![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-07-2020
|
Merhabalar Kaz yetiştirmek isteyenler için faydalı olabilecek bir yazı paylaşmak istiyorum: https://kazcifligi.home.blog/2020/12...lari-nelerdir/ |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-01-2021
|
Herkese iyi forumlar. Organik tavukçuluk ile ilgili belli bir konu bulamadım. Bilen biri yönlendirirse sevinirim. Aydında küçük çaplı bu konuyla ilgileniyorum. Hem bilgi paylaşımı hem de ürün paylaşımı açısından birbirimize yararlı oluruz diye düşünüyorum |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
/
Giriş Tarihi: 08-09-2013
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/kanatlilar/21206.htm Böyle bir başlık var. Hortlatıp devam edebilirsiniz. Not: Bir pdf linkiyle bismillah dedim bile. Düzenleyen Asoo : 24-01-2021 saat 14:22 Neden: Not ekledim. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-03-2021
|
Eğer hint Horozu yetiştirmek istiyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim: https://horozlardunyasi.blogspot.com...-cinsleri.html |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-11-2020
|
Alıntı:
https://horozlardunyasi.blogspot.com...sticiligi.html |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-07-2021
|
Merhaba ben horozumun cinsini merak ediyorum zamaninda 3 ataks tavukla beraber ziraatten almıştık fakat ataksların horozu olmadığını öğrendim sicze bir cinsi varmıdır varsa nedir.Birde 3-4 aydır bende sizce kaç aylıktır geldiğinde ferik denmişti. Düzenleyen HoRozNuri28 : 25-07-2021 saat 00:17 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu.
|
Ben pleymut cinsine benzettim.Hatta horoz degil de tavuga daha cok benziyor. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-07-2020
|
tavukçuluk sektörü için böyle haberler iyi. bölgedeki üreticiler bile bizden ihracat yapmak zorundalar. ilk sipariş 50 bin ton ama böyle giderse bu devamlı olacak. https://t24.com.tr/haber/turkiye-den...ecek-mi,997253 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-11-2016
|
Arkadaşlar merhaba. Bugün kümeste ölü bir fare buldum. Kafası kan içindeydi, muhtemelen horoz ve tavuklar yapmış. Eldivenle aldım, kediye verdim. İlk defa başıma geldiği için biraz endişelendim; ne yapmak lazım? |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
|
Alıntı:
farelerin giriş yerlerini tıkayın. avcı kediniz varsa geceleyin kümese girmesi için bi kaç saat kapıyı açık bırakın. gece kümese bakın yemlikler fare doludur. |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet zaten yaptığım ilk iş tel/demir kapıdaki deforme olan bölümü kapatmak oldu. Kümesi kurduğum 2018’den beri sansar tehlikesine karşı hiç bir açıklık bırakmamaya çalışıyorum; çok şükür bu olay hariç başka bir vukuat olmadı. Geceleri bazen ilaçlama için kümese girdiğim oluyor ancak hiç fare görmedim. Çok büyük bir kümes değil, sadece bir tane yerden yüksek silindirik yemlik var. Bir dahaki ilaçlamada bizim kediyi de yanıma alayım bari ![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
Girip çıktıkları delikleri bulup hortumla su basarsanız oralardan kaçışırlar. Tavuklar da başında bekleyip çıkanı avlarlar. Yemlikleriniz farelerin tırmanabileceği veya zıplayabileceği durumda olmamalı. Varsa kapalı bölümü temiz tutmak gerek, onlardan beslenirler. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-04-2020
|
Hiç birşey yapmanıza gerek yok zaten horoz ve tavuklar hallederler. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-11-2021
|
Doğal yumurta için hangi tür tavuk besleyelim ? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
/
|
Tavuk cinsinden ziyade vereceğiniz yem ve gezebilecekleri alan önemli. Mesela: http://www.agaclar.net/forum/1611762-post143.htm http://www.agaclar.net/forum/1596221-post9.htm Aşağıdaki mesajda bahsedilen tavuklar genelde hobicilere önerilenler. http://www.agaclar.net/forum/1611112-post140.htm |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
|
atak çeşidi iyi seçimdir. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu.
|
Merhabalar..benim sorum da biraz uzmanlik biraz tecrübe isteyebilir..yine de cevabini bulabilirim ümisindeyim..Bu sene satin aldigim kuluckalik yumurtalarin cogu horoz cıktı.Tabi sıradan köy horozu olmayinca bir de guzel cinsler olunca insan kesmeye kıyamıyor.Elimde tatli bas belasi 3 horoz var.ikisi silver brakel dedikleri bildiginiz japon ninjası..elimden yem yiyor ama yakalamak ne mümkün resmen ucuyor..digeri de tepesini goremeyen balerin gibi yurüyen gugullu ![]() Benim merak ettigim horozlarin cikan civcivdeki rolü..Ne kadar baskın oluyorlar? Tavuklardan gurk olursa bunlarla cogaltmayi dusunuyorum..Tek sorunum kucuk civcivleri. öldürecek gibi dövmeleri meburen ayri bakiyorum.Acaba cektigim zahmete deger mi? Benim istedigim aaf ırk degil zaten farkli guzel cinsler olsun.Belki bitkilerdeki gibi ıslah edilme bunlarda da olabilir diye düsündüm acikcası ) |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Horoz fazlalığı biraz can sıkıcı ama yapacak bir şey yok sn. Zekoş. Genlerin baskın ve çekinik olanları var ama bildiğim kadarıyla bu kaynağın cinsiyetiyle değil de o genin kontrol ettiği karakterin özelliğiyle ilgili; yani horozun veya tavuğun baskınlığı kabaca yarı yarıya gibi... Ayrı besliyorum dediğiniz sanırım genç civcivlerdir; zira tavuk ve horozların bir arada bulunması lazım ![]() |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu.
