agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Kaktüs
(https)

Beğeni Düzeni2758Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-06-2012, 14:12   #1
Yeni Üye

halefirdevs's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi halefirdevs Mesajı Göster
çöpün yanına bırakıvermişler öylece.saksısını değiştirmedim özenle sabahları yapraklarına su püskürttüm ve dün sabah bi baktım ki 3 4 yerinden tomurcuk vermiş.nasıl sevindim anlatamam.çok teşekkürler arkadaşlar
fotoğrafını yüklemeye çalıştım ama umarım başarabilmişimdir

Eklenen Resimler

halefirdevs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2012, 14:19   #2
Ağaç Dostu

hberbul's Avatar

Giriş Tarihi: 21-11-2011
Gölgede keyfimiz yerinde....

Eklenen Resimler

hberbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2012, 12:01   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-10-2011
yılabaşı çiçeğinde yaprak dökülmesi

Geçenlerde 15 gün önce yılbaşı çiçeğimin saksısını değiştirdim büyük saksıyı sevdiğini düşünerek büyük bir saksıya diktim kumla karışık bir toprağı seçtim su tutmayan bir toprak olması açısından 1 hafta önce de az miktarda da olsa şeker gübresi verdim acaba ondanmı bilmiyorum yapraklarını dökmeye başladı şeker gübresinde azot bulunurmuş acaba azot yaktı mı .Sonradan öğrendim kaktüs ve sukkulentler potasyum gübrelerini severlermiş ....Bu konuda aydınlatıcı bilgileri olan arkadaşlar var mı paylaşırlarsa çok teşekkür ederim saygılar....

mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2012, 11:48   #4
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Giriş Tarihi: 08-03-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mmanager Mesajı Göster
Geçenlerde 15 gün önce yılbaşı çiçeğimin saksısını değiştirdim büyük saksıyı sevdiğini düşünerek büyük bir saksıya diktim kumla karışık bir toprağı seçtim su tutmayan bir toprak olması açısından 1 hafta önce de az miktarda da olsa şeker gübresi verdim acaba ondanmı bilmiyorum yapraklarını dökmeye başladı şeker gübresinde azot bulunurmuş acaba azot yaktı mı .Sonradan öğrendim kaktüs ve sukkulentler potasyum gübrelerini severlermiş ....Bu konuda aydınlatıcı bilgileri olan arkadaşlar var mı paylaşırlarsa çok teşekkür ederim saygılar....
sn.mmanager saksı değişimini akşam serinliğinde yapsaydınız ama keşke bu dönem hiç yapmasaydınız daha iyi olurdu, ayrıca şeker güberisini araştırıp öyle verseydiniz. Ben kaktüs ve sukulentlerimi dere kumuyla karışık bahçe toprağı ve az bişeyde torf ve doğal gübre katıyorum haftada 10 günde 1 defada kaktüsler için sıvı gübre var suya katıp verdiğimizden ondan veriyorum yerleride istedikleri gibi çok yakıcı sıcak **** güneşde değil gayet keyifleri yerinde MAAŞALLAH.Umarım düzelir en kısa zamanda

GÜLSEN_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2012, 09:17   #5
Ağaç Dostu

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler değiştirdiğim saksıdan daha küçük bir saksıya aldım kullandığım toprağı değiştirdim sanki çıkarılan küçük saksı kadar toprağı varmış yani hiç kök salmamış .Değişik yerlerden karışım yaptığım bir toprağa diktim ceviz çam ağacı kırmızı toprak köpük kum vs karışımlı havadar süzek bir topraktı bu sonra yerini de değiştirdim güneş almayan ışıklı bir yere koydum...Dökülen loblarını da yanına diktim bir de ne göreyim tohum keseleri de varmış uçlarında...Çok sevindim....Saygılar dilerim....

Eski 25-07-2012, 17:51   #6
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mmanager Mesajı Göster
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler değiştirdiğim saksıdan daha küçük bir saksıya aldım kullandığım toprağı değiştirdim sanki çıkarılan küçük saksı kadar toprağı varmış yani hiç kök salmamış .Değişik yerlerden karışım yaptığım bir toprağa diktim ceviz çam ağacı kırmızı toprak köpük kum vs karışımlı havadar süzek bir topraktı bu sonra yerini de değiştirdim güneş almayan ışıklı bir yere koydum...Dökülen loblarını da yanına diktim bir de ne göreyim tohum keseleri de varmış uçlarında...Çok sevindim....Saygılar dilerim....
Rica ederim sn. mmanager burda hepimiz birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz nacizane bilgilerimiz doğrultusunda. Dökülen lobları suda da köklendirip ekebilirdiniz daha kolay kökleniyorlar, tabi siz toprakla buluşturmuşsunuz ellerinize sağlık umarım hepside köklenirler ama keşke resimlerini ekleseydinizde görseydik tohum keselerini benimde paskalya kaktüsümde oluştu bir tohum keseciği gidip gelip bakıyorum inşallah tam olgunlaşır. Sizinde ellerinize emeğinize sağlık umarım resimlerinide paylaşırsınız bizlerde görebiliriz... SAYGILAR

