![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#394 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-05-2012
|
Tam bir cereus hayranıyın inşallah benimkide çiçek açar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Güler abla, bitkinizin gelişimi mükemmel, maaşallah çok sağlıklı görünüyor. Artık çiçek verecek çağa gelmiş. Hava sıcaklığı bu yıl da biraz düşük, bu yüzden çiçek oluşumu temmuza sarkabilir. Yaprak boğumlarında oluşan sürgün yuvarlaksa çiçek, yassı ise yaprak oluyor buradan anlayabilirsiniz. Saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2009
|
Zafer beyin hediye ettiği Night blooming cereus larım sürgün verdi
![]() ![]() Düzenleyen yigit666 : 12-05-2012 saat 13:27 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
Herkese bol selamlar bir gecelik gelinden ararken şubat ayında bir akrabamızın cenazesi için mezarlığa gittim bir de baktım ondan çok güzel gelişmiş dayanamadım 2 tane çelik koparıverdim.Şimdi bir tanesi tuttu acaba günah işlemiş olurmuyum diye korkuyorum bazı yakınlarım uğursuzluk getirir mezardan bir şey getirilmez diyorlar kimisi de kısmetin kapanır dedi ama geri mi götürüp diksem acaba diyorum..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Alıntı:
bu sebeple mezardaki bitkileri sökmek veya kurumasına neden olacak kadar koparmak doğru değildir. Düzenleyen ilksenozturk : 29-05-2012 saat 07:28 Neden: ekleme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Zafer Abi, bir gecelik gelinimin yapraklarında oluşan bu oluşumların (2 tane var) ne olduğu ile ilgili bir fikriniz var mı acaba? Tüm bir gecelik gelin sahipleri gibi çiçek olmasını canı gönülden istiyorum ama... Yaprak çıkışına şahit olduğum için sanki çiçek gibi geldi bana ama... Uzmanımızın görüşleri nedir acaba? ![]() Çiçek olması için dua ediyorum, böylece bu çiçeğe çok iyi bakacağım diye verdiğim sözü de yerine getirmiş olacağım böylece... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Ağaç Dostu
|
Hemen sevinme, bunlar çiçektir diye onay gelmedi henüz. ![]() Benim bitkim henüz küçük; bir ana yaprak var; bundan çıkan 5 tane küçük yaprak ve bir tane de büyüme oku var. Bu iki oluşum da ana yaprağın tepe noktalarına yakın. Çiçek açması tabi ki de en büyük temennim ama çiçek değilse de şaşırmam yani. Bitkim öyle dallı budaklı bir ağaççık değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Ağaç Dostu
|
Sakdag benim bitkim de küçük ama, bazen bitki boyutuna bakmıyor bu işler.. Hatırlarsanız 1,5 metre dalları olan atlasım açmamıştı (burada Sdurul'un da kulakları çınlıyor ![]() ![]() Sürgünle tomurcuk birbirinden çok farklı.. Teyid gelsin rahatlıyalım.. Umarım öyledir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Ağaç Dostu
|
Bir gecelik gelin şu an sürgün döneminde. Bol bol yaprak verip gelişiyor. Benimki geçen yıl sonbaharda çiçeklenmişti. Atlasın aksine bir gecelik gelin sonbaharda çiçekleniyor. Çiçekler bir önceki yılın yaşlı yapraklarında oluşuyor. Bence şimdiden çiçek beklemeyin. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Ağaç Dostu
|
Nereden biliyorsun derseniz sürgün olduğunu, bu kış balkonda geçirince benim gelinin bir kısmı dondu. Bende öldüğünü varsayarak o kısmı kestim kocaman bir yerdi. Öldü gözüyle baktım ama atmadımda, iyi ki atmamışım bir sürü sürgün verdi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Ağaç Dostu
|
Hemen böyle pat! diye de söylenmez ki canım. ![]() Her ne kadar yukardaki mesajlarım da bitki küçük falan diye söylensem de (şangır şungur) yıkıldım vallahi. ![]() Temmuz'da açmıyor muydu bu bitki? Hesap yaptım, bir ayda büyüse tomurcuklar ki normal atlasın tomurcuğu bu kadar sürede büyüyor. Yok yok, kesin tomurcuk.... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Ağaç Dostu
|
Dudi bütün veriler bunların sürgün olduğunu gösterse de Zafer Bey onaylamadan inanmam ![]() ![]() Şuraya bakın ![]() ![]() Tarih 22 Haziran http://www.agaclar.net/forum/826591-post268.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Sürgün vermesi daha iyi degilmi ? Olgunlaşıcak büyüyecek kocaman olucak üzüldügünüz şeye bakın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim de çok yanıldığım oldu. Biraz daha bekleyelim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Ağaç Dostu
|
Sabah ilk işim bir daha incelemek oldu s-ü-r-g-ü-n-lerimi. ![]() Çok küçükler ki, gözlerimin ayarı bozuldu bakarken... ![]() Belki büyümüştür, gidip bir daha bakayım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
374. mesajdaki gelinimin son hali. her yeni sürgün bir öncekinden daha kuvvetli geliyor. sadece çiçeğini görmek kaldı. onun dışında herşey tamam.. ![]() sayın zafer bey ; ben bunun çiçeğini ne zaman görebilirim ve daha ne yapmam lazım.. cevaplarsanız çok mutlu olurum.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 | |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, bu sabah karar verdim.. Benimki sürgün değil.. ![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |