dokunan arkadaşlar olur..

Saygılar.

Eklenen Resimler

Düzenleyen Arnavut : 20-03-2011 saat 19:38 Neden: Fotoğraf eklemesi yapıldı
Eski 20-03-2011, 22:20   #25
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 15-10-2010
Arkadaslar farkli irklardan olan yumurta tavuklari ayni kumeste uyumlu yasarlarmi ?

Ghengistr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2011, 09:15   #26
Ağaç Dostu

Arnavut's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ghengistr Mesajı Göster
Arkadaslar farkli irklardan olan yumurta tavuklari ayni kumeste uyumlu yasarlarmi ?
Yumurta tavukları genelde sakin mizaçlı hayvanlardır, Aynı ortamda farklı cinsleri bir arada yetiştirebilirsiniz.Fakat bir çok farklı cins ( Ya da sayıda) horozu aynı ortamda yetiştirmenizi pek tavsiye etmem...

Saygılar.

Eski 25-03-2011, 22:33   #27
Ağaçsever

Mavi_ay's Avatar

Giriş Tarihi: 25-03-2011
Merhaba arkadaşlar forumu yeni keşfettim ve bir çoğunuzun müzdarip olduğu ortak bir sorunu gördüm termostat sıkıntısı. bu tarz termostatları bir avuç para veriyoruz ve istenilen sonucu alamıyoruz. ilk başlarda bende aynı sorundan şikayetçiydim internette profesyonel kuluçka makinaları ve odalarında dijital termostat yerine elektronik termostat kullanıldığını duydum. Aklımda bir ışık parladı ve kendimi çok samimi olduğumum elektronik , fizik ve matematiği yutmuş bir abimin yanında aldım ve durumu izah ettim oda bana wheatson köprüsü tekniğini kullanarak (Bu teknikle uçak kanatarı kontrol edilir ) yanılma payı 1.000.000 da sıfır olan direneç , role ve opamlardan (karşılaştırıcı) oluşan 37.7 dereceye çakılı bir devre yaptı devrede ekran yok gerek duymadı maliyetide çok düşük. siz sadece piyasadaki en hassas proplardan olan pt 100 alıp bağlıyorsunuz. ihtiyacı olan olursa bana pm atsın benim sorunum bu elektronik termostat ile ortadan kalktı 300 sülün yumurtasından 260 tane çıkım aldım çıkmayan 40 yumurtayıda döllülük oranından zaiat verdiğimize inanıyorum.

Mavi_ay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2011, 00:18   #28
Ağaç Dostu

cihan_as's Avatar

Giriş Tarihi: 24-03-2006
Sn Mavi ay, fiyat konusunda açıklama yapabilirmisin.

cihan_as Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2011, 00:33   #29
Ağaç Dostu

cihan_as's Avatar

Giriş Tarihi: 24-03-2006
Sn mavi ay, kuluçka makinasın'da kullanılan çakılı sevre termostat ile ilgili sizinle nasıl görüşebilirim, ben altındag semtinde oturuyorum ,özelime adres bilgilerinizi yazarsanız gelebilirim.
Cumartesi günü gıda çarşısın'dan dijital gösterge li termostat alacaktım, almadan önce sizin bahsetdiğiniz termostatla ilgili bilgi edinmek istıyorum.

cihan_as Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2011, 09:44   #30
Ağaçsever

Mavi_ay's Avatar

Giriş Tarihi: 25-03-2011
size pm attım görüşebiliriz

Mavi_ay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025