Eski 24-07-2012, 12:10   #7
Ağaç Dostu

Cizmeli Kedi's Avatar

Giriş Tarihi: 17-04-2011
Hayırlı olsun tutar inşallah. Tohum kesesi dediğiniz nedir?

Cizmeli Kedi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2012, 08:58   #8
Ağaç Dostu

Tohum kesesi yılbaşı çiçeklerinin çiçeklerinin birbiriyle tozlaşması sonucu verdiği nohut büyüklüğünde içinde tohum olan kesecikmiş ben de daha yeni öğrendim.Atlas çiçeğinde de böyle bir şey söz konusu afrika menekşelerinde de .Hatta atlas çiçeğinin tohum bulunan meyvesi pitaya gibi yenilebiliyormuş.Ağaçlar net bizlere neler öğretti neler....Yani buradaki arkadaşlar tabi ki.İsterseniz you tube de videosu bile var epiphyllum seeds yazın izleyin çok ilginç...Saygılar.......

Eski 27-07-2012, 17:29   #9
Yeni Üye

rainbow_girl's Avatar

Giriş Tarihi: 27-07-2012
benim yılbaşı çiçeğimin yaprakları dökülüyor neden olduğunu anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim

rainbow_girl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2012, 10:22   #10
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rainbow_girl Mesajı Göster
benim yılbaşı çiçeğimin yaprakları dökülüyor neden olduğunu anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim
sn.rainbow_girl ya aşırı sulamadandır **** aşırı suzuzluktandır havalar malum aşırı sıcak olduğundan bitkilere suyu dayıyoruz etkilenmesin diye ama malesef bitkilerimizde kök çürümelerine sebep oluyoruz. Birde güneş altında durmasın gölge bir yere alın eğer güneşteyse suyunuda toprağı iyice kurudukça verin bir bakalım inşallah kurtulur

Eski 02-08-2012, 07:23   #11
Ağaç Dostu

Cizmeli Kedi's Avatar

Giriş Tarihi: 17-04-2011
Ben açık balkonda serin ve gölge bir yer bulup oraya taşıdım. Hemen minik yaprakçıklar belirdi. Umarım sizinki de kurtulur.

Cizmeli Kedi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2012, 01:23   #12
Yeni Üye

rainbow_girl's Avatar

Giriş Tarihi: 27-07-2012
Wink

çiçeğim serin gölge bir yerde duruyo suyunuda azalltım üzerinde küçük yapraklarıda var yeni çıkıyolar ama hala yaprak döküyo ne yapacağımı bilemedim valla

rainbow_girl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2012, 08:49   #13
Yeni Üye

suatpelen's Avatar

Giriş Tarihi: 27-01-2011
Bu yaz,bütün yılbaşı ve paskalya kaktüslerim öldüler.Dikiliden arkadaşım süper kocaman bir ,yılbaşı çiçeği hediye getirdi.20 gün içinde loblarını döktü ve oda öldü.Anladımki bu seneki sıcaklara çiçekler dayanamadı.Çok sevmeme rağmen,bir daha çiçek yetiştirmiyeceğim,çok üzüldüm çünki.Onca çiçeğim ziyan oldu gitti.

suatpelen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2012, 20:07   #14
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi suatpelen Mesajı Göster
Bu yaz,bütün yılbaşı ve paskalya kaktüslerim öldüler.Dikiliden arkadaşım süper kocaman bir ,yılbaşı çiçeği hediye getirdi.20 gün içinde loblarını döktü ve oda öldü.Anladımki bu seneki sıcaklara çiçekler dayanamadı.Çok sevmeme rağmen,bir daha çiçek yetiştirmiyeceğim,çok üzüldüm çünki.Onca çiçeğim ziyan oldu gitti.
Sn.suatpelen kıyamam size sıcaklardan ölen bir tek sizin çiçekleriniz değil bir çok arkadaşımız aynı dertten muzdarip ama bu küstürmesin sizi çiçeklere bu seneki sıcaklara biz koca insanlar dayanamadık o minicik gariplerim napsınlar elimizden geldiği kadar serin yerde muhafaza etmeye çalışıyoruz .Ama lütfen siz küsmeyin çiçeklere yine devam edin onlarda istemiyorlardır sıcakta kavrulmayı. Gaziantepten selamlar saygılar

