![]() |
|
![]() |
#1741 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-03-2023
|
atlas çiçeklerin hepsi birbirinden güzel |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1742 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
vista sun ilk çiçekleri koyu sarıydı sonrakiler çiçeği fırtına yağmurdan kırılmasın diye içeri alınca sarı içi beyaza doğru gitti |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1743 |
Ağaç Dostu
|
william clark |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1744 |
Ağaç Dostu
|
guatamala |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1745 |
Ağaç Dostu
|
rhipsalis clown-palyaço kırmızı pembe beyaz tonlarında çiçeği kokulu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1746 |
Ağaçsever
|
sarı rengide beyaz rengide çok güzel |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1747 |
Ağaçsever
|
bu atlasların çok güzel harika açmışlar renkleri çok güzel ellerine sağlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1748 |
Ağaçsever
|
Güler hanım çok güzel atlas çiçeği çelikleri göndermiş bende de güler hanımin atlasları büyüyüp çiçek açacaklar kendisine çok teşekkür ediyo şükranlarımı sunuyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1749 |
Ağaçsever
|
atlas çiçeği
Güler hanım çok güzel atlas çiçeği çelikleri göndermiş bende de güler hanımın atlas çiçeği büyüyüp çiçek açacaklar kendisine çok teşekkür ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1750 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-04-2024
|
Merhabalar . Atlas çiçeği çocukluğuma götürdü. Ne kadar güzeller. Çelik arıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1751 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-04-2024
|
Yıllar önce ağaçlar nete üyeydim. Nihayet buradayım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1752 |
Ağaç Dostu
|
Atlas çiçeği öyle bir tutkuydu ki sanki geri gelmeyecek çocukluğun gelmesini istemek gibiydi .Hala capcanlı taze bir kalp çarpıntısı...Kılçık atlas çiçeği açması çok zor olan bir renk .Öncelikle çiçeğiniz epey bir yaşlı olacak en yaşlı dalından çiçek açıyor çünkü. Sarı beyaz atlası açtırmanın yolunu şöyle bulmuştum. Yaylada bahçede bırak. Orada hava serin ve nemli gece çiğ yağar çiçeklerin yaprağı nemlenir istediği neme doğal olarak ulaşır. Ama kökleri ıslanmayınca domateslerde de bu yöntem uygulanıyormuş sonradan öğrendim. Çiçek sulanmadığı için öleceğini düşünüp neslini sürdürme stresine kapılır ve tomurcuk verir bazen açıp geri solduğunu da gördüm bazen tomurcuğunu tekrar eve getirince açtığını yakaladım. Çiçeği vanilya gibi kokuyor acaba vanilya da bir orkide çeşidiymiş bu da bir orkide kaktüsü aralarında bir akrabalık mı vardır. Bu konularda bilimsel bilgiler olanlar varsa paylaşabilirler biz de aydınlanmış oluruz. Zaten çiçek sulanmaya devam edince büyümeye gelişmeye yönlendirilmiş olur. Kırmızı pembe beyaz kılçık atlas için ise saksı toprak değişimi yaptım toprağına kumlu çakıl ve leonardit karıştırdım zaten fosfor içerir. Kış boyunca hiç sulamadım sadece yağmurda sulandı yağmur yağmazsa susuz kaldı ama sürekli kış güneşi aldı mart ayında sadece azotsuz fosfor ve potasyum içeren gübre verdim.O yıl nadiren hava sıcaklığı eksilere düştü -2 dereceyi görse bile bahçede açıkta kaldı.2 saksıda bir sürü çiçek açtı çiçeği biraz top kaktüs gibi biraz vanilya gibi kokuyordu.neyse resimlerini sonra paylaşırım yükleyemedim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1753 |
Ağaç Dostu
|
selenicereus anthonyanus kılçık atlas çiçeği |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1754 |
Ağaç Dostu
|
king midas |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1755 |
Ağaç Dostu
|
william clarck mis kokulu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1756 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-06-2014
|
Komşumda devasa ' atlas çiçeği ' var ama kimseye vermez... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1757 |
Ağaç Dostu
|
peach magic
3 yıl kadar önce gözü gönlü bol bir hanım efendiden gelmişti çeliği ben de gözüm gibi baktım ona. Çiçeğini 2 yıldır görüyorum peach magic pembe sarı turuncu tonlarında |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1758 |
Ağaç Dostu
|
Oaklight brilliance . Dev çiçekli diyorum bu renge en büyük çiçeği olanlardan biri 25 cm çapında var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1759 |
Ağaç Dostu
|
atlas çiçeği denilince akan sular durur. Sonoma Sunshine mis gibi kokar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1760 |
Ağaç Dostu
|
kırışık pembe
5 yıldır ha açtı ha açacak diye kaç bahar oldu bekliyorum .Bazen çiçek çok güzel büyüyor ama açtı açacak derken köklerinden çürüdüğünü görüyorum sonra tekrar tutan çeliğinden biri büyüyecek de acaba hangi renk açacak diye bekle dur. Çile bülbülüm çile... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1761 |
Ağaç Dostu
|
bu rengi sarı diye almıştım hatta renk etiketi bile vardı dışı açık sarı içi pembe |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1762 |
Ağaç Dostu
|
zıpçıktı pembesi diyorum ona ama tek bir renk değil |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1763 |
Ağaç Dostu
|
bu da yine botanikçinin renginden haberi olmayan bir renkti. Turuncu pembe Düzenleyen mmanager : 10-06-2024 saat 16:46 Neden: foto yüklenmemiş |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1764 |
Ağaç Dostu
|
Bizim burada bir tabir var hecin devesi(tek hörgüçlü deve) gibi diye. Çiçeğin kendisi 25 cm çapında var ama yaprakları da o kadar geniş ve büyük. Sadece beyaz içi de dışı da ama mis kokulu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1765 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-07-2024
|
Güler hanımın göndermiş olduğu sarı atlasım açtı
Güler hanımın göndermiş olduğu sarı atlasım açtı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1766 |
Yeni Üye
|
bir kaç saksı atlas çiçeklerimde un biti oluştu devamlı nemli peçete sildim arap sabunu kullandım ilaç aldım onuda kullandım gideremedim kökden başlıyor beyaz beyaz yaprakların içine giriyor yaprağın özsuyunu emiyor neyle giderebilirim yardımcı olurmusunuz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1767 |
Ağaç Dostu
|
elinize bir diş fırçası alıp dallarını zedelemeden temizleyin .Toprağına da döküleceği için toprağından çıkarın diplere kadar fırça yardımıyla sık olan noktaları sulu boya fırçasıyla temizleyin toprağını da değiştirin .3 gün bekledikten sonra yeni ve temiz bir toprağa dikin. Çiçeğin yeniden güçlenmesi için 20-20-20 oranında gübreden verin .Güneşsiz bir yere konumlandırın kendini toparlayana kadar. Unlu bit kapalı yerde yeterince havadar olmayan yerlerde oluyor daha açık bir yere taşıyın. Sonra 1lt suya 1 kaşık arap sabunu 1 kaşık toz acı biber ve 1 diş sarımsak ezilip karıştırın 1 gün bekletin sonra süzüp fısfıs yardımıyla yapraklarına uygulayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1768 |
Yeni Üye
|
çok teşekkür ederim dediğinizi yapacağım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|