![]() |
|
![]() |
#571 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Güler hanım ben atlasımı içeri mi alayım dışarı mı şu havalarda kararsız kaldım. şu an içerde sabah güneşi alan mutfak penceremde duruyor. ama inancıma göre içerde diye çiçek vermiyor. İnce uzun sürgünler veriyor habire. ne yapmalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Ağaç Dostu
|
Bendeki atlaslarda da yeni köklenip büyümeye başladılar. Aldığım atlaslarda da çiçek verme durumu hiç yok. Onlar belki daha büyük oldukları için gelecek yıl çiçek açabilirler. Şu anda üç farklı yerden aldığım atlas var. Ancak çiçek için henüz çok erken. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#573 |
Moderatör
|
Sevgili arkadaşlar, atlas ile sorularınız varsa yine bu başlıkta kaktüs ve sukulentçi arkadaşlara sorun lütfen, benim bu konuda pek bilgim yok. Evet, atlasım çok güzel ama ben ona özel bir şey yapmıyorum. Toprağı kurudukça su veriyorum ve arada bir de suyuna potasyum koyuyorum. Ama her çiçek tomurcuğu verdiğinde ettiğim ilân-ı aşkı bir duymalısınız. ![]() Dikenli olmasa avuçlayıp öpeceğim güllerime yaptığım gibi, onu yapamıyorum ama bol bol memnuniyetimi -teşekkürlerimi bildiriyorum. (Eşim de beni deli sanıyor bu yüzden ama o artık alıştı çiçeklerime olan aşkımı ifade tarzıma) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#575 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-06-2013
|
Benim atlasım ev içinde ( malum Ankaranın gece, gündüz sıcaklık farkı) evim sabahtan öğlene kadar güneşli.Ben kışın da sürekli en az üç saat pencere açıp havalandırırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#576 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Deli sanabilirler, hiç mühim değil. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#577 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#579 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-10-2013
|
Epiphyllum antonianus
Alıntı:
Epiphyllum antonianus nereden temin edebilirim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#580 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar Amerikan atlas derneğinin 2011 yılı gösterisinin olduğu sayfanın linki aşağıda. Bakmak isterseniz. The Epiphyllum Garden: Epiphyllum Society of America, annual show 2011 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#582 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-05-2012
|
Sonunda benim de bir Güler atlasım oldu. Çok teşekkür ederim Güler Hanım ilginize ve bir o kadar çömert gönlünüze. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#583 |
Ağaç Dostu
|
Daha önceki mesajlarımda da yazmıştım, çocukluğumda bir pembe bir kırmızı kocaman 2 atlasımız vardı. Sonra zaman içinde kaybolup gittiler. Bu bayram tatilinde, akrabamızın evinde yeni ekilmiş bir pembe atlas çeliği gördüm. Bunu nerden bulduğunu sorduğumda, komşusundan aldığını kocaman bir saksısı olduğunu anlatınca, hemen bahsi geçen komşuya gittim, görmek için. Laf lafı açınca yaklaşık 15 yıl önce bizim verdiğimizi söyledi. Hem kırmızısı hem pembesini bunca yıl koruyup kollamayı başarmışlar. Eski bir dosta rastlamış kadar mutlu oldum. Oldukça sağlıklı duruyordu bitki, kesinlikle direkt güneş almayan bir yerde, kışında çiçekler için yapılan serada duruyormuş. Bir kaç yıl önce, seranın naylonu yırtıldığı için soğuktan zarar görmüş ve bu kadar kalmış. Gökte ararken yerde bulmak diye buna derim ben... ![]() Karşınızda epiphyllum deutsche kaiserin... Ben hayran kaldım kendisine, umarım baharda çiçekli halini de fotoğraflayabilirim. Bir iki dal istediğimde sahibi kökünün yarısını bölmek istedi, bu güzelliğin bozulmasına gönlüm asla elvermedi, bir iki dal çelik aldım sadece. Umarım bir gün bizimde böyle güzel,gelişmiş bir pembe atlasımız olur. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#584 |
Ağaç Dostu
|