Eski 15-08-2012, 08:37   #15
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi suatpelen Mesajı Göster
Değerli çiçeksever arkadaşım benim de yılbaşı çiçeğimin biri öldü tane tane döküldü ama benim de bir çok menekşem vardı üstünde tohum kesesi olanları çiçek sapından kendiliğinden yaprak vermiş olanları vardı mantar yapıyor dediler arkadaşlar bir kaç tane kaldı balkona çıkardım balkona gölge olsun diye gölgeleme filesi gerdim ben de bir karar aldım menekşe beslememeye ya da mümkün olduğunca az menekşe sahibi olmaya inanın benim de içim acıyor aklıma geldikçe en iyisi kaktüs ve atlas çiçeklerinin çeşitlerini beslemeye yazın sıcağa dayanır kışın soğuğa yıllarca dayanır ölmez benim 15 yıllık kaktüsüm var 7 yıllık bile aslında daha eskileri de vardı ama üniversiteyi dışarda okumam bizimkilerin ev değiştirmesi sebebiyle yok oldular şimdi yeniden eski çiçeklerimin cinslerini buluyorum.Üstünde yapay çiçeği olan kaktüslerim gerçekten çiçek açıyor ve bir gün değil bir kaç gün dayanıyor çok mutlu oluyorum.Aslında daha şnslıyız her yerde avmler yapı marketler var internet var....Zamanla şuna karar verdim aynı cins çiçeklerden fazla yetiştirmemek değişik çiçeklere yönelmek.Sağlıcakla kalın şimdiden bayramınız kutlu olsun.

Eski 17-08-2012, 07:22   #16
Yeni Üye

suatpelen's Avatar

Giriş Tarihi: 27-01-2011
Çiçeksever arkadaşlar,paskalyamın dökülen bütün loplarını diktim,hiç birisi tutmadı.Önceden diktiğim,her çiçek tutardı.buyıl neler oluyor anlıyamadım.12 yıllık yılbaşı çiçeğim bile döküle ,döküle bitti gitti.neyse yapabilecek birşey kalmadı,çünki çiçeğim kalmadı.Sağlık olsun,herkese iyi bayramlar.

suatpelen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2012, 12:20   #17
Ağaç Dostu

ayseldeniz's Avatar

Giriş Tarihi: 11-06-2011
Arkadaşlar, üç tane yılbaşı çiçeğim var.Beyaz, pembe ve kırmızı .Hepsi tomurcuklanmış.Erken mi yoksa zamanı mı ?Çiçeklense de bir kaç dal ayırıp başka saksıya dikebilir miyim?Zamansız mı olur?

ayseldeniz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2012, 13:40   #18
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayseldeniz Mesajı Göster
Arkadaşlar, üç tane yılbaşı çiçeğim var.Beyaz, pembe ve kırmızı .Hepsi tomurcuklanmış.Erken mi yoksa zamanı mı ?Çiçeklense de bir kaç dal ayırıp başka saksıya dikebilir miyim?Zamansız mı olur?
İyi günler yılbaşı çiçeği sayfasının başlarında todor adlı arkadaş yılbaşı çiçeği kısa gün çieğidir diye yazmış yani günler kısalıyor geceler de uzuyor ya o sebeple karanlıkta olanlar çiçeğe dönüyorlar yani 12 saat karanlıkta kalınca açıyorlarmış mesela şu anda çiçekli satılanlar var onları erken karanlığa alarak çiçek açtırıyorlarmış hava kararmadan bulunduğu mekanı karartıyorlar ve böylece çiçeği kandırıyorlar.....Aralık ocağa kadar tomurcukarlar büyüyüp ancak çiçek açacaktır ...Saygılar...

Eski 03-11-2012, 13:58   #19
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Giriş Tarihi: 26-09-2011
Galeri: 6
Gözlemlerime göre 2 tür yılbaşı var. Birincisinin yaprak tırtıkları yuvarlağımsı olan, bu çiçekçilerde satılmayan, daha ince yapraklı, klasik pembe açan, kök çürüklüğüne diğerine göre daha dayanıklı olan tür.(soldaki resim) Bu tür ocak ayında tomurcuklanıp şubatta açıyor, bazı kişilerin şubat çiçeği demesinin nedeni bu olsa gerek.

