31-10-2013, 16:48
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakdag
Daha önceki mesajlarımda da yazmıştım, çocukluğumda bir pembe bir kırmızı kocaman 2 atlasımız vardı. Sonra zaman içinde kaybolup gittiler. Bu bayram tatilinde, akrabamızın evinde yeni ekilmiş bir pembe atlas çeliği gördüm. Bunu nerden bulduğunu sorduğumda, komşusundan aldığını kocaman bir saksısı olduğunu anlatınca, hemen bahsi geçen komşuya gittim, görmek için. Laf lafı açınca yaklaşık 15 yıl önce bizim verdiğimizi söyledi. Hem kırmızısı hem pembesini bunca yıl koruyup kollamayı başarmışlar. Eski bir dosta rastlamış kadar mutlu oldum. Oldukça sağlıklı duruyordu bitki, kesinlikle direkt güneş almayan bir yerde, kışında çiçekler için yapılan serada duruyormuş. Bir kaç yıl önce, seranın naylonu yırtıldığı için soğuktan zarar görmüş ve bu kadar kalmış. Gökte ararken yerde bulmak diye buna derim ben...
Karşınızda epiphyllum deutsche kaiserin... Ben hayran kaldım kendisine, umarım baharda çiçekli halini de fotoğraflayabilirim. Bir iki dal istediğimde sahibi kökünün yarısını bölmek istedi, bu güzelliğin bozulmasına gönlüm asla elvermedi, bir iki dal çelik aldım sadece. Umarım bir gün bizimde böyle güzel,gelişmiş bir pembe atlasımız olur.
Eklenti 450575
|
Neredeydi o ev çalmıycam söz şöyle bir budayacam güzel çiçekler açsın diye.Dallarının küçük olması olumlu bir etken bir bakıma .İşin sırrı az sulama fısfısla nemlendirme ve fazla derine dikmeme .Derine dikildiği zaman köklenecek bölge çürüyor çünkü....Kolay gelsin....
|
|
|