|
Sn.Mister73 ve Sn.Meyvelitepe tesrkkür ederim.O zaman şansım yarı yarıya..denemeye deger☺ Evet Sn.Mister73 civcivlerden ayrı bahcedeler..Ama ne yapip edip oradan cikmayi basariyorlar.Bende kumese hapsetmek istemedigimden bir kovalamacadir gidiyor..sevilmeseler bunlarin kahrı kesinlikle cekilmez😅 |
|
|
|
|
|
#22 |
|
/
|
Bu sene ben de kuluçka makinası aldım. Evde olmadığım bir zaman uzunca bir süre elektrik kesildi. Sadece 4 civciv çıktı. Anaç tavuklarımı da kaybettiğim için tavuk çıkmaları için gözlerinin içine bakıyordum. Dördü de tavuk oldular. Ama daha önce dışarıdan aldığım civcivlerde %70 e yakın horoz çıkmıştı. Bir ara yanlış hatırlamıyorsam 12 tane horuzum oldu. Biraz yedik, biraz komşulara hediye ettik, hala 5 tane horoz var. Hem tavukları yıpratıyorlar, hem de hiç durmadan kavga ediyorlar. Üretim düşünmüyorsak bir şekilde azaltmak gerekiyor. Civcivden yetiştirmenin en sıkıntılı tarafı horoz fazlalığı. Maalesef horoz çıkımlarını engellemenin veya azaltmanın bir yolu yok. Daha çok beyaz et tüketmek en iyi çözüm. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu.
|
Sn.Asoo bende kulicka makinesi heveslisiydim ama birkac denememden sonra tövbe ettim diyebilirim.Cok dikkat ve tecrübe istiyor.Onca canın telef olması cok üzücü ![]() En güzeli gurka yatkın cinslerden edinmek horoz cikma ihtimalide kalkiyor.Senede birkez yatirilmis olsa hem devamı saglanır hem civciv özlemi giderilir.Inanirmisiniz bahar gelince aklima ilk gelen civcivler oluyor😅 |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gurk yatırınca horoz çıkma ihtimali nasıl kalkıyor biraz açar mısınız sn. Zekoş; bana göre halâ %50. |
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() Benim demek istedigim hint , wiyandotte gibi gurka yatkin ferik ya da tavuk almak en dogrusu.(makine ihtiyacıni ortadan kaldirmak icin)boylelikle horoz cıkma derdi de olmaz..Büyümüs halde alınca cinsiyeti de belli olur manasinda demistim😅 |
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
/
|
Alıntı:
Ben hobicilerden almıştım. Rır civcivde satıcının elindeki tüm civcivleri almıştım. Sanırım şanssızlıkla alakalı. |
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İyi bir gözlem yeteneği gerekiyor yani sadece teorik bilgi yeterli olmuyor. Ben cinsiyet ayrımı konusunda epey bir tecrübe kazandım diyebilirim. Civciv doğduktan sonraki iki üç günden başlayıp büyüdükçe farklı yöntemler kullanılarak gayet sağlıklı tahminler yapılabiliyor ama dediğiniz gibi hiç bir zaman %100 isabet olmuyor. |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
/
|
Köye yerleşince farkettim ki, pek çok hayvanın dişisi daha faydalı ve değerli, erkeği güzel. Ama alışılagelmiş kültürümüz kadını güzel bulurken erkeğe değer veriyor. Alışılagelmiş değerlerin hep sorgulanmaya muhtaç olduğunu düşünürüm. Yoksa insanoğlunda da erkeğin güzel, kadının daha faydalı ve değerli olduğunu mu nakşetmeliyiz kültürümüze? (Gecenin bu saatinde, horoz fazlalığından nerelere geldim böyle?) |
|
|
|
|
|
#30 |
|
agaclar.net
|
Üretilip satılan yarkalarda horozlar ayıklanmış oluyor. Az miktarda bırakıyorlar içlerinde. Bu yıl güya 15 tavuk, 1 horoz yarka aldım, horoz diye verdikleri ilk önce yumurtladı. Neticesi, horoz yok, 16 tavuk var. Sıkıntı yok, kümes sakin, yumurta verimi ortalama 15/16. Lakin gurk olduklarında vazgeçireceğiz mecburen. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|