2. tür yılbaşı ise çiçekçilerden satın aldığımız, yaprak tırtıkları sivri olan, daha etli,değişik renklerini bulabildiğimiz tür. O da bu mevsimde çiçekleniyor. Geçen yıl çiçekçilerden aldığım yılbaşılardan geriye bir kaç yaprak kaldı, ona rağmen tomurcuklanma başladı..

Name:  DSC08518.jpg
Views: 6830
Size:  16.8 KBName:  DSC08524.jpg
Views: 6727
Size:  27.9 KB

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2012, 20:24   #20
Ağaç Dostu

incii's Avatar

Giriş Tarihi: 17-05-2012
Benim bu iki bitkiden anladigim tomurcuklari iyice iri olanini almak gerekir, onlar yer degisirse bile yinede aciyor...

Resimdeki pembeli olani 30 agustos da aldigim ( yilbasi icin biraz erken oldu biraz ama ), aldigimda tomurcuklari oldukca irilerdi eve getirdigimde de birkac ufak harici dökülmedi, cokda güzel acti...

Name:  1.jpg
Views: 8846
Size:  61.5 KB Name:  2.jpg
Views: 6829
Size:  61.5 KB

ve cicekleri döküldükten sonra yeniden yaprak cikardi ve insallah yilbasina kadar tekrardan ciceklenir

Name:  3.jpg
Views: 7669
Size:  27.0 KB

Bu sari cicekliyi de 2 hafta önce bir seradan yine oldukca iri tomurcuklu aldim ve hic biri dükülmeden oldukca güzel acti... ( ama yilbasina yinede biraz erken oldu)...

Name:  6.jpg
Views: 9234
Size:  59.1 KB Name:  7.jpg
Views: 7828
Size:  29.4 KB

Sanirim bu bitkinin yerini degistirmek icin veya bir yerden alirken mutlaka iri tomurcluklu olursa kesinlikle aciyor...

incii Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2012, 12:40   #21
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Şimdi tam çiçek zamanı Ayseldeniz hanım. Çiçeklerini dökmemesi için çok sulamayın ve saksıyı yerinden hareket ettirmeyin lütfen.

Ayırıp başka saksıya diktikleriniz tutar ama tomurcuklar dökülür, karar sizin...

Eski 30-10-2012, 13:18   #22
Ağaç Dostu

ayseldeniz's Avatar

Sevgili sakdag çok sağolun.Beklerken çiçekleri döktürür müyüm.Zamanı gelince ayırırım.Dün farkettim tomurcukları dünyalar benim oldu.Selamlar.

Eski 03-11-2012, 13:24   #23
Ağaç Dostu

Bu gün koçtaştan yeni gelen yılbaşı çiçeklerinden aldım zira elimde şeker pembesine benzeyen bir renk yoktu açık kırmızı ve içlere doğru beyazlayan renklere sahip .Daha önceleri de aldıklarım yavaş yavaş çiçeklerini döküyor ve neyse yerini değiştirince küsmüştür diye düşünüyorum ama sonra açmasını ümit ettiğim tohumları da buruşuyordu bunu engellemek için ne yapmam gerekiyor bilen arkadaşlar yardım ederlerse çok sevinirim.Neyseki geçen sene aldıklarım bu sene tekrar tomurcuklanmaya başladı tek tesellim o ...Geçenlerde sarısını aldım tomurcuklarını döktü şimdi de küçük tomurcukları buruşuyor ne yapacağımı bilemiyorum.ACİL YARDIIIM BEKLİYORUM!!!!!!

Eski 03-11-2012, 13:30   #24
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Sayın Mmanager üzülürek söylüyorum ki, çaresi yok bunun. Ama bir süre sonra, çiçeğiniz yeni ortamına adapte olduktan sonra; yeni tomurcuklar belirecek, merak etmeyin.

Eski 04-11-2012, 00:30   #25
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Galeri: 12
Schlumbergera (Yılbaşı Kaktüsü) ve Rhipsalidopsis (Paskalya Kaktüsü) Arasındaki Fark

Forumda bu başlıkta zaman zaman bu iki türün birbirine benzerlikleri sebebiyle etiketleme ile ilgili sorular gelebiliyor.

