Atlas çiçeği öyle bir tutkuydu ki sanki geri gelmeyecek çocukluğun gelmesini istemek gibiydi .Hala capcanlı taze bir kalp çarpıntısı...Kılçık atlas çiçeği açması çok zor olan bir renk .Öncelikle çiçeğiniz epey bir yaşlı olacak en yaşlı dalından çiçek açıyor çünkü. Sarı beyaz atlası açtırmanın yolunu şöyle bulmuştum. Yaylada bahçede bırak. Orada hava serin ve nemli gece çiğ yağar çiçeklerin yaprağı nemlenir istediği neme doğal olarak ulaşır. Ama kökleri ıslanmayınca domateslerde de bu yöntem uygulanıyormuş sonradan öğrendim. Çiçek sulanmadığı için öleceğini düşünüp neslini sürdürme stresine kapılır ve tomurcuk verir bazen açıp geri solduğunu da gördüm bazen tomurcuğunu tekrar eve getirince açtığını yakaladım. Çiçeği vanilya gibi kokuyor acaba vanilya da bir orkide çeşidiymiş bu da bir orkide kaktüsü aralarında bir akrabalık mı vardır. Bu konularda bilimsel bilgiler olanlar varsa paylaşabilirler biz de aydınlanmış oluruz. Zaten çiçek sulanmaya devam edince büyümeye gelişmeye yönlendirilmiş olur.
Kırmızı pembe beyaz kılçık atlas için ise saksı toprak değişimi yaptım toprağına kumlu çakıl ve leonardit karıştırdım zaten fosfor içerir. Kış boyunca hiç sulamadım sadece yağmurda sulandı yağmur yağmazsa susuz kaldı ama sürekli kış güneşi aldı mart ayında sadece azotsuz fosfor ve potasyum içeren gübre verdim.O yıl nadiren hava sıcaklığı eksilere düştü -2 dereceyi görse bile bahçede açıkta kaldı.2 saksıda bir sürü çiçek açtı çiçeği biraz top kaktüs gibi biraz vanilya gibi kokuyordu.neyse resimlerini sonra paylaşırım yükleyemedim
|