![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-07-2009
|
Arkadaşlar güvercinler 17-20 günde, tavuklar 20-22 günde, ördek ,kaz ,hindi türü kümes hayvanları 27-30 günde -ortalama yazdım- yumurtadan çıkarlar. Hayvanları kuluçkaya yatırırken altlarına konulan yumurtalara hafif is veya çok az boya -sulu boya gibi- sürersek sonradan kazayla başka hayvanların yumurtladığı yumurtayla karışmazlar.Yeni yumurtalar bu sayede tanınıp alınabilir. Yumurtaları elle kırıp yavruyu siz çıkarmayın -özel durumlar hariç- BOL ŞANS... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2009
|
Arkadaşlar benimde bir sorum olacak 2 tane köytavugu yavrusu almıştım tahminen 4 aylık oldular henüz tavukmu horozmu oldugunu anlayamadım 4 aylık yavrunun cinsiyeti nasıl belirlenir? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-12-2009
|
4 aylık yavrunun cinsiyeti genelde anlaşılır. ibiğine bak eğer büyükse horozdur küçükse tavuktur. horozların bacakları küçükken uzun olur. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
|
resimlerini ekleyebilirseniz daha iyi anlayabiliriz |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
|
sayın thares sitenizi inceledim köy tavuklarınız çok güzel. 1.grup feriklerinizden beyaz karışık renkli olan horozunuz çok hoşuma gitti, onu kapınıza damızlık olarak ayırmanızı tavsiye ederim, gerçekten çok güzel. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim wolf man şu anda iki tane damızlık horoz ayırdım ben seçimi yaparken saldırgan tavır sergilemeyen horozları seçiyorum tabi ki en çok beğendiklerimin içinden bunları seçiyorum. Sağlıklı Günler Dilerim |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-06-2009
|
Sayın forum üyeleri, Elinde saf ırk Langshan, Ligorin, Sultan, Arakunas çifti olup satmak isteyenler benimle irtibata geçerlerse sevinirim. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
|
sayın thares hayvanlarınız gecede orda mı kalıyor? ön tarafı tel üşürler diye sordum. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
benim köy tavugu yavrularına tavuk odugu teşhisi koyuldu bilenler tarafından ne zaman yumurtlamaya başlayacaklar merak ediyorum kaç aylık olunca yumurtaya başlarlar henüz 4 aylık oldu benim piliçler yumurtlamaları için neler yedirmeliyim acı biber falanmı vermem gerekiyo |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2007
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
|
arkadaşlar ben tavuklara mısır ve buğdayı karışık veriyorum,günde 2 saat dışarı salıyorum,gayet iyide yumurtluyor. ben tavuklara hiç acı biber vermedim, verme taraftarı değilim hayvana yazık. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaçsever
|
arkadaşlar siz tavuk dışında hangi hayvanları besliyorsunuz.? ben ördek,tavuk,güvercin,köpek,kedi, |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar verdiginiz bilgiler için teşekkür ederim yavrular küçükken horoz ihtimali çok yüksek oldugu için etlik civciv yemiyle besliyordum şimdi tavuk oldugu kesinleşti ama elimde biraz daha o yemden mevcuk yem bitinceye kadar vermeye devam etsem nasıl olur yumurtlaması gecikirmi |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaçsever
|
bence bir zararı olmaz çünkü şu an gelişmekte olduğu için yağ yapmaz diye düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
|
arkadaşlar hint tavukları kaç aylıkken yumurtlamaya başlıyor bilen var mı? |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
tavuklar yag baglayınca yumurtlamakta zorlanırlarmı |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaçsever
|
yağ yumurta dizininde yumurtaların etrafını sarar yumurta büyümez, genç tavuklar genelde yağ bağlamaz, yaşlı tavuklar yağ bağlar, kışın tavuk yağ bağlar, yazında yumurtlamaz. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
teşekkürler sayın wolf man |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
pazardan iki tane tane tavuk aldım ama gören herkez bunlar horoz deyip geçiyor tüyleri parlak fotolarınıda paylaşacağım ileriki zamanlarda lütfen yardımcı olun: ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-09-2009
|
sayın wolf güvercin beslemissiniz benim 1 çift güverrcinim eş olamk istemiyor erkek istiyorr dişi istemiyor ne yapama gerek |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Faruk5525, forumda böyle bir imlaya izin vermiyoruz. Forumda, Türkçenin doğru kullanımı hakkında başlığını okur musunuz? |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Nariçi, dediğiniz doğru ve bir çok başlık var böyle karışmış durumda olan. Yakında tüm hayvanlar bölümünde komple temizliğe girişeceğim. Her mesajı kendi ait olduğu başlığa taşıyıp, ilgisiz mesajları ve fotoğrafları sileceğim. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
|
sayın faruk5525 genelde böyle sorunlar yaşanır, onları ayrı bir boş yere atın birbirlerine alışırlar, birde şimdi kış ayı etkisi vardır. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaçsever
|
arkadaşlar hiç hint tavuğu besleyen yok mu? ne zaman yumurtaya gelir bu hintler bilen yok mu? |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-11-2009
|
hint tavukları ve diğer cins tavuklar 6-7 aylık olunca yumurtlamaya başlar.kışa denk gelince soğuktan yumurtlamazlar.bendede hint kırması feriklerim var 5 aylıklar şimdi kış 3 aya kadar yani yaza kadar yumurtlarlar.bütün yaz yumurtlarlar.kuluçkayada otururlar.saygılar. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaçsever
|
sayın mehmet1071 verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Ben hint kırmalarının ne zaman yumurtladıklarını biliyorum. Bendeki saf hint, yaşıtları olan köy tavukları başladı, hint dahaca başlamadı. Bazıları hintler yaşında başlar diyor. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-12-2009
|
Merhaba arkadaşlar, Sitenizi merakla takip ediyordum.Ne var ki artık üye olmanın zamanı geldiğinin kanısına vardım ve üye oldum.İyiki olmuşum.İyi akşamlar. Düzenleyen baran57 : 22-12-2009 saat 20:42 Neden: notalama hatası |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|