Schlumbergera (Yılbaşı Kaktüsü) ve Rhipsalidopsis (Paskalya Kaktüsü) birbirlerine çok benzer iki tür olsalar da yaprak ve çiçek formlarında bazı farklılıklara sahipler.
Bu farklılıkları maddelersek sanırım etiketlemede yaşadığımız sıkıntı ortadan kalkacak.

Schlumbergera (Yılbaşı Kaktüsü):

- Yaprak uçlarında sivri, diş benzeri çıkıntıları vardır.
- Çiçeklenme Kasım ayı ile birlikte başlar.
- Çiçek renklerinde açıklı-koyulu renk geçişleri mevcuttur.
- Çiçekleri boru şeklindedir.

Schlumbergera turuncata

Name:  schlumbergera turuncata.jpg
Views: 20573
Size:  60.3 KB

Name:  schlumbergera şema.gif
Views: 6983
Size:  5.5 KB

Rhipsalidopsis (Paskalya Kaktüsü):

- Yaprak kenarlarında sivri, diş benzeri çıkıntılar yoktur. Yaprak 3-4 boğumdan oluşan girintili bir forma sahiptir.
- Yaprağın en üst boğumunda kahverengi ince tüyler göze çarpar.
- Çiçeklenme en sık Mart ve Mayıs arasında gerçekleşir.
- Çiçekleri tek renkli ve genelde pembe, kırmızı, turuncudur. Renk geçişleri yoktur.
- Çiçekleri yıldız şeklindedir.

Rhipsalidopsis yaprağındaki boğumlar ve kahverengi tüyler

Name:  Rhipsalidopsis 1.jpg
Views: 6928
Size:  9.6 KB

Rhipsalidopsis gaertneri

Name:  Rhipsalidopsis_Gaertneri.jpg
Views: 7628
Size:  32.6 KB

Name:  rhipsalidopsis şema.gif
Views: 7113
Size:  8.2 KB

Şemaların Kaynağı: Dalhousie Cacti and Other Succulents

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2012, 13:54   #26
Ağaç Dostu

ayseldeniz's Avatar

Boya nedeniyle yerlerinden almak zorunda kaldım.Altı gün oldu tomurcuklarda birşey yok.Daha serin bir yerdeler.İnşallah olmaz.Olursa bildiririm.Selamlar

Eski 05-11-2012, 16:32   #27
Ağaç Dostu

arapsabunu's Avatar

Giriş Tarihi: 09-04-2012
Ben bu sene ilk kez çiçek yetiştiriyorum, yılbaşı çiçeği de acemiliğime rağmen yetiştirmeyi başarabildiğim çiçeklerden olacak sanırım. Bu hafta TOMURCUKLARINI gördüğümde o kadar sevindim ki, tomurcuklu hali bu kadar güzelse açınca ne olacak merak ediyorum. Çoğaltılması için şimdi bir şey yapmamalıyım galiba, forumun ilk sayfasını okuyabildim ve bir dalını kırıp toprağa daldırınca tuttuğunu öğrendim; bunu yapmak için herhalde çiçeklerinin geçmesini beklemeliyim...

Name:  Fotoğraf1160.jpg
Views: 12922
Size:  48.2 KB

Düzenleyen arapsabunu : 06-11-2012 saat 15:32
arapsabunu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2012, 08:27   #28
Ağaç Dostu

Merhaba arkadaşlar yılbaşı çiçeklerimin geçen hafta tomurcuklanmaya başladığını söylemiştim.Balkonda bulundukları için içeri almak için tomurcuklarının iyice büyümesini beklemem gerekir mi hava sıcaklığı daha bugün yağmurun yağmasıyla 16 dereceye düştü ama gündüz 20 -25 derece arası olacaktır.Yerinden kımıldatmaya bile korkuyorum küsecek diye .Tomurcuklanırken hala su vermiyorum acaba doğru mu yapıyorum bu konuda tavsiyelerinizi merka ediyorum herkese bol çiçekli günler dilerim....

Eski 14-11-2012, 10:26   #29
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-07-2009
Galeri: 9
Sûz-i Dilârâ sayesinde 2 kök bitkim olmuştu..
Bir tanesini yazın çok sulayınca kaybettim.. Diğerinin durumu da pek hoş değildi..
Bu sabah tomurcuklandığını gördüm.. Tam 11 tane
Name:  100_8909.jpg
Views: 6350
Size:  23.4 KB

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2012, 16:01   #30
Ağaç Dostu

kopshtar's Avatar

Giriş Tarihi: 28-03-2007
Galeri: 16
Sn Selis; keşke saymasaydınız, eksilir derler )

kopshtar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025