Dalından üretmede çok zorlandığını anlattı sahibi, sürekli çürüyormuş denemeleri. Bu arada saksının tabağına kırılıp düşmüş bir dal bulduk, kendi kendine kök salmıştı, topraksız olmasına rağmen. Dalı kestikten sonra 10 gün boyunca bekletmesini söyledim bende. Bunlarda benim aldığım çelikler, umarım bu sefer başarabilirim. Dallar çok büyük değil genel olarak, kalem uzunluğunda zaten pembe atlasın genel karakteri bu. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#585 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Sayfalarda tesadüfen Gülsen hanımın yaptığı bir uygulama dikkatimi çekti. Atlas çeliklerini çay bardağı içerisinde suda köklendiriyormuş. Yaptığı uygulama ise kaynatıp soğuttuğu su içerisinde beklemesi durumunda kökleniyormuş. İsterseniz bir çeliğin köklenmesini de bu şekilde deneyebilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...i/28346-47.htm 1385. mesajda bardak içinde köklenmiş atlas var. Daha sonra da açıklamasını yapmış. İnşallah hepsi kısa zamanda köklenirler ve güzel çiçeklerini açarlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#586 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#587 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#588 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-06-2013
|
Sn Sakdag harika bir süpriz olmuş.Ata yadigarı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#589 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-11-2013
|
Güler Hanım iyi günler, Atlas Çiçeğiniz çok güzel Maşaallah. Bende Atlas Çiçeğinizin çeliğine talibim. Banada yollarsanız çok sevinirim. Özel mesajla adres bilgilerimi yazdım size. Şimdiden Teşekkür ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#590 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Sayın Ademiroğlu, Arama motoruna Atlas çelikleri yazıp istekleri o başlıkta yapıyoruz. Sizin ki mesaj bir, talep Atlas çeliği olmuş. Hoş geldiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
Ağaç Dostu
|
Bu balık kılçığı atlas toprak ortamda tam üç kere köklendirme ve sonra da çürüme dönemi geçirdi, bir buçuk yıldır. En son çürüme yaptığında ''yeter artık bıktırdın beni'' diyerek, bir gecelik gelinin dibine bıraktım çeliği. Amacım bir süre orada bırakıp, ucu kuruduktan sonra diatomite geçirmekti. Baktım ki, yatay dururken toprağa bir sürü kök salmış, üstelik hemen hemen her gözünden de sürgün vermiş... Orada kalacak artık. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#593 |
Ağaç Dostu
|
Birçok atlası diatomite aldım ben. Deusthce kaiserin, saksının dibinde bulduğum mini kökleri olan çelik, hemen canlandı, kökleri pet bardak saksısını doldurdu.Yapraklarındaki buruşukluk gitii, tombullaştı.Diğer çelikleri daha dikmedim, çelik alalı 20 gün oldu sanırım, henüz uçlarının kurumadığını görüyorum. ![]() Marniera crysocardium'da çabucak tuttu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#594 |
Ağaç Dostu
|
atlas çiçekleri yok mu bize çok şey öğrettiler.Eğer üniversitede ziraat mühendisliği okusaydık oturup bir kitap yazardık tecrübelerimizden faydalanarak.Hayatımızı ikiye bölecek olursak da atlas çiçeğinden önce ,atlas çiçeğinden sonra diye ayıracağız heralde.... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
Ağaç Dostu
|
Avrupa da yaşayan bir arkadaş göndermişti sağolsun.Buradan ona çok teşekkür ederim .Yaz boyunca güneşten yanmasın diye koruduğum için çelikleri ince ince gelişti şimdi tekrar bu sürgünlerin ucu kalınlaşmaya başladı ama neredeyse kış geldi. Işığı bol fakat güneşsiz bir yer bulmakta güçlük çektim doğrusu.Bakalım bu sürgünler nereye kadar uzayacaklar..Gel keyfim geeel ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#596 |
Ağaç Dostu
|
Fazla korumacı davranıyorsunuz. O kadar da hanım evladı bir bitki değil ki atlas. Benimki bahçede hala, güneş de alıyor. Yeter ki öğlen saatlerinde olmasın, güneş pek dokunmuyor. Bir de salyangozlar olmasa... Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#598 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-09-2013
|
Allah nazardan saklasın Güler hanım harika görünüyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-09-2012
|
[QUOTE=Güler;1220336]Benim vefalı.... bir yandan çiçekleri soluyor bir yandan hem tomurcuk, hem çiçek, hem de sürgün vermekte. GÜLER atlası bır ekol...Yakında Güler atlası olmayan ev kalmayacak sayenızde...izimkisi şimdilik büyüyor.Birgün çiçeklerinide göreceğim inşallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
Ağaç Dostu
|
![]() Seradan geliyorlar ya o yüzden Sayın Jezebel.Tabi zamanla alışıyorlar.Biraz zamana ihtiyaçları var .Bir de camdan süzülerek birden güneşe bırakılanlarda ciddi yanıklar oluşmuştur.Hatta bazılarını kaybedip dipten çıkan yavrularını yaşatmaya çalıştığım olmuştur...Saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|