Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakdag
Dalından üretmede çok zorlandığını anlattı sahibi, sürekli çürüyormuş denemeleri. Bu arada saksının tabağına kırılıp düşmüş bir dal bulduk, kendi kendine kök salmıştı, topraksız olmasına rağmen. Dalı kestikten sonra 10 gün boyunca bekletmesini söyledim bende.
Bunlarda benim aldığım çelikler, umarım bu sefer başarabilirim. Dallar çok büyük değil genel olarak, kalem uzunluğunda zaten pembe atlasın genel karakteri bu.
Eklenti 450580
Eklenti 450581
|
Sayın Sakdağ; Uzun bir aradan sonra sizin verdiğiniz bir yerden çelikleri almanıza sevindim. İnsan gerçekten mutlu oluyor. Ben atlaslarda köklenme olacağını düşünmüyordum. Havai köklenme yapmalarına rağmen nedense istediğiniz yerden köklenmiyorlardı. Tabağa düşen bir parçanın köklendiğini yazınca benim kaynana topuzu yavrularını kendisini büyütebilmek ve daha çok çiçek açmasını sağlamak, başkalarına verebilmek amacı ile koparıp bir tabak içinde mutfaktaki bir rafa koyduğum geldi. Bir süre onları orada unutunca çoğunluğu kök salmaya başlamış halde gördüm. Tabakta konması halinde acaba kök çıkarmasına faydası oluyormu şeklinde düşünmeye başladım.
Sayfalarda tesadüfen Gülsen hanımın yaptığı bir uygulama dikkatimi çekti. Atlas çeliklerini çay bardağı içerisinde suda köklendiriyormuş. Yaptığı uygulama ise kaynatıp soğuttuğu su içerisinde beklemesi durumunda kökleniyormuş. İsterseniz bir çeliğin köklenmesini de bu şekilde deneyebilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...i/28346-47.htm
1385. mesajda bardak içinde köklenmiş atlas var. Daha sonra da açıklamasını yapmış.
İnşallah hepsi kısa zamanda köklenirler ve güzel çiçeklerini